Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Au vizitat Berlinul și au sărbătorit împreună succesul

Câștigătorii Premiului european pentru tinerii jurnaliști 2009...

Au vizitat Berlinul și au sărbătorit împreună succesul

Bruxelles, 8 septembrie 2009,
Câștigătorii naționali ai Premiului european pentru tinerii jurnaliști 2009 au vizitat Berlinul și au sărbătorit împreună succesul obținut la unul dintre cele mai importante concursuri pan-europene de gen.

Cea de-a doua ediție a Premiului european pentru tinerii jurnaliști 2009, organizată de Direcția Generală pentru Extindere a Comisiei Europene, în colaborare cu Asociația Europeană a Tinerilor Jurnaliști (European Youth Press) și Café Babel a înregistrat participarea a peste 600 de articole din întreaga Europă. Concursul s-a adresat tinerilor jurnaliști cu vârste cuprinse între 17 și 35 ani din statele membre ale UE, precum și din țările candidate (Croația, Turcia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei) și țările potențial candidate (Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Serbia și Kosovo, conform UNSCR1244/99).
Tinerii jurnaliști au fost încurajați să-și exprime punctele de vedere cu privire la politica de extindere a Uniunii Europene, la valorile europene și la integrarea europeană. Cei 34 de câștigători au fost selectați de jurii naționale formate din reprezentanți ai mass-media. Toți câștigătorii au fost invitați într-o excursie și la conferința de închidere de la Berlin, Germania.
Prin invitația adresată câștigătorilor de a vizita capitala germană, organizatorii au vrut să sublinieze impactul real al procesului de integrare europeană. Anul 2009 marchează o dublă aniversare istorică. Acum 20 de ani, Zidul Berlinului a căzut, iar instaurarea democrației s-a făcut tot mai mult resimțită în Europa. Anul acesta, în luna mai, Uniunea Europeană a celebrat cea de-a 5-a aniversare de la primul val de extindere al UE spre Europa de Est din 2004, moment care a reunit pașnic Estul și Vestul Europei.
Programul oferit câștigătorilor la Berlin a inclus un tur istoric al orașului și întâlniri cu reprezentanți importanți din domeniul politicii, mass-media, mediului universitar și societății civile pentru a discuta despre extinderile trecute și viitoare ale Uniunii Europene. Grupul de câștigători a vizitat sediile mai multor ziare naționale și locale, canale radio și de televiziune și s-a întâlnit cu jurnaliști profesioniști, dintre care îl amintim pe Friedrich Kurz (de la postul public german de televiziune ZDF), care a făcut transmisiuni din Ungaria în vara anului 1989. Pe parcursul vizitei lor la Parlamentul German (Bundestag), tinerii jurnaliști au discutat despre politica externă europeană actuală cu deputatul Gert Weisskirchen (SPD).
Programul s-a încheiat cu o conferință care a reunit reprezentanți politici și ai mass-media din statele membre ale UE, din țările candidate și potențial candidate. Conferința a fost deschisă de prof. Werner Weidenfeld, directorul Centrului de Politică Externă de la Universitatea din München, care a analizat procesul de integrare europeană din ultimii 20 de ani.
 Gisela Gauggel-Robinson, șefa Departamentului de Comunicare din cadrul Direcției Generale pentru Extindere a Comisiei Europene, a afirmat: „Succesul Premiului european pentru tinerii jurnaliști din acest an demonstrează interesul deosebit al tinerilor pentru politica europeană. Așa cum ne-am așteptat, opiniile referitoare la beneficiile și provocările extinderii UE au fost variante. Noi, organizatorii acestui concurs, salutăm angajamentul și interesul de care au dat dovadă acești tineri și sperăm că acest concurs va continua să stimuleze dezbateri informate pe teme europene și anul viitor.” (Mihaela GHINESCU)

Trimite email
duminică, 23 iunie 2024, 04:12:56 Ora de vară a Europei de Est