Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Cum verifici situaþia site-ului tãu în motoarelºe de cãutare?

Poate vã intereseazã

Cum verifici situaþia site-ului tãu în motoarelºe de cãutare?

Motoarele de cãutare oferã informaþii despre situaþia lor, despre erori ºi de multe ori ºi soluþiile de rezolvare. În principiu, nu necesitã cunoºtinþe avansate folosirea lor, trebuie doar sã ºtiþi care e scopul lor ºi cum se folosesc.

Cel mai simplu mod de a afla situaþia unui site e folosirea de operatori de cãutare sau search operators. Cam toate motoarele de cãutare au operatori de cãutare. Operatorii de cãutare sunt utili datoritã trierii de rezultate returnate sau a informaþiilor obþinute prin folosirea lor.
O sã introduc operatori ce oferã informaþii onpage si offpage. Onpage sunt cele ce þin de partea de indexare a site-ului, cele Offpage sunt cele ce þin de partea de susþinere a unui site la cãutãri.
Operatori onpage
Pentru Google avem site: care e un operator de cãutare ce returneazã rezultate privind paginile indexate ale unui site web folosing operatorul site: domeniu.ro
Exemplu site:trafic.ro - cãutarea cu operator returneazã informaþii despre numãrul de pagini indexate în Google.
Opþiunea e utilã pentru cã se pot observa paginile indexate, erorile ºi puteþi vedea cum apar ele la cãutãri.
La o cãutare pe Google site: domeniu.ro daca numãrul de rezultate returnate este 0 atunci înseamnã ca Google nu a ajuns încã sau site-ul, dacã a fost deja indexat ºi are vechime, poate fi banat sau penalizat.
În cazul în care site-ul e nou, atunci returnarea rezultatului 0 nu ar trebui sã fie îngrijorãtor decât dacã lansarea lui e fãcutã de mai mult de o sãptãmânã. În mod normal, o sãptãmânã de indexare ar trebui sã vã dea o imagine clarã a modului cum sunt indexate paginile.
În cazul unui site vechi cu 0 returnare de rezultate la indexare, situaþia trebuie analizatã. Paginile din indexul motoarelor de cãutare pot fi scoase la cerere sau pot suporta o penalizare/banare din partea motoarelor de cãutare.
Operatori offpage
Pentru Google avem opþiunea de verificare a link-urilor de susþinere folosind link:http://www.domeniu.ro/ . Trebuie specificat cã Google nu aratã în mod real link-urile de susþinere, ele sunt doar versiunile actualizate la 2 – 4 - 6 luni, în funcþie de actualizãrile pe care le face Google.
Exemplu: link:http://www.trafic.ro/ returneazã rezultate cu site-urile ce susþin acest site, ele fiind „contorizate” dupã ultima actualizare fãcutã de Google.
O versiune actualizatã prin care puteþi vedea numãrul de link-uri de susþinere a unui site, e cea oferitã de Yahoo! prin siteexplorer.search.yahoo.com
Yahoo! returneazã link-urile de susþinere în timp real, cele cu nofollow, cele care numai existã ºi cele din RSS-uri. Nu e o versiune exactã, dar e o metodã de a estima link-urile de susþinere pe care un site le are.
Folosind diferite alte pluginuri ºi extensii specifice, puteþi avea o analizã primarã a site-ului. Aceste opþiuni de verificare pot sã vã dea o imagine destul de bunã despre ce fac concurenþii dumneavoastã ºi care sunt atuurile sau deficienþele lor.
Adreseazã-i o întrebare autorului ºi participã la discuþia privind „Cum verifici situaþia site-ului tãu în motoarele de cãutare?"
Autor: Gabriel "Krumel" Curcudel - fondator AdverPoint, este unul dintre cei mai cunoscuþi specialiºti români în Search Engine Optimization. În 2008, este cofondator al clubului „Oameni din Online”. Încurajeazã frecvent specialiºtii online din noul val ºi schimbul de informaþii relevante. (descriere IMETO)

Trimite email

marţi, 18 mai 2021