Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cardul european de tineret

Cardul Euro

Cardul european de tineret

Cardul Euro<26 este Cardul European de Tineret, recunoscut de Consiliul Europei ca instrument pentru încurajarea mobilității tinerilor în Europa.
Cardul Euro<26 oferă acces la reduceri și facilități din domenii de interes pentru aceștia: transport și călătorii, vacanțe și cazare, timp liber, cumpărături, cultură.
Cardul Euro<26 din România face parte din familia cardurilor europene de tineret, respectă condițiile de identitate europeană stabilite de EYCA – European Youth Card Association și există în trei forme, toate având înscrise pe față logo-ul Euro<26.

Ce este cardul Euro<26 ?
Cardul Euro<26, în toate formele lui, este o LEGITIMAÞIE care atestă faptul că posesorul este membru asociat în programul european de carduri pentru tineri (acest program oferă în România peste 1000 de reduceri și peste 300.000 în 42 de țări din Europa).
Ce oferă cardul Euro<26?
Cardul Euro<26 oferă în România peste 1000 de reduceri la diverși comercianți locali, cât și naționali, și de talie internațională.
Cum arată cardul Euro<26?
Cardul Euro<26 din România face parte din familia cardurilor europene de tineret, respectă condițiile de identitate europeană stabilite de EYCA.
Logo-ul Euro<26 asigură recunoașterea cardului la nivel european și oferirea reducerilor și facilităților în cele 42 de țări ale rețelei europene European Youth Card Association, indiferent de țara din care provine posesorul cardului. Această reciprocitate în acordarea discounturilor și recunoașterea cardului este stipulată în documente speciale ale Consiliului Europei, care girează programul la nivel european.
Tipurile de carduri Euro<26
În prezent, cardul Euro<26 funcționează în trei forme, toate având înscrise logo-ul Euro<26.
CARDUL CLASIC EURO<26, valabil pentru toți tinerii cu vârsta între 14 și 26 de ani.
Acest card este disponibil pentru orice tânăr cu vârsta sub 26 ani, care dorește să devină membru asociat în programul european de carduri pentru tineri. Acest lucru este posibil chiar cu o zi inainte de a împlini 26 de ani. Cardul conține o asigurare medicală de călătorie pentru ieșirea din țară. Asigurarea este oferită de ASITRANS și este valabilă timp de un an de zile, indiferent de numărul de ieșiri din țară ale posesorului.
CARDUL STUDENT EURO<26, destinat tinerilor studenți sau liceeni, cu vârsta cuprinsă între 14 și 26 de ani.
Este recunoscut drept document european de recunoaștere a statutului de student, acceptat ca ID CARD de universități din țară și Europa. Recunoașterea lui drept card de identitate pentru studenți se face printr-un protocol de recunoaștere și de implementare a cardului pe care îl semnează, din partea universității, rectorul acesteia.
CARDUL BANCAR EURO<26 este un card special unde sigla VISA permite plata electronică, extragere de numerar, acceptarea ca instrument de plată oriunde în lume, iar sigla Euro<26 asigură accesul la reducerile și facilitățile din toată Europa. Acesta se emite în parteneriat cu două banci din Romania: Banca Transilvania și Banca Comercială Română.
Cardul este destinat persoanelor fizice rezidente cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani (fără a fi împlinit 30 de ani), studenți la cursuri de zi în cadrul unei instituții de învățământ superior. Asigurare medicală, prin BCR Asigurări.
Reducerile Euro<26 sunt valabile cu oricare dintre cele trei carduri!
Informații referitoare la facilitățile oferite de Euro<26 se găsesc pe www.euro26.ro si www.euro26.org
Cardul CARDUL CLASIC EURO<26 - valabil pentru toți tinerii cu vârsta între 14 și 26 de ani, indiferent de statutul acestora.
Documentație necesară pentru cardul clasic: poza tip buletin, copie C.I. sau B.I., cerere tip pentru emiterea cardului EURO<26.
Caracteristici și avantaje: valabil un an de la data emiterii;
oferă reduceri și facilități în cele 42 de țări ale rețelei europene European Youth Card Association; oferă asigurarea medicală gratuită prin ASITRANS, indiferent de numărul de ieșiri din țară.
CARDUL STUDENT EURO<26, destinat tinerilor studenți sau liceeni, cu vârsta cuprinsă între 14 și 26 de ani
Documentația necesară pentru cardul Student Euro<26:
poză tip buletin; copie C.I. sau B.I.; copie după carnetul de student sau de elev (care să ateste acest statut) ; cerere tip  pentru emiterea cardului EURO<26.
Caracteristici și avantaje: valabil un an de la data emiterii, oferă reduceri și facilități în cele 42 de țări ale rețelei europene European Youth Card Association, este recunoscut drept document european de recunoaștere a statutului de student, acceptat ca ID CARD de universități din țară și Europa.
Cardul Student nu conține asigurarea medicală gratuită, cei care doresc să obțină acest beneficiu își pot face cardul bancar co-branded BCR – Euro<26. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, în special liceenii care doresc să beneficieze și ei de asigurarea medicală gratuită, pot să își facă un card BT-Euro<26.
Documentația necesară pentru obținerea cardului trebuie depusă la Direcția Județeană pentru Tineret Bihor, str. Mihai Eminescu, nr. 11. Informații suplimentare, la telefon 0359/800241 sau 0359/800243.
Daniela BĂLTĂÞESCU

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 08:34:38 Ora de vară a Europei de Est