Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

EzotericFest Timișoara - ediția a III-a

19 – 22 noiembrie 2009

EzotericFest Timișoara - ediția a III-a

Expo Timișoara International și Asociația de Metafizică Geea Life organizează, în perioada 19 - 22 noiembrie 2009, la Casa Tineretului din Timișoara (str. Arieș nr. 19, zona stadion, spital județean), cea de-a III-a ediție a EzotericFest Timișoara, festival pentru o minte liniștită, un suflet împăcat și un corp plin de energie și lumină, târg de produse naturiste; alternative, științe și terapii spirituale.

Motto-ul festivalului este “Cunoaștere - sănătate – armonie”.
EzotericFest este un festival spiritual – cultural, cuprinzând diverse secțiuni: expoziție cu vânzare, conferințe, workshop, demonstrații, videoproiecții, spectacole, arte marțiale, muzică, dans și arte... care se desfășoară anual, la Timișoara.
Evenimentul reunește toate persoanele, asociațiile, fundațiile, centrele, cabinetele sau firmele interesate de științele spirituale și de terapiile complementare. Manifestarea este deschisă tuturor celor care doresc să participe la nivel de expoziție, conferințe și au ceva de oferit din punct de vedere social, comercial, medical, artistic și spiritual. www.ezotericfest.ro
La standurile expoziției se pot găsi (produse, consultanță și servicii): cărți, cosmetice naturale, artă populară și exotică, artizanat, suveniruri, produse apicole, cristale, pietre semiprețioase, flori de mină, pietre zodiacale, bijuterii, ceaiuri, CD, DVD-uri, produse farmaceutice, amulete, bețișoare, mandale, produse aromoterapie, produse Feng Shui, produse specifice medicinei naturiste și terapiilor complementare etc…
Consultații astrologie, horoscop natal- karmic, tarot, clarvedere, alimentație naturală și vegetariană, psihologie, fotografierea aurei, iridiologie, terapii holistice, medicină preventivă și complementară...
Diagnostic, evaluare și tratament natural cu aparatură de biorezonanță magnetică, măsuri pentru evaluarea nivelului sistemului imunitar cu Scanner-ului Bio-Photonic, dezintoxicarea organismului...
Bioterapie, echilibrare energetică, relaxare prin masaje specializate reflexogene, vindecări holistice, fizioterapie, presopunctură, cosmetică, medicină populară, ayurveda, psihoterapie, sacroterapie, dietă și nutriție...
Servicii specifice terapiilor complementare în cadrul standurilor prin consultanțe de bioenergoterapie, reiki, magnetoterapie, acupunctură, homeopatie, fitoterapie, macrobiotică, aromoterapie, meloterapie, cristaloterapie...
Consultanță Feng Shui, terapie prin cuvânt și sunet, tehnică radiantă, medicină cuantică, reglarea PH-ului, sistemului imunitar, slabire, anticelulită, creșterea imunității, măsurarea nivelului de antioxidanți din organism, testare biofeedbach, fototerapie, apifitoterapie…
Conferințele, expunerile, demonstrațiile, programul ambiental și concertele (specifice tematicii EzotericFest) vor avea loc în cele două săli (la parter – 300 de locuri și la etaj - 70 de locuri).
Programul expoziției și conferințelor este zilnic, între orele 10.00 și 21.00, cu excepția zilei de joi, 19 noiembrie 2009, când spectacolul de deschidere este programat la ora 12.00. Timpul alocat pentru fiecare conferință, workshop, demonstrație... este de 40 de minute, urmate de cinci minute de pauză, prelegerile desfășurându-se în paralel pentru cele două săli.
