Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Sesiunile speciale ale examenelor naþionale

21 - 29 mai:

Sesiunile speciale ale examenelor naþionale

20.05.2007
Luni, 21 mai, încep sesiunile speciale ale Testelor naþionale ºi examenului naþional de Bacalaureat pentru elevii din loturile olimpice lãrgite care se pregãtesc în vederea participãrii la diverse competiþii internaþionale pe discipline.
Probele sesiunii speciale a Testelor naþionale vor avea loc la Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca, în perioada 21 - 25 mai, iar cele ale bacalaureatului la Colegiul Naþional „Unirea" din Târgu Mureº, în intervalul 21 - 29 mai.

Elevii de clasa a VIII-a înscriºi (47 la numãr) fac parte din echipele care vor reprezenta România la Olimpiada Balcanicã de matematicã pentru juniori, Campionatele Europene de Judo pentru Cadeþi (masculin ºi feminin) ºi International Children's Day. Ei vor susþine probele scrise prevãzute în Metodologia de organizare ºi desfãºurare a Testelor naþionale dupã cum urmeazã: 21 mai - limba ºi literatura românã, 22 mai - matematicã, 23 mai - istoria românilor sau geografia României ºi 24 mai - limba ºi literatura maternã. Prima afiºare a rezultatelor va avea loc în data de 24 mai, pânã la ora 15.00, iar depunerea contestaþiilor, în aceeaºi zi, pânã la ora 18.00. Rezolvarea contestaþiilor ºi afiºarea rezultatelor finale sunt prevãzute pentru data de 25 mai.

La sesiunea specialã a examenului de Bacalaureat 2007 sunt aºteptaþi sã participe 121 elevi din clasele a XII-a
incluºi în stagiile centralizate de pregãtire pentru olimpiadele internaþionale de matematicã, fizicã, biologie, chimie, informaticã ºi campionatele europene de handbal, kaiac - canoe, lupte, karate ºi baschet. Aceºtia vor susþine probele scrise, orale sau practice, în conformitate cu metodologia examenului naþional de Bacalaureat. Astfel, probele orale se vor desfãºura în zilele de 21 mai - limba ºi literatura românã, 22 mai - limba modernã ºi 27 mai - limba ºi literatura maternã. Probele scrise vor începe în data de 23 mai cu limba ºi literatura românã ºi vor continua în 24 mai cu proba obligatorie a profilului, 25 mai - proba la alegere din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii (probã scrisã sau practicã), respectiv 26 mai - proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, alta decât cele susþinute anterior (probã scrisã sau practicã). Ultima probã scrisã - limba ºi literatura maternã - este programatã în data de 28 mai. În cursul aceleiaºi zile se vor afiºa primele rezultate ºi vor fi depuse contestaþiile (dupã ora 18.00), iar în 29 mai, dupã soluþionarea
acestora,
vor fi afiºate rezultatele finale.
Precizãm faptul cã aceste sesiuni sunt devansate
întrucât olimpiadele ºi concursurile internaþionale pe discipline se desfãºoarã, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie ºi iulie, perioadã în care se organizeazã ºi se desfãºoarã Testele naþionale ºi examenul de Bacalaureat.
În vederea bunei desfãºurãri a celor douã sesiuni speciale, Ministerul Educaþiei, Cercetãrii ºi Tineretului a luat mãsurile necesare în ceea ce priveºte elaborarea subiectelor, organizarea comisiilor de examen, cazarea ºi masa participanþilor. (Biroul de presã)

Trimite email

duminică, 16 mai 2021