Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Expoziție cu produse de patiserie la Școala din Oșorhei

În „Săptămâna educației globale” – „Hrană pentru toți”

Expoziție cu produse de patiserie la Școala din Oșorhei

Directorul Școlii cu clasele I - VIII din Oșorhei, dna prof. Camelia Indrie, ne-a invitat, vineri (11 decembrie 2009), la două evenimente: la expoziția cu produse de patiserie de la școală și la întâlnirea preșcolarilor cu Moș Crăciun, la Primăria Oșorhei.

Prof. Lavinia Scriminți, coordonatorul acțiunii, ne-a relatat cu de-amănuntul cum s-a derulat proiectul local „Hrană pentru toți”, încadrat în „Săptămâna educației globale”.
„Dincolo de bagajul de cunoștințe, priceperile, deprinderile, atitudinile și  competențele pe care le deprind elevii în cadrul procesului instructiv – educativ, noi îi pregătim ca buni cetățeni pentru o lume mai bună și mai dreaptă. Opera începută în școală și familie se dezvoltă de-a lungul vieții în comunitate. În „Săptămâna educației globale”, ne-am propus să avertizăm elevii asupra provocărilor globale referitoare la sănătate și foamete (prezentându-le imagini, în power point, cu copii din Etiopia), încercând să-i conștientizăm în legătură cu alimentația rațională sănătoasă, un regim alimentar, de viață și de muncă sănătos... Rațiune și cumpătarea în toate...”
La concursul de gătit lansat gimnaziștilor s-au înscris 43 de elevi, care au pregătit, acasă, ajutați de părinți, produse de patiserie, ecologice, pe care le-au adus vineri dimineața să le vândă în „rotonda” școlii. Banii adunați rămân în fondul clasei, fiind destinați organizării de excursii cu clasa. Un juriu a apreciat produsele și a premiat câștigătorii. Inițiativa organizării unei astfel de expoziții cu vânzare s-a dovedit a fi un bun câștigat, o reușită de proporții. Toate produsele s-au vândut neaștept de repede. Dascălii și întreg personalul școlii au cumpărat, iar conducerea Primăriei (primarul – Ioan Pop și viceprimarul – Ioan Gligor) a achiziționat „marfă” serioasă, luând din toate sortimentele spre a îndulci angajații, înainte să vină Moșul.
Tortul „Maria” a spart gura târgului
Tortul Mariei Popa, din a VIII-a A, avea să bată totul, ocupând locul I și câștigând detașat premiul „Cea mai gustoasă prăjitură”. La categoria „Cea mai bine vândută prăjitură” a câștigat Paizs Zoltan (din a III-a B), cu ale sale coșulețe cu nuci. Lebedele lui Alin Ander au fost cotate drept „Cea mai haioasă prăjitură”. De remarcat este faptul că băieții nu s-au dat în lături de la un asemenea concurs de gătit, iar produsele lor nu au fost cu nimic mai prejos. George Frântu (din a V-a) s-a prezentat cu un brăduț de ciocolată, Raul Lerințiu a inventat „Albă – ca – Zăpada”...
Într-o ierarhizare pe clase, locul I a fost ocupat de a VIII-a A (cu 103,2 lei), pe locul II – clasele VII - VIII B (95,7 lei), iar pe III – clasa a VII-a C (cu 87 de lei). S-au mai acordat cinci mențiuni, iar Lavinia, coordonatorul principal al manifestării, a intrat în posesia unui premiu special. Dna director, Camelia Indrie, s-a arătat deosebit de mulțumită de reușita proiectului și a felicitat, deopotrivă, organizatorii și participanții. (Ov. D.)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019