Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La C.E. „Partenie Cosma”, au fost lansate 15 firme de exercițiu

În cadrul Festivalului național al șanselor tale,

La C.E. „Partenie Cosma”, au fost lansate 15 firme de exercițiu

Joi (29 octombrie 2009), la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, a avut loc cea de-a cincea ediție a relansării firmelor de exercițiu ale elevilor din clasele a XII-a. Astăzi, miercuri (9 decembrie 2009), au fost lansate... „la apă” nu mai puțin de 15 firme de exercițiu (nou înființate sau preluate) ale „antreprenorilor” din clasele a XI-a.

Pentru un asemenea eveniment de amploare, sala festivă s-a dovedit a fi neîncăpătoare, apelându-se și la sala de clasă alăturată. Poate că nu era rău dacă se folosea chiar sala de sport, așa cum se practică, de ani și ani, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.
Așadar, economiștii orădeni, mulți și profesioniști, cunoscuți și recunoscuți în țară și peste hotare în materie de firme de  exercițiu, dar nu numai, s-au lansat în organizarea unei întâmplări care a bătut toate recordurile interne de participare, de creație și imaginație. Toyota, spre exemplu, nu s-a mulțumit doar cu un super stand, elevii dnei prof. Alice Scarlat au făcut ce au făcut și au adus ditamai bolidul în curtea colegiului, cu care s-a plimbat și s-a pozat jumătate școala...
Oradea - a doua capitală a firmelor de exercițiu
După București (cu 98 de firme de exercițiu), Oradea este cea de-a doua capitală a firmelor de exercițiu din țară, cu 47, din care 21 poartă marca și faima „Partenie Cosma”. Nu întâmplător, la fiecare ediție a târgului, economiștii sunt „curtați” de colegii de breaslă din municipiu și de înalte oficialități din partea Camerei de Comerț și Industrie Bihor, a Finanțelor, Inspectoratului Școlar, CECCAR... După cum am consemnat, la ediția din octombrie, economiștii au fost onorați de președintele însuși al Camerei de Comerț și Industrie Bihor, diplomat ing. Ioan Micula.
Sunt de admirat organizarea și mobilizarea de forțe, măiestria, priceperea și dăruirea elevilor și profesorilor coordonatori, interesul manifestat și sprijinul acordat de conducerea colegiului (director – prof. dr. Ioan Corba, director adj. - Răzvan Vonea). Iar parciparea la târgurile naționale și internaționale este o constantă și o coordonată esențială, o chestiune ce ține de strategia și ținuta managerială a unor profesioniști de talia lor. În decembrie 2008, economiștii orădeni au participat, cu cinci firme de exercițiu, la Târgul F.E. „Rivulus Dominarum” de la Baia Mare, iar firmele coordonate de prof. Bagdi Alina, Simona Man și Viorel Timar s-au întors laureate (premiate cu mențiuni). La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 11 - 13 decembrie 2009,  șase firme ale economiștilor orădeni vor participa din nou la târgul de la Baia Mare (F.E. Lider Consulting S.R.L., coordonată de prof. Simona Man, F.E. Luxurymobofice S.R.L., prof. coordonator Viorel Timar, F.E. European Food S.R.L., prof. coord. Marcela Pașcalău, F.E. Dice Travel S.R.L. prof. coord. Monica Faur, F.E. Electrolines S.R.L., prof. Viorel Timar și F.E. Di Lusso S.R.L., prof. coord. Ileana Popa).
Premiul I la etapa regională și mențiune pe țară
În 25 februerie 2009, a avut loc etapa locală a competiției naționale „Bussines Plan”, iar în 25/26 martie, etapa regională, la care F.E. „Ancient Deco Art” S.R.L., coordonată de prof. Ileana Popa, a obținut premiul I, iar la etapa națională (în 15 mai 2009) – mențiune.
La reușita actualei ediții a târgului și-au adus contribuția managerii și echipele celor 15 firme de exercițiu, profesorii coordonatori, precum și echipa organizatorilor (alcătuită din Simona Man, Mihaela Petrița și Monica Faur - profesori din cadrul catedrei de specialitate). Chiar și în vreme de tranziție și criză profundă, firmele de exercițiu nu au dus lipsă de nimic, după cum ne-au demonstrat cei responsabili cu promovarea imaginii și produselor. Atenția publicului larg (printre care s-au „strecurat” și studenți economiști din Petroșani, precum Emilia Albert, care face practică la „Partenie Cosma” -  asistă și predă, având-o ca mentor pe dna prof. Marioara Vașadi) s-a concentat, totuși, asupra celor care dețineau cuțitul, pâinea, farfuria, tortul și prăjiturile („Don Gusto”, cu gusturi fără pereche și cu „bucătari” și „ospătari” vestiți: Somogyi Orsolya, Major Orsolya, Dande Boglarka...; „Eco Gastro” – pentru cei care gustă viața din plin... ori F.E. „Bonny” S.R.L., cu un tort din care Lavinia Brânzaș, Ioana Bejan, Alina Totorean și Adina Șandor tot tăiau și nu se mai termina, până nu au săturat tot poporul). Cum să pleci acasă cu atâtea bunătăți pe farfurie? Unii, mai îndrăzneți și necugetați, ar fi dorit chiar tava toată, de parcă erau singuri pe lume! (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La C.E. „Partenie Cosma”, au fost lansate 15 firme de exercițiu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020