Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Finala concursului „Cel mai bun câștigă”

Vineri, în parcul Bălcescu