Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 oct. 2020
1.Numărul cazurilor de infectare la copii și tineri cu vârsta 0-19 ani înregistrate în ultimele 40 de zile, de la începutul școlii până acum, l-a depășit pe cel înregistrat de la începutul pandemiei până la 14 septembrie.
.....
Pe 23 octombrie 2020, vineri, a fost înregistrat un număr de 344 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la grupa de vârstă 0-19 ani, potrivit datelazi.ro. Astfel numărul cazurilor înregistrate de la începutul cursurilor în școli și a activităților în grădinițe, adică din data de 14 septembrie până acum, a depășit pentru prima dată pe cel al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei până la începutul anului școlar.
2. Modelul danez de învățământ, prin ochii unei profesoare din România. Cum e școala în Danemarca pe timp de pandemie. Prezență fizică la ore aproape pentru toată lumea și fără mască în sala de clasă
…..
Profesoara Laura Dachin este stabilită de ani de zile în Danemarca, unde a înființat trei școli românești. Aici vin zeci de copii ai comunității de români din Danemarca. Pentru a nu-i rupe complet de România, părinții îi trimit să învețe limba, să studieze obiceiurile, istoria sau geografia României. „E o punte de legătură și pot să facă comparații. Poate că unii se vor întoarce în România”, povestește profesoara.
3. OFICIAL Pentru toți profesorii din preuniversitar anul acesta școlar nu se fac decât cursuri de formare continuă în sistem online, iar evaluarea finală va fi tot on-line pe bază de portofoliu / Furnizorii trebuie să obțină avizul Comisiei Speciale de Acreditare din minister
.....
În anul școlar 2020-2021 nu se desfășoară activități de formare continuă în sistem față-în-față sau blended-learning, ci doar în sistem online, asta prevede ordinul nr. 5.767 din 15 octombrie 2020 privind acreditarea, organizarea și desfășurarea programelor de formare continuă destinate personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, publicat vineri în Monitorul Oficial.
4. Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică: Școlile trebuie să poată funcționa on-site cât mai mult. Ministerul Educației să reducă la 15 numărul de elevi din clasă și să introducă sisteme de ventilație cu schimb mare de aer
…..
Școlile vor funcționa tot anul viitor intermitent când în sistem hibrid, când complet online, pentru că și dacă vaccinul va fi disponibil în primăvară, el va fi distribuit și administrat populației de-a lungul anului. Avertismentul vine de la Răzvan Cherecheș, profesor și cercetător la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde conduce departamentul de sănătate publică.
5. VIDEO Monica Anisie: Programa va fi adaptată pentru învățarea online și vom anunța cum se va face evaluarea online / În privința olimpiadelor școlare, Ministerul analizează dacă se vor desfășura digital sau dacă se vor anula
.....
Ministerul Educației va modifica programa școlară, ,,pentru învățarea în sistem online”. ,,În curând vom ieși să spunem cum anume se va desfășura activitatea de predare-învățare și evaluare în sistem online. Asta înseamnă de fapt adaptarea programei. Există această posibilitate și am experimentat în primăvară această adaptare a programei pentru examenele naționale, când am modificat programa pentru examen”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la emisiunea “Viitor cu clasă” moderată de Roxana Hulpe la Știrile Pro TV.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
1. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, un nou atac la universitarii-politiceni: E un ,,Bamboo universitar” în beneficiul educației?
-----------
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, lansează un nou atac la adresa rectorilor-politicieni și a universitarilor influenți și conectați politic. Într-un editorial publicat în Adevărul, intitulat ,,Menirea educației” și în care face…
***
2. EXCLUSIV Op Ed / Copiii trebuie să se întoarcă la școală, dar nu este o opțiune ca lucrurile să rămână neschimbate – comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi Henrietta Fore, directoarea UNICEF
-------
Editorial semnat de comisarul pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi de Henrietta Fore, directoarea executivă UNICEF „Un copil, un profesor, o carte, un stilou pot schimba lumea”. Aceste cuvinte rostite…
***
3. Peste 60 de universități din Marea Britanie participă la târgul virtual de studii organizat de British Council pentru studenții europeni
--------
Elevii și studenții vor avea oportunitatea de a intra în legătură cu peste 60 de universități britanice, prin întâlniri online directe cu reprezentanții acestora în cadrul târgului Study UK Europe:…
***
4. Ce se întâmplă cu școlile și after school-urile, dacă Bucureștiul intră în roșu? Monica Anisie: Toate școlile și grădinițele rămân închise pentru 14 zile, cu ore în online
-------
Bucureștiul este la limită să intre în scenariul roșu, după un record de infectări ziua trecută (777) și o rată a incidenței comunicate cu întârziere de 5 ore. Deși încă…

Cardul european de tineret

Cardul Euro

Cardul european de tineret

Cardul Euro<26 este Cardul European de Tineret, recunoscut de Consiliul Europei ca instrument pentru încurajarea mobilității tinerilor în Europa.
Cardul Euro<26 oferă acces la reduceri și facilități din domenii de interes pentru aceștia: transport și călătorii, vacanțe și cazare, timp liber, cumpărături, cultură.
Cardul Euro<26 din România face parte din familia cardurilor europene de tineret, respectă condițiile de identitate europeană stabilite de EYCA – European Youth Card Association și există în trei forme, toate având înscrise pe față logo-ul Euro<26.

