Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Toamna baladelor

Sâmbătă și duminică, la Palatul Național al Copiilor și Elevilor

Toamna baladelor

Ieri (marți, 3 noiembrie 2009), la conferința de presă organizată de generalul Inspectoratului Școlar al județului Bihor, prof. Dorel Luca, am aflat, de la inspectorul de specialitate, prof. Ioan Ștefan Fluieraș, cum că 11 elevi ne-au reprezentat județul la Festivalul național de interpretare și creație (muzică folk) „Toamna baladelor”, desfășurat, sâmbătă (31 octombrie 2009) la Palatul Național al Copiilor și Elevilor din Capitală, dar numai Măriuca Popa, de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, eleva prof. Ana-Maria Gal, a obținut premiul I, la interpretare, ceilalți au răcit pe drum și s-au ales doar cu premii de participare.

După conferință, aveam să-l abordăm pe dl inspector Ioan Ștefan Fluieraș pentru mai multe detalii. Așa am aflat că în urma unui concurs „fantomă” (despre care noi nu am știut nimic), 11 elevi s-au calificat pentru „Toamna baladelor” (cinci elevi de la Școala „Oltea Doamna”: Livia și Iulia Blaga, Cătălina Brisc, Smaranda Sîrca și Diana Vaida; tot cinci elevi și de la C.N. „Samuil Vulcan” din Beiuș: Cătălin Hora, Amalia Viliga, Alexandru Haiduc, Laura Peter și Evelin Bodea, plus Măriuca Popa, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Artă (o voce superbă, cultivată, un talent și un interpret de clasă, pe care am audiat-o în repetate rânduri). Reprezentanții Bihorului au fost însoțiți la București de doi profesori (Gabriela Mihaela Vescan, de la C.N. „Samuil Vulcan” și Loredana Conțiu, de la Școala „Oltea Doamna” din Oradea – coordonator de grup. La volanul microbuzului s-au aflat (pe rând), potrivit tabelului, domnii șoferi Pataki Attila și Petru Ioan Bulzan.
Tare ne mai minunăm noi cum de au răcit 10 din cei 11 bihoreni, cu doi șoferi și doi însoțitori într-un microbuz „performant”, credem noi. Chiar nu le-a purtat nimeni de grijă, domnule inspector sau poate plouă în microbuz...
Copiii n-au nicio vină că au răcit și nu au putut da randament. Noi, însă, ne îndoim de „preselecția” pe care a organizat-o dl inspector, cică anunțată, unde și când? Și ne mai întrebăm: câți elevi și dascăli din județul Bihor or fi aflat despre această preselecție... pentru „Toamna baladelor”, cine a făcut-o și pe ce criterii (apolitice)?
Toamna baladelor... la alții!
Ca să nu murim neinformați, am accesat și noi pe internet, în stânga și în dreapta, să vedem cum și-au informat alții... cititorii. Cei care au aflat, totuși, despre acest festival. Ne-au sărit în ochi vreo două mo(n)stre.
Citiți ... și poate vă distrați...
Forever Folk – Muzica Sufletului Tău
Festivalul “Toamna Baladelor” 2009
September 28, 2009 · Print This Article
Palatul Copiiilor din Bucuresti va gazdui si in acest an Festivalul – Concurs National de Interpretare si Creatie Muzica Folk “Toamna Baladelor” 2009. Astfel, sambata 31 octombrie, incepand cu ora 10, va avea loc concursul propriu-zis, iar duminica, 1 noiembrie, pe scena vor urca cei mai merituosi concurenti, in “Gala Laureatilor”.
Conditii de participare
Fiecare judet/sector va participa la sectiunea interpretare cu cate un concurent sau grup (max. 5 persoane) pe categorie de varsta, dupa cum urmeaza:
INTERPRETARE:
Grupa I: scoli generale si licee, clasele V-VIII, IX – XII;
Grupa II: palate si cluburi ale copiiilor, licee pedagogice si scoli vocationale, clasele  V-VIII, IX – XII;
CREATIE: clasele V – XII;
Elevii din judete vor fi insotiti de un cadru didactic, conform normelor de transport.
Fiecare participant va prezenta in concurs o piesa folk din creatia romaneasca, internationala sau proprie, cu durata de cel mult 4 minute
Solistii vocali se vor acompania singuri la chitara sau alt instrument specific muzicii folk; nu se admite acompaniament inregistrat (negativ).
Inscrierea in concurs se face pe baza fiselor de inscriere (click aici). Acestea vor fi expediate prin posta pana la data de 16 octombrie 2009 (data postei) pe adresa: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Str. Icoanei nr. 19, sector 2, cu mentiunea “Pentru Festivalul Toamna Baladelor”. La fisa de inscriere se vor anexa copii dupa actul de identitate al concurentului/concurentilor si tabelul nominal pentru grupurile vocale (semnat de profesorul indrumator si directorul unitatii de invatamant).
Dupa peritada de inscriere, in functie de bugetul festivalului, se vor transmite adresele de invitatie nominala, cu specificarile pentru transport, cazare si masa si programul festivalului.
Juriul va fi compus din specialisti in domeniu. Hotararile juriului nu pot fi contestate.
Toamna baladelor pentru elevii din România (13 oct. 2008)
Toamna se numara ... concursurile scolare. Si cum tinerii sunt atrasi de aceste competitii, numarul participantilor creste de la an la an.
Astfel, anul acesta, elevii din clasele V-XII isi demonstreaza talentele artistice la concursul national de interpretare si creatie muzica folk, "Toamna Baladelor". Concursul se va desfasura pe 1 si 2 noiembrie, la Palatul National al Copiilor din Bucuresti.
La aceasta competitie, pot participa fiecare judet cu cate un concurent sau un grup de maxim 5 persoane. Elevii participanti trebuie sa prezinta in concurs cate o piesa folk din creatia romania, internationala sau proprie, cu durata de cel mult 4 minute. Solistii vocali se vor acompania singuri la chitara sau alt instrument specific muzii folk.
Micile talente ale Romaniei vor fi premiate in functie de fiecare sectiune, grupa si categorie de varsta.
Cazarea si masa vor fi asigurate de organizatori, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Dumitru Motoc", iar transportul va fi suportat de inspectoratele scolare judetele.
Festivalul este organizat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si este cuprins in Calendarul Activitatilor Educative 2008.
Acest articol poate fi preluat doar cu acordul scris al www.calificativ.ro si intra sub incidenta legii copyrightului!
Fără cuvinte! (Ovidiu DAN)

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 04:03:37 Ora de vară a Europei de Est