Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Microsoft Word – Teorie și aplicații pentru elevii de liceu

Un îndreptar IT pentru dascăli și liceeni

Microsoft Word – Teorie și aplicații pentru elevii de liceu

Melinda Coriteac, profesor de informatică la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, un profesor de toată isprava, după cum o apreciază pe Melinda onor conducerea colegiului (director – prof. dr. Ioan Corba și director adj. – Răzvan Vonea), și-a lansat, ieri (miercuri, 9 decembrie 2009), prima sa carte (de specialitate) – „Microsoft Word – Teorie și aplicații pentru elevii de liceu”.

„O carte care tratează probleme ce țin de realizarea unui document, o lucrare absolut necesară și întotdeauna binevenită în literatura didactică, destinată formării elevilor.
Conținutul teoretic al cărții este structurat conform programei școlare, disciplina Tehnologia informației și comunicațiilor, clasa a IX-a. Pe lângă aceste  conținuturi din programa școlară, mai sunt dezvoltate și alte teme de interes general, care permit o bună pregătire a elevilor în vederea susținerii examenului ECDL sau în vederea pregătirii pentru Concursul de Informatică Aplicată”, după cum aflăm din cuvântul specialistului, prof. univ. dr. Militon Frențiu, de la Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj - Napoca (consemnat în prefața cărții).
„Lucrarea „Microsoft Word – Teorie și aplicații pentru elevii de liceu” reprezintă un instrument util de învățare și aprofundare a funcționalităților uneia dintre cele mai utilizate aplicații de editare și redactare de documente. Lucrarea se adresează în special elevilor claselor a IX-a de liceu, însă este îmbogățită cu elemente utile pentru examenele de European Computer Driving Licence (ECDL și pentru Concursul de Informatică Aplicată)”, după cum scrie lector univ. dr. Dan Suciu (de la aceeași prestigioasă universitate clujeană).
Iar autorul cărții, prof. Melinda Corinteac, recunoaște că „Într-o societate în care domeniul IT este o necesitate, se impune cunoașterea unui editor de documente, iar primii pași în cunoașterea acestuia se regăsesc în această lucrare. Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care doresc să își aprofundeze cunoștințele în utilizarea programului Microsoft Word, am conturat și definit principalele noțiuni teoretice necesare și aplicații în concordanță cu acestea”.
Melinda ne prezintă (în „Cuvânt înainte”) și motivele  pentru care a scris această lucrare: „Datorită permanentelor modificări în planul cadru și al programelor școlare la disciplina „Tehnologia informației și comunicațiilor”, nemodificate din punct de vedere al conținutului, pe un număr înjumătățit de ore, recomand această carte tuturor colegilor profesori, care pot găsi un real sprijin în eficientizarea procesului de predare – învățare, în cadrul orelor la clasă.”
Să mai spunem că lucrarea prezintă, în paralel, Word 2003 și Word 2007, fiind deosebit de utilă, atât începătorilor, cât și avansaților (deopotrivă, elevi și profesori).
Pentru procurarea cărții, puteți apela direct la Melinda (sunând la 0745/ 163.895 sau prin intermediul e-mail-ului: medindacoriteac@yahoo.com). (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Microsoft Word – Teorie și aplicații pentru elevii de liceu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 14 decembrie 2019