Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Proiectul național „Mâini dibace”

Expoziție, la „Dacia” și CSEI nr. 2

Proiectul național „Mâini dibace”

Vineri, 29 noiembrie 2009, s-a încheiat prima etapă a proiectului național „Mâini dibace”, derulat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 Oradea și Școala cu clasele I - VIII „Dacia” Oradea. Proiectul este coordonat de înv. ed. Bondar Viorica și înv. Negruț Gabriela. În afară de elevii celor două școli orădene, la proiect mai participă 2.374 de elevi din 78 de școli din 31 de județe, îndrumați de 131 de cadre didactice.

Cele mai reușite lucrări au fost premiate și expuse în cadrul celor două școli partenere.
La finalul primei etape, echipa de proiect ține să adreseze mulțumiri domnului inspector școlar Florin Negruțiu, directorului Palatului Copiilor și Elevilor, prof. Peter Dan, drei director al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2, prof. dr. Angela Marușca și domnului director al Școlii cu clasele I – VIII „Dacia”, prof. dr. Hava Florian, pentru sprijinul acordat în derularea acestui proiect.(V.B.)

Trimite email
joi, 16 ianuarie 2025, 22:52:17 Ora standard a Europei de Est