Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Câștigătorii competiției „e-Vacanță!” - ediția a IV-a

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale

Câștigătorii competiției „e-Vacanță!” - ediția a IV-a

Cincisprezece școli din 11 județe au câștigat cea de a patra ediție a concursului e-Vacanță, organizat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Competiția se adresează elevilor și profesorilor din cele 255 de localități incluse în proiectul Economia bazată pe Cunoaștere (EBC) și urmărește să-i încurajeze pe aceștia în utilizarea inovativă a TIC în educație.

Echipele câștigătoare din fiecare școală participă în perioada 5-11 septembrie 2009 la o tabără școlară, la Poiana Pinului, județul Buzău, unde au ocazia să își împărtășească impresiile și experiențele fiind conectați într-o serie de activități creative și recreative.
„A patra ediție a acestei inițiative a adunat cel mai mare număr de particianți de până acum, transformându-se  într-o tradiție care se consolidează și câștigă din ce în ce mai mulți adepți. Acești copii sunt cei care vor integra, în mod natural, tehnologia informației în activitățile lor curente, vor accesa rețelele care utilizează creativ informația și vor contribui la sporirea capitalului de cunoaștere, fie el național sau universal. Îi felicit pe toți participanții, elevi și profesori deopotrivă,”  a spus Gabriel Sandu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
La ediția 2009 a competiției, au participat 77 de școli, din 26 de județe, față de 44 de școli participante în 2008.
 „Am văzut cum s-au construit adevărate comunități de pasionați ai tehnologiei și de practică pedagogică modernă. Concursul nostru dovedește că utilizarea TIC poate face ca procesul de învățare să înceteze a fi rigid și unidirecțional, cadrele didactice fiind încurajate să aplice modalități creative de a câștiga interesul elevilor, prin antrenarea acestora în acțiuni participative, atractive și stimulative,” a spus Diana Voicu, director al Unității de Management al Proiectelor din cadrul M.C.S.I. 
Echipele participante au realizat 9.768 de materiale, din următoarele categorii:  activitățile „e-Vacanță!” 2009: e-Povești, Desene pe monitor, Graffitti pe monitor, Concurs de animație, Comunicare prin Internet, Școala mea, comunitatea mea, Comunitatea mea în lume, Micii jurnaliști, Cercetași pe internet, PAPI Voluntar, Școala părinților, Activitatea la inițiativa școlii, în cadrul cărora elevii au folosit platformele colaborative de tip web 2.0 și aplicații ca wiki, Google Docs, Google Panoramio, Pivot, Instant Messaging. Toate aceste materiale, precum și lista completă a școlilor participante se găsesc pe www.ecomunitate.ro/evacanta
Școlile câștigătoare
1. Școala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu Buhuși - Bacău (117,6 puncte)
2. Școala de Arte și Meserii Halmeu - Satu Mare (103 puncte)
3. Școala cu clasele I-VIII Ștefan cel Mare - Călărași (101,2 puncte)
4. Școala cu clasele I-VIII Râu Alb de Jos - Dâmbovița (97 puncte)
5. Școala cu clasele I-VIII Pârteștii de Sus Cacica - Suceava (96,4 puncte)
6. Școala cu clasele I - X SAM Dărmănești - Dâmbovița (96,2 puncte)
7. Școala cu clasele I-VIII Sălcioara - Tulcea (95,6 puncte)
8. Școala cu clasele I-VIII nr. 1 Perișoru - Călărași (95,4 puncte)
9. Școala "Garabet Ibrăileanu" Târgu Frumos - Iași (95,4 puncte)
10. Școala cu clasele I-VIII Traian - Bacău (91,6 puncte)
11. Școala cu clasele I-VIII nr. 1 Costești - Iași (90,8 puncte)
12. Școala cu clasele I-VIII „Marțian Negrea” Valea Viilor - Sibiu (88,8 puncte)
13. Școala cu clasele I-VIII "Vladimir Streinu" Teiu - Argeș (88,4 puncte)
14. Școala cu clasele I-VIII Vărăști - Giurgiu (86,8 puncte)
15. Școala de Arte și Meserii Vintileasca - Vrancea (86,2 puncte)
www.ecomunitate.ro
Despre proiectul E.B.C.
Economia Bazată pe Cunoaștere (E.B.C.) este un proiect realizat de M.C.S.I., finanțat de Guvernul României printr-un împrumut acordat de Banca Mondială, și are un buget de 69.4 milioane de dolari. Scopul proiectului este de a iniția și susține activități bazate pe tehnologia informației și comunicațiilor, în comunități dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoaștere. Prin proiect au fost înființate, cu sprijinul primăriei din fiecare localitate, 255 de Rețele Electronice ale Comunităților Locale (R.E.C.L.), și se organizează cursuri de instruire pentru membrii acestora. Fiecare rețea include un Punct de Acces Public de Informare (P.A.P.I.) și mai multe puncte de acces în școlile din comunitate, în fiecare bibliotecă publică și în fiecare primărie. 
Contact: M.C.S.I., Unitatea de Management al Proiectului E.B.C., tel.-fax 031/7104022 - 031/710-4024, e-mail: evacanta@mcsi.ro, persoane de contact:Viorica Ghinea, specialist educație și formare U.M.P.(Raluca MUNTEANU)

Trimite email

joi, 13 august 2020