Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Cum verifici situaþia site-ului tãu în motoarelºe de cãutare?

Poate vã intereseazã

Cum verifici situaþia site-ului tãu în motoarelºe de cãutare?

Motoarele de cãutare oferã informaþii despre situaþia lor, despre erori ºi de multe ori ºi soluþiile de rezolvare. În principiu, nu necesitã cunoºtinþe avansate folosirea lor, trebuie doar sã ºtiþi care e scopul lor ºi cum se folosesc.

Cel mai simplu mod de a afla situaþia unui site e folosirea de operatori de cãutare sau search operators. Cam toate motoarele de cãutare au operatori de cãutare. Operatorii de cãutare sunt utili datoritã trierii de rezultate returnate sau a informaþiilor obþinute prin folosirea lor.
O sã introduc operatori ce oferã informaþii onpage si offpage. Onpage sunt cele ce þin de partea de indexare a site-ului, cele Offpage sunt cele ce þin de partea de susþinere a unui site la cãutãri.
Operatori onpage
Pentru Google avem site: care e un operator de cãutare ce returneazã rezultate privind paginile indexate ale unui site web folosing operatorul site: domeniu.ro
Exemplu site:trafic.ro - cãutarea cu operator returneazã informaþii despre numãrul de pagini indexate în Google.
Opþiunea e utilã pentru cã se pot observa paginile indexate, erorile ºi puteþi vedea cum apar ele la cãutãri.
La o cãutare pe Google site: domeniu.ro daca numãrul de rezultate returnate este 0 atunci înseamnã ca Google nu a ajuns încã sau site-ul, dacã a fost deja indexat ºi are vechime, poate fi banat sau penalizat.
În cazul în care site-ul e nou, atunci returnarea rezultatului 0 nu ar trebui sã fie îngrijorãtor decât dacã lansarea lui e fãcutã de mai mult de o sãptãmânã. În mod normal, o sãptãmânã de indexare ar trebui sã vã dea o imagine clarã a modului cum sunt indexate paginile.
În cazul unui site vechi cu 0 returnare de rezultate la indexare, situaþia trebuie analizatã. Paginile din indexul motoarelor de cãutare pot fi scoase la cerere sau pot suporta o penalizare/banare din partea motoarelor de cãutare.
Operatori offpage
Pentru Google avem opþiunea de verificare a link-urilor de susþinere folosind link:http://www.domeniu.ro/ . Trebuie specificat cã Google nu aratã în mod real link-urile de susþinere, ele sunt doar versiunile actualizate la 2 – 4 - 6 luni, în funcþie de actualizãrile pe care le face Google.
Exemplu: link:http://www.trafic.ro/ returneazã rezultate cu site-urile ce susþin acest site, ele fiind „contorizate” dupã ultima actualizare fãcutã de Google.
O versiune actualizatã prin care puteþi vedea numãrul de link-uri de susþinere a unui site, e cea oferitã de Yahoo! prin siteexplorer.search.yahoo.com
Yahoo! returneazã link-urile de susþinere în timp real, cele cu nofollow, cele care numai existã ºi cele din RSS-uri. Nu e o versiune exactã, dar e o metodã de a estima link-urile de susþinere pe care un site le are.
Folosind diferite alte pluginuri ºi extensii specifice, puteþi avea o analizã primarã a site-ului. Aceste opþiuni de verificare pot sã vã dea o imagine destul de bunã despre ce fac concurenþii dumneavoastã ºi care sunt atuurile sau deficienþele lor.
Adreseazã-i o întrebare autorului ºi participã la discuþia privind „Cum verifici situaþia site-ului tãu în motoarele de cãutare?"
Autor: Gabriel "Krumel" Curcudel - fondator AdverPoint, este unul dintre cei mai cunoscuþi specialiºti români în Search Engine Optimization. În 2008, este cofondator al clubului „Oameni din Online”. Încurajeazã frecvent specialiºtii online din noul val ºi schimbul de informaþii relevante. (descriere IMETO)

Trimite email

Monday, 5 June 2023