Câțiva dintre conferențiarii Ezoteric Fest:
Cezar Culda – maestru de Qigong și Taijiquan, președintele Fundației Române de Qigong, autorul cărților: Lumea minunată a Qigong-ului și Medicina tradițională chineză și qigong-ul terapeutic
Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu (București) – vicepreședinte al Centrului Independent pentru Studii și Cercetări Esoterice - C.I.S.C.E, realizatorul emisiunii „Codul lui Oreste” (de la B1 TV)
Ancu Dincă (București) – fizician, inventator dispozitive de încărcare și echilibrare energetică și de neutralizare a radiațiilor nocive, modulatorii bio-fito-dinamici
Alexandru Nicolici – predă astrologie și științe ezoterice, director al Editurii Astrolog, a publicat opt manuale de astrologie și cinci cărți de prognoze anuale
Aurelia Haiu (București) – directorul Editurii Armonița, profesor autorizat al sistemului Tao Universal, masaj Chi Nei Tsang, masaj tradițional tailandez și reflexoterapie
Michael Szellner (Arad) – fizician, cadru didactic și director al Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad, lector și director al departamentului de cercetare al ANATECOR – Asociația Naționala de Terapii Complementare din România, predă modulele de energetica viului, terapia acustică și teoria câmpurilor cu aplicații terapeutice
Ovidiu Denes (Timișoara) – antrenor de arte marțiale pentru copii, practician de arte marțiale din 1986, centură neagră (4 Dan), antrenor de lot național în cadrul International Karate Association Romania și predă în cadrul clubului Karate Shotokan, Tae Bo, fitness și bodybuilding, ca antrenor personal, instructor atestat în cadrul I.E.F.S., din 1997
Ștefan Cojocnean (Timișoara) – instructor sportiv, multiplu campion mondial în sporturi extreme
Simona Bostan Passau – conf. univ. la Institutul German de Medicină Alternativă Paracelsus din Passau, reprezentant al Centrului Vitalis, Timișoara, specialist în iridologie și medicina complementară
Renate Knop – medic veterinar, cu diplomă și masterat în Psihotronică, obținut la Colegiul Liber de Psihotronică și Parapsihologie din Budapesta, diplomă în terapii naturiste, obținută la București
Leontin Nedelcu (Timișoara) – președintele Asociației maseurilor profesioniști din Banat
Mihail Hotrațiu (București) – președinte al Asociației spirituale Calea Luminii, colaborator al Editurii Sirius Ray
Diana Harja (Timișoara) - make-up artist, cosmetoterapeut Cabinetul Kosmetikos
Nelu Stanciu (Timișoara) – membru Antropozofie (știință spirituală), al Societății de parapsihologie, specialist în agricultura biodinamică
Constantin Dorneanu (Câmpulung Moldovenesc) - astrolog, lector ANATECOR
Petru Bilea (Timișoara) - medic specialist acupunctură, ayurveda, terapii naturiste și complementare
Radu Sarandan (Timișoara) – trainer ARONLP, IANLP, DVNLP - Cabinet homeopatie dr. Sarandan
Carmen Olariu (Timișoara) – Asociația Sahaja Yoga Romania
Andrei Cristian Tătaru (Cluj – Napoca) -  gnostic, rozacruce, buddhist, kabalist, filozof, psiholog - Ordinul Dragonul azuriu, Lebada purpurie și Phoenixul auriu - animale sacre… simboluri ale Vărsătorului…
Crina Veronica Vereș (Cluj – Napoca) – doctor, terapeut de cuplu, familie, copii, consilier în autovindecare și autocontrol, instructor karate do, profesor chimie - fizică, președinte al Asociației Neo Grup Consulting
Teodora Anghel (Timișoara) - conferențiar șef lucrări Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara
Doina Claudia Popa (Timișoara) – profesor, traducător, Usui Reiki Ryoho & Seichim Reiki Master Teacher
Alina Vitcovschi (Timișoara) – psiholog, clinician specialist, Centrul de psihodiagnostic
Mariana Alexandru (Timișoara) – prof. Master of Education, astrolog, bioterapeut autorizat, expert radiestezist, instructor Silva Ultramind
Liana Begu (Timișoara) - Asociația de macrobiotică ALSATIMIS Timișoara
Ramona Venturini (Timișoara) – consultații astrologie și tarot, metafizician astrolog, Asociația Geea Life, autoarea cărții „Pelerini la Santiago de Compostela” - jurnalul celor 900 de km perpedes din Pirinei până la Atlantic pe Camino