Ce este cardul Euro<26 ?
Cardul Euro<26, în toate formele lui, este o LEGITIMAÞIE care atestă faptul că posesorul este membru asociat în programul european de carduri pentru tineri (acest program oferă în România peste 1000 de reduceri și peste 300.000 în 42 de țări din Europa).
Ce oferă cardul Euro<26?
Cardul Euro<26 oferă în România peste 1000 de reduceri la diverși comercianți locali, cât și naționali, și de talie internațională.
Cum arată cardul Euro<26?
Cardul Euro<26 din România face parte din familia cardurilor europene de tineret, respectă condițiile de identitate europeană stabilite de EYCA.
Logo-ul Euro<26 asigură recunoașterea cardului la nivel european și oferirea reducerilor și facilităților în cele 42 de țări ale rețelei europene European Youth Card Association, indiferent de țara din care provine posesorul cardului. Această reciprocitate în acordarea discounturilor și recunoașterea cardului este stipulată în documente speciale ale Consiliului Europei, care girează programul la nivel european.
Tipurile de carduri Euro<26
În prezent, cardul Euro<26 funcționează în trei forme, toate având înscrise logo-ul Euro<26.
CARDUL CLASIC EURO<26, valabil pentru toți tinerii cu vârsta între 14 și 26 de ani.
Acest card este disponibil pentru orice tânăr cu vârsta sub 26 ani, care dorește să devină membru asociat în programul european de carduri pentru tineri. Acest lucru este posibil chiar cu o zi inainte de a împlini 26 de ani. Cardul conține o asigurare medicală de călătorie pentru ieșirea din țară. Asigurarea este oferită de ASITRANS și este valabilă timp de un an de zile, indiferent de numărul de ieșiri din țară ale posesorului.
CARDUL STUDENT EURO<26, destinat tinerilor studenți sau liceeni, cu vârsta cuprinsă între 14 și 26 de ani.
Este recunoscut drept document european de recunoaștere a statutului de student, acceptat ca ID CARD de universități din țară și Europa. Recunoașterea lui drept card de identitate pentru studenți se face printr-un protocol de recunoaștere și de implementare a cardului pe care îl semnează, din partea universității, rectorul acesteia.
CARDUL BANCAR EURO<26 este un card special unde sigla VISA permite plata electronică, extragere de numerar, acceptarea ca instrument de plată oriunde în lume, iar sigla Euro<26 asigură accesul la reducerile și facilitățile din toată Europa. Acesta se emite în parteneriat cu două banci din Romania: Banca Transilvania și Banca Comercială Română.
Cardul este destinat persoanelor fizice rezidente cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani (fără a fi împlinit 30 de ani), studenți la cursuri de zi în cadrul unei instituții de învățământ superior. Asigurare medicală, prin BCR Asigurări.
Reducerile Euro<26 sunt valabile cu oricare dintre cele trei carduri!
Informații referitoare la facilitățile oferite de Euro<26 se găsesc pe www.euro26.ro si www.euro26.org
Cardul CARDUL CLASIC EURO<26 - valabil pentru toți tinerii cu vârsta între 14 și 26 de ani, indiferent de statutul acestora.
Documentație necesară pentru cardul clasic: poza tip buletin, copie C.I. sau B.I., cerere tip pentru emiterea cardului EURO<26.
Caracteristici și avantaje: valabil un an de la data emiterii;
oferă reduceri și facilități în cele 42 de țări ale rețelei europene European Youth Card Association; oferă asigurarea medicală gratuită prin ASITRANS, indiferent de numărul de ieșiri din țară.
CARDUL STUDENT EURO<26, destinat tinerilor studenți sau liceeni, cu vârsta cuprinsă între 14 și 26 de ani
Documentația necesară pentru cardul Student Euro<26:
poză tip buletin; copie C.I. sau B.I.; copie după carnetul de student sau de elev (care să ateste acest statut) ; cerere tip  pentru emiterea cardului EURO<26.
Caracteristici și avantaje: valabil un an de la data emiterii, oferă reduceri și facilități în cele 42 de țări ale rețelei europene European Youth Card Association, este recunoscut drept document european de recunoaștere a statutului de student, acceptat ca ID CARD de universități din țară și Europa.
Cardul Student nu conține asigurarea medicală gratuită, cei care doresc să obțină acest beneficiu își pot face cardul bancar co-branded BCR – Euro<26. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, în special liceenii care doresc să beneficieze și ei de asigurarea medicală gratuită, pot să își facă un card BT-Euro<26.
Documentația necesară pentru obținerea cardului trebuie depusă la Direcția Județeană pentru Tineret Bihor, str. Mihai Eminescu, nr. 11. Informații suplimentare, la telefon 0359/800241 sau 0359/800243.
Daniela BĂLTĂÞESCU

Trimite email

joi, 29 octombrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!