Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Vrajă și magie, cu grupul „Vivere”, Mihai Alexandru și Bogdan Dima

Vineri seara, la Hotel Continental,

Vrajă și magie, cu grupul „Vivere”, Mihai Alexandru și Bogdan Dima

Minunații copii din grupul „Vivere” (împreună cu dna Valeria Dinu Mișcuția, la microfon) și-au dat examenul în fața compozitorului Mihai Alexandru și a lui Bogdan Dima (ex- Bodi & Soul), cu părinții și prietenii în sală, profesori și directori..

Dublul eveniment (concertul de sfârșit de an și lansarea celui de-al doilea album, intitulat „Vise și minuni”) a fost găzduit de salonul special, de lumini și culoare, al Hotelului Continental, devenit neîncăpător. Cu lumânări aprinse la marginea scenei, într-o lumină feerică... de vrajă, ni s-au arătat cei dintâi soliști și dna Valeria...  fredonând „Ajutorul meu de la Dumnezeu..., Mântuirea mea de la Dumnezeu”. Seara magică de iarnă, cu fulgi de zăpadă și Moș Crăciun, avea să pornească în trombă la ivirea întregului grup de „crăciunițe și moși crăciuni”. Văzându-i atât de superbi, zburdând și cântând fără rezervă și remușcări, fără emoții și complexe, Cerul și Pământul s-au cutremurat de bucuria și iubirea lor, exprimate sincer și dezinvolt, ca într-un basm ... cu „Milioane de lumini pe stradă/ Milioane de tălpi pe zăpadă/ Magazine pline de jucării.../ Milioane de fulgi de zăpadă/ Milioane de copii pe stradă/ Sărbători de iarnă cu Moș Crăciun”.
Premiul I la San Remo (Italia)
Apoi, fiecare membru al grupului a fost prezentat și premiat după merite și rezultatele obținute peste an, la „Cerbul copiilor”, „Delfinul de aur”, „Ursulețul de aur”, „Suflet de stea”, în Ungaria și Bulgaria..., dar mai cu seamă pentru locul I obținut la Festivalul de la San Remo (Italia), piatra unghiulară și vârful de lance ale carierei artistice a grupului „Vivere”. Patric Buzași, Sânziana Vrabie, Ricardo Balint, Simina Teușdea, Ioana Ardelean, David Halasz, Moise Lorenzo Raul, Oana Fara, Carla Marin, Denisa Ifrim, Horia Onița, Roxana Mureșan, Patricia Ciobotaru, Estera Balintfi și Ovidiu Lazăr... din Oradea, Popești, Reșița ori Șimleu Silvaniei (Sălaj)... au făcut show. Sunt prieteni cu toții, membri ai aceleiași familii muzicale unite în jurul doamnei Valeria Dinu Mișcuția, și mai nou, în jurul compozitorului, textierului și interpretului Mihai Alexandru, care îi stimează pentru ceea ce sunt, niște copii talentați, „voci mari într-un oraș destul de micuț”, vorba lui Mihai. Dacă Ovidiu Lazăr este lider de necontestat, idolul lor, model pentru toți și prieten pentru fiecare, Estera îl urmează, Denisa și Roxana sunt superbe, geniale, cu Hora (lor) din Moldova, Patricia este revelația festivalurilor 2009... Și prezentarea ar putea continua... la superlativ. Mihai Alexandru a făcut recital, împreună cu Bogdan Dima, invitându-l alături și pe Ovidiu Lazăr – „un fel de emblemă, un cântăreț atât de talentat încât nu cred că mai are nevoie de niciun alt premiu național sau internațional ca să mai convingă”, așa după cum îl apreciază compozitorul Mihai Alexandru.
„Grupul „Vivere” – una dintre cele mai importante pepiniere de tinere talente din țara noastră” – Mihai Alexandru
Muzica a armonizat cu dansul, iar pe ring am avut un alt fost membru al grupului „Vivere” – Bogdan Opriș, care a simțit însă că poate mai mult pe ringul de dans, și ne-a demonstrat asta cu vârf și îndesat. Dna Camelia ne-a reținut atenția cu o prezentare de tricotaje de la Hetco, iar dna Valeria și-a premiat colaboratorii (cu diplome de membru de onoare), între care: dl Ionel Bungău, Anca Sas, Cosmin Narcis Lupan, Lia Pop (creator de modă, cea care a îmbrăcat și îmbracă grupul ca să arate superb), Dan Pazmany, un alt Dan..., Crina Dobocan, Mihai Alexandru, Romana Fărcaș...
„Săptămâna” (o piesă nouă), „Iarna” (cu milioane de copii pe stradă), „Dă-mi mâna ta” și „Dă-mi o bere”... Toate au răsunat superb, cu toată asistența în picioare și pe ringul de dans. Din Cer a nins cu steluțe peste grupul „Vivere”, iar gazdele s-au arătat cu un super tort cu artificii, din care s-a îndulcit fiecare! Astfel a luat sfârșit o întâmplare cu prinți și zâne, cântători și încântătoare. De-acum poate ninge iar, ca-n Frații Grimm, ne luăm albumul grupului „Vivere” și ne lăsăm cuprinși de vraja și magia lor! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vrajă și magie, cu grupul „Vivere”, Mihai Alexandru și Bogdan Dima.

Trimite email
joi, 18 aprilie 2024, 11:00:59 Ora de vară a Europei de Est