În fiecare seară, pe scena sălii de la parter (300 locuri) vor avea loc concerte, spectacole ambiental -vizuale, videoproiecții, imagine și sunet
Programul
Joi - 19 noiembrie – în sala de expoziții
11.30 - 12.00 - Gheorghe Iovu – concert de muzică terapeutică
12.00 - 12.10 - Deschiderea oficială
12.10 - 12.25 - Clubul sportiv Qigong Taijiquan – demonstrație de Taijiquan și Qigong
12.30 - 12.45 - Club Stil, antrenor Ovidiu Denes - demonstrații de arte marțiale
12.45 - 12.55 - Vernisaj expoziție pictură – Diana Harja
12.55 - 13.30 - Gheorghe Iovu – Concert de muzică terapeutică
13.00 - 13.55 - Conferință de presă și cocktail pentru mass-media, expozanți, conferențiari și invitați
16.15 - 16.55 - Club Stil, antrenor Ovidiu Denes - demonstrații de arte marțiale
Joi - 19 noiembrie – în sala de conferințe de la parter
15.30 - 16.10 - Ramona Venturini – Legile Kybalionului – tabla de smarald
16.15 - 16.55 - Mihail Hotrațiu – Adevăr sau dogme
17.00 - 17.40 - Mihail Hotrațiu – Exerciții practice de alchimie
17.45 - 18.25 - Ionel Bratu - Tratarea neoplasmului în cromoterapie cu efect în termografie
18.30 - 19.10 - Exersare terapeutica Qigong – tehnici de meditație, relaxare, curățire, aspirare, colectare și cultivare a energiei (exersare susținută de Diana Harja)
Vineri - 20 noiembrie, în sala de expoziții
16.15 - 16.55 - Club Stil, antrenor Ovidiu Denes - demonstrații de arte marțiale
Vineri - 20 noiembrie, în sala de conferințe de la parter
11.00 - 11.40 - Ramona Venturini - Axa Dragonului – Eliberarea din cercul karmic
11.45 - 12.25 -
Renate Knop - Psihotronica - relație materie - spirit
12.30 - 13.10 - Clubul sportiv Qigong Taijiquan - demonstrație de Qigong și Taijiquan
13.15 - 13.55 - Andrei Cristian Tătaru - Principiul Tantric, secrete ale Ordinului Dragon, Lebada, Phoenix – „principiul oglinzii și al horei”
14.00 - 14.40 - Crina Veronica Vereș - Autovindecarea și autocontrolul
14.45 - 16.10 - Simona Bostan – p
roduse 100% naturale Schoenenberger, prezentare și indicații
16.15 - 16.55 - Radu Sarandan – Homeopatia
17.00 - 17.40 - Doina Claudia Popa – Reiki, Chakrele și sănătatea
17.45 - 18.25 - Michael Szellner –
De la criză la fericire
18.30 - 19.10 - Spectacol de muzică indiană la sitar cu Szilamer Farkas - elemente de taiji, arte vizuale și pictură - concept Diana Harja
19.20 - 20.40 – Grupul Mahamantra - Concert Bhajan - muzică de meditație tradițională vedică
Vineri - 20 noiembrie, în sala de conferințe de la etaj
11.00 - 11.40 - Mihail Hotrațiu – Despre clarviziune și culorile aurei
11.45 - 13.10 - Aurelia Haiu - Purificarea și regenerarea măduvei, oaselor, muschilor și organelor interne, folosind tehnici de auto-vindecare din medicina tradițională chineză
13.15 - 13.55 – Exersare terapeutică Qigong – Tehnici de meditație, relaxare, curățire, aspirare, colectare și cultivare a energiei (exersare susținută de Diana Harja)
14.00 - 14.40 - Diana Harja - Importanța curățirii impresiilor (semnalelor) acumulate de-a lungul existențelor
14.45 - 15.25 - Valentina Spătaru - Starea de meditație
15.30 - 16.10 - Linda Wendel - Legea atracției & puterea gândurilor
16.15 - 16.55 - Linda Wendel - Cauzele eșecului și cum le putem evita
17.00 - 17.40 - Radu Sarandan – NLP și succesul
17.45 - 18.25 - Doina Claudia Popa – Reiki, Chakrele și sănătatea – workshop
18.30 - 19.55 - Michael Szellner –
Terapie prin sunet - de la ritm la voce
20.00 - 20.40 - Petru Bilea - Acupunctura, o știință străveche în epoca modernă
Sâmbătă - 21 noiembrie, în sala de expoziții
12.30 - 13.10 - Club Stil, antrenor Ovidiu Denes – demonstrații de arte marțiale 
16.15 - 16.55 - Club Stil, antrenor Ovidiu Denes - demonstrații de arte marțiale
Sâmbătă - 21 noiembrie, în sala de conferințe de la parter
11.00 - 11.40 - Alexandru Nicolici – Spiritualitatea dacică
11.45 - 12.25 - Carmen Olariu – Energia Kundalini
12.30 - 13.10 - Petru Bilea - Capcane în alimentația modernă - precauții pentru alimentația vegetariană și de post
13.15 - 13.55 - Clubul sportiv Qigong Taijiquan - demonstrație de Qigong și Taijiquan
14.00 - 14.40 - Simona Bostan –
Terapia doctorului Schüssler și bolile determinate de deficiența mineralelor în corpul uman
