Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De la Prichindel cel năzdrăvan la revista „Prichindel”

La Grădinița „Holcim” din Aleșd

De la Prichindel cel năzdrăvan la revista „Prichindel”

Colectivul Grădiniței „Holcim” din Aleșd ne surprinde din nou, la fel de plăcut, ca și în luna mai, la întâlnirea de proiect cu partenerii de la Grădinița „Elena Doamna” din Galați.
Ieri (joi, 24 septembrie 2009), am fost martori la lansarea revistei grădiniței.

Cei 36 de ani de existență a prestigioasei unități de învățământ preșcolar din județul Bihor sunt marcați, iată, și printr-un eveniment aparte, pe care nu l-am mai consemnat la o altă grădiniță din județ – nașterea unei reviste.
Dacă Prichindel cel năzdrăvan – păpușa atât de îndrăgită de copii – li s-a așezat copiilor drept la suflet, cu siguranță că și revista „Prichindel” va face multă vâlvă, atât în rândul copiilor, cât și printre părinți, ca beneficiari principali ai revistei. Lecturând pozele inserate în paginile sale, copiii se vor bucura, descoperindu-și propria imagine și identitate, iar părinții vor fi încântați să-și admire odraslele în poză și să citească despre activitățile consemnate.
Prin intermediul revistei, colectivul de redacție intenționează să informeze, dar și să formeze, să promoveze imaginea pozitivă a unității de învățământ. În timp, „Prichindel” ar putea deveni chiar un ghid și îndreptar pentru unii, iar pentru alții purtător al mesajelor și opiniilor, o oglindă ilustrată a colectivului de copii și dascăli. Lansând această revistă, colectivul de educatoare al Grădiniței „Holcim” și-a lansat propria carte de vizită. Ca orice început, pornirea a fost grea. „Punctul de pornire e cel mai greu, după cum recunoaște chiar doamna director, Florica Vesa. Nu am crezut că vom reuși. Am stricat foarte multe hârtii. Am muncit foarte mult. Este extrem de greu. Anul trecut nu ne-a reușit, dar nu ne-am dat bătuți, și am câștigat. Am învins. E mică și firavă, așa cum sunt sufletele noastre... Prin intermediul ei, dorim să promovăm imaginea pozitivă a grădiniței, rezultatele și activitățile copiilor, părerile, gândurile și durerile noastre, dar și ale altora...”
Ideea cu revista și teatrul de păpuși al educatoarelor și multe alte idei, toate aparțin omului cu idei, toate aceste provocări vin de la educatoarea Jozsa Iudit, care a crescut în această grădiniță, sub ochii doamnei Florica Vesa, care a învățat la liceul dnei profesor-director Liliana Antonescu...
În cuvântul său, Iudit a vorbit despre felul în care a gândit redactarea revistei, „cu o structură fixă, cu antet, grafică, titlu sugestiv și un scurt istoric al  grădiniței (prezentat de doamna director, Florica Vesa), prezentarea grupelor (dar și a sponsorilor)...”
Primul intervievat este dl Menz Roman, directorul Holcim. Părinții sunt și ei reprezentați... de Ana Mihaela Cadleț. Din coloanele revistei mai aflăm apoi despre proiectul de parteneriat educațional cu Grădinița din Groși, dar și despre sărbătoriții lunii (Sebastian Cadleț și Cristea Raluca) și premianții grădiniței (Andrada Dan, Denis Filip, Carla Todoș, Iulia Vancea și Patricia Motoșan). Dacă premianții sunt nominalizați în revistă, salba de diplomele o găsim expusă în biroul doamnei director (poze de suflet și diplome de merit).
Lansare ...cu cântec și descântec
Revista „Prichindel” e ca sarea-n bucate. Ea va da gust și va condimenta activitățile și viața colectivului. Va pune copiii, dascălii și părinții pe jar, va activa și va „bucura” sponsorii. Pentru ca toate acestea să se întâmple întru bucuria și satisfacția truditorilor și beneficiarilor săi, artiștii dnei educatoare Mariana Roșu (vedetele grădiniței) au ținut să încânte asistența și să-i descânte revistei, luând-o în mâini și bucurându-se, cei dintâi, de ivirea ei. Momentul artistic a fost urmat de discuții libere, în care părinții și dascălii au schimbat păreri pe marginea lansării, cu revista în față. Doamnele prof. Maria Ivănescu, Liliana Antonescu și Paula Botiș (dintre distinșii invitați), au ținut să felicite colectivul de redacție, dar nu numai, pentru inițiativă și reușită, pentru „marele curaj pe care l-ați dovedit, pentru provocarea lansată părinților (la o mai mare implicare și responsabilizare), pentru ineditul pe care l-ați adus în această lume de vis și vârstă de aur, care este copilăria”, vorba distinsului psihopedagog Maria Ivănescu. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (131 de poze), accesați Galeria foto: De la Prichindel cel năzdrăvan la revista „Prichindel”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 31 martie 2020