Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Gâlceava” legumelor și fructelor

Astăzi, la Școala „Oltea Doamna” din Oradea

„Gâlceava” legumelor și fructelor

Într-un chip cu totul miraculos, astăzi (și vineri, și 13... noiembrie 2009), legumele și fructele dialogau în versuri meșteșugite și se duelau în ghicitori în sala de clasă a dnei înv. inst. Daniela Dohotariu (clasa a II-a E, de la Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” din Oradea), sub „bagheta” dnei înv. inst. Cristiana Vidican.

„Gâlceava” legumelor și fructelor se petrecea în acordurile proiectului educațional „Cântec și creație în orice anotimp”, sub umbrela căruia au prins a se ralia și alți dascăli din școală: inst. Viorica Mitran, Doina Sabău, Laura David, Romelia Ciarnău, Elena Pavel, înv. Floarea Costruț, Maria Fora și Luciana Morlocan (membri ai echipei de proiect).
Regalul artistic al elevilor din clasele a II-a E și F a bucurat sufletul la ceas de sărbătoare autumnală, cu sute de exponate ingenioase, reprezentând rodul creației divine și al minții „primarilor” din clasele I - III, parteneri de proiect. Fiecare copil a dat ce a putut mai bun pentru a realiza opere unicat, care plac ochiului. Cu expoziția lor tradițională, copiii ar putea cuceri pe oricine, iar ei sunt convinși că și părinții și bunicii lor se vor bucura admirându-le măcar în poze. Ceea ce au realizat acești copii minunați se cheamă artă... cu frunze, fructe, flori și legume, crâmpeie de soare, lumini și umbre, suflet de stea și stele nemuritoare...
Cu parfum de colinde și miresme de colaci
Activitatea de astăzi, care sparge tiparele... în debut de proiect, va fi urmată de o campanie de colectare a hârtiei, iar în preajma Sfintelor Sărbători de Crăciun, de o a treia filă, cu parfum de colinde și miresme de colaci, pregătind un Praznic Împărătesc, după cum plastic se exprimau coordonatoarele de proiect, Cristiana Vidican și Daniela Dohotariu. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Gâlceava” legumelor și fructelor . 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019