14.45 - 16.10 - Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu – Teoria întregului
16.15 - 16.55 - Ancu Dinca – Modulatorii bio-fito-dinamici de tip A și B – o realizare științifică a mileniului III pentru protecția și tratarea organismului uman
17.00 - 18.25 - Cezar Culda - Implicații ale medicinii tradiționale chineze în practica meditației
18.30 - 19.10 - Paul Ionescu – Pelerinajul, o cale pentru regăsirea sufletului - videoproiecție
19.20 - 20.40 - Grupul Indra – Concert de muzică ambientală orientală (sitar, oud, flaut, table și voce)
Sâmbătă - 21 noiembrie, în sala de conferințe de la etaj
11.00 - 11.40 - Teodora Anghel – Nașterea, o poartă către extaz
11.45 - 12.25 - Cristi Albeanu - Prezentarea Asociației Elta Universitate
12.30 - 13.10 - Alexandru Nicolici – Tehnici, metode și aplicații practice pentru o viață spirituală
13.15 - 13.55 - Carmen Olariu, Valentina Spătaru și Mariana Tudoroiu – Realizarea sinelui și tehnici de purificare subtilă
14.00 - 14.40 - Andrei Cristian Tătaru - Principiul Tantric, secrete ale Ordinului Dragon, Lebada, Phoenix – „principiul desertului”
14.45 - 15.25 - Crina Veronica Vereș - demonstrație de eliberare a emoțiilor negative
15.30 - 16.10 - Ștefan Cojocnean - Formula performanței
16.15 - 17.40 - Aurelia Haiu - Exersare terapeutica Qigong - Eliminarea afecțiunilor coloanei vertebrale
17.45 - 18.25 - Mariana Alexandru - M
arile lecții de viață
18.30 - 19.10 - Exersare terapeutică Qigong – tehnici de meditație, relaxare, curățire, aspirare, colectare și cultivare a energiei (exersare susținută de maestrul Cezar Culda)
19.15 - 19.55 - Ramona Venturini - Transformarea interioară prin materie, energie, spirit
20.00 - 20.40 - Nelu Stanciu - Alimentația văzută la nivel ezoteric
Duminică - 22 noiembrie, în sala de expoziții
11.00 - 11.40 - Club Stil, antrenor Ovidiu Denes - demonstrații de arte marțiale
Duminică - 22 noiembrie, în sala de conferințe de la parter
11.00 - 11.40 - Alexandru Nicolici – Noul mod de viață
11.45 - 13.10 - Cezar Culda - Artele marțiale tradiționale chinezești în ziua de azi
13.15 - 13.55 - Clubul sportiv Qigong Taijiquan - demonstrație de Qigong și Taijiquan
14.00 - 14.40 - Ioan și Cornelia Muntean - Elemente de medicină sacră
14.45 - 16.10 - Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu – Misiunea României
16.15 - 16.55 - Petru Bilea - Ayurveda, medicina tradițională indiană: cauzele mentale și mecanisme ale îmbolnăvirii, modalități de reechilibrare
17.00 - 17.40 - Ana Orsa - 10 chei ale succesului, autocontrolul, rezistența la aversiune
17.45 - 18.25 - Ramona Venturini – „Pelerinajul la Santiago de Compostela” – transformare și purificare – peste 4.000 de km de mers pe jos – videoproiecție și conferință
18.30 - 19.10 - Gheorghe Iovu și Paul Ionescu – Munții Bucegi, poteci și ipoteze – videoproiecție
19.20 - 20.40 - Gheorghe Iovu – Concert de muzică terapeutică la finalul EzotericFest; lansarea celui de al IX-lea CD – Geneza
Duminică - 22 noiembrie, în sala de conferințe de la etaj
11.00 - 11.40 - Ștefan Graur - Evoluție sau destin
11.45 - 12.25 - Ștefan Graur - Alchimia valorii personale
12.30 - 13.10 - Sanda Ion - Evoluția spirituală la nivel individual și colectiv
13.15 - 13.55 - Liana Begu - Echilibrul în alimentație, sănătate și modul de viață macrobiotic
14.00 - 14.40 - Exersare terapeutică Qigong – tehnici de meditație, relaxare, curățire, aspirare, colectare și cultivare a energiei (exersare susținută de maestrul Cezar Culda)
14.45 - 15.25 - Ioan și Cornelia Muntean - Elemente de medicină sacră – workshop
15.30 - 16.10 - Constantin Dorneanu - Noua energie și blocajele energetice în manifestarea omului
16.15 - 17.40 - Aurelia Haiu - Detoxifierea și energizarea organelor interne - tehnici de auto-vindecare profundă prin masaj abdominal Chi Nei Tsang
17.45 - 18.25 - Ana Orsa - 10 chei ale succesului, autocontrolul, rezistența la aversiune: workshop
18.30 - 19.10 - Nelu Stanciu - Aspectul ezoteric al anului 2012.
(Marcel Doroș)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: EzotericFest Timișoara - ediția a III-a.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 21:58:19 Ora de vară a Europei de Est