Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Arc peste timp

Zilele economiștilor orădeni

Arc peste timp

Cadrele didactice pensionate ale Colegiul Economic “Partenie Cosma” Oradea au fost invitate, miercuri (23 mai), la școală, la o întâlnire de suflet. De data aceasta, sala de clasă nu mai era plină cu bănci și elevi, ca odinioară. Acum, în mijlocul sălii fuseseră aliniate mese încărcate cu bunătăți culinare, iar în capul meselor îi aștepta conducerea școlii (dl director Ioan Corba și dna directoare adjunctă Antiana Man), fără catalog sau condică de prezență.

Au răspuns “prezent” 26 de dascăli (Gheorghe Þenț, fost director, mulți ani, la fel și Florian Cîmpian, Mircea Popa, Ioan Hauler,Viorica Pontoș, Maria Radu și Nagy Violeta, director adjunct, Amalia Artim, Elena Moș, Szatmari Gheorghe, Lucia Pop, Nicolae Racovițan, Magda Căpățână, Florica Baboș, Garofița Șimon, Maria Leu, Doina Cohuț, Maria Vereș,  Sarka Endre, Elena Popescu, Paraschiva Ciuclea, Floare Popa, Fodor Miklos, Maria Vonea, Floare Marta și Berta Pop). S-au depănat amintiri din anii de școală, la un pahar de vorbe, privind acum lucrurile dintr-un alt unghi de vedere. Din afara școlii, problemele învățământului românesc se văd cu totul altfel, chiar dacă legătura cu școala nu s-a întrerupt în totalitate, fiecare având nepoți sau poate chiar strănepoți pe care îi dăscălesc. La final, în semn de aleasă prețuire, domnul director le-a înmânat câte o diplomă de excelență, care conținea și o poză mare de familie, făcută la minut, pentru a păstra vie cea de-a 80-a aniversare, la care au fost martori. După vizitarea școlii, și cunoașterea frumosului palmares deținut de economiștii orădeni (care cuprinde peste 200 de premii și mențiuni județene, naționale și internaționale, adunate de la precedenta întâlnire, la a 75-a aniversare), dascălii s-au retras fericiți, gândind poate că la anul s-ar putea să revină, dacă bunul Dumnezeu le va rândui aceasta.

Tehnologii și informatică

În cea de-a treia zi a manifestărilor, în cadrul sesiunii de comunicări metodico-științifice, secțiunea Tehnologii și informatică, au fost prezentate 13 lucrări, abordând o problematică diversă, de la Tehnici de persuasiune în domeniul afacerilor, la Implicarea mass-media în protecția consumatorilor, Marketingul educațional, Participarea firmelor de exercițiu la târguri și expoziții naționale și internaționale, Modele de contabilitate, Gestiunea resurselor umane, Managementul școlar, Informatica – între mit și realitate, Rolul computerului în procesul didactic, Istoria calculatoarelor, Dispozitive periferice, Atacuri și contraatacuri în internet, la Starea securității IT în 2007. Cinci au fost pregătite și susținute de elevi (Ioana Negruț, Anamaria David, Darie Gavriluț, Ioana Mada și Adrian Dan), iar restul de profesori (Kele Tunde, Simona Man, Răzvan Vonea, Ileana Popa, Camelia Pașca, Liliana Bălan, Melinda Coriteac și Fulop Alexandrina). Din umbră, prof. Alice Scarlat (șeful de catedră, și dirigintele clasei a IX-a B) filtra totul, încurajându-și discipolii. La final, dl director Ioan Corba a adus 13 exemplare din cartea care adună între coperți toate comunicările prezentate în cadrul celor trei secțiuni ale sesiunii de comunicări metodico-științifice. Fiecare autor a primit în dar câte o carte.  (Ovi Dan)

Trimite email

joi, 24 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!