Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria Oradea plătește 10 miliarde de lei vechi pe lună pentru curățenia stradală

Campania de conștientizare privind menținerea curățeniei în oraș

Primăria Oradea plătește 10 miliarde de lei vechi pe lună pentru curățenia stradală

În cadrul conferinței de presă de miercuri, 23 septembrie 2009, primarul Ilie Bolojan a prezentat Campania de conștientizare privind menținerea curățeniei în oraș, pe care municipalitatea a inițiat-o.

Prin intermediul acestei campanii, Primăria Oradea dorește să sensibilizeze opinia publică cu privire la fenomenul aruncării deșeurilor pe stradă. „Ne propunem să îi informăm pe cetățeni cu privire la ceea ce înseamnă costurile pe care Primăria le are cu această activitate, să-i sensibilizăm mai ales pe tineri cu ceea ce înseamnă menținerea curățeniei în oraș”, a precizat primarul Ilie Bolojan.
Totodată, municipalitatea își propune ca, prin intermediul acestei campanii, să diminueze semnificativ deșeurile aruncate pe domeniul public. Campania se va axa în primul rând pe informarea și conștientizarea populație asupra problemei deșeurilor. Vor fi vizați șoferii din trafic, trecătorii din parcuri și zonele pietonale, precum și tinerii. Totodată, instituțiile abilitate vor aplica și sancțiuni contravenționale celor care aruncă deșeuri pe domeniul public. În cadrul acțiunii vor avea loc și o serie de evenimente în liceele orădene, cu participarea echipei de baschet a Clubului Sportiv Municipal, care, în timpul orelor de sport, va face demonstrații pentru aruncarea la coș, mesajul campaniei asociindu-se cu acest sport.
Începând de săptămâna viitoare, în principalele zone din oraș și în cele cu trafic intens, se vor monta panouri de informare cu mesajele campaniei: „Oradea nu e o scrumieră”, „Un gest mic, o amendă mare!”, „Să păstrezi curățenia nu te costă nimic, să faci mizerie ne costă pe toți!”
Primarul Ilie Bolojan a făcut o analiză a costurilor legate de curățenie. Astfel, în medie, Primăria municipiului Oradea plătește 10 miliarde de lei vechi pe lună pentru curățenia stradală. Totodată, au fost prezentate și măsurile pe care conducerea Primăriei le-a luat pentru curățenia din oraș: alocarea unui buget mai mare în acest domeniu, spălatul străzilor, ridicarea deșeurilor din cartiere, altele decât cele menajere, transportul molozului, tunderea aliniamentelor stradale, negocierea taxelor de depozitare a deșeurilor. De asemenea, începând de săptămâna viitoare, RER Ecologic Service va spăla zonele pietonale din oraș, respectiv Pasajul Vulturul Negru și strada Republicii, cu detergent ecologic. (B.P.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:21:31 Ora de vară a Europei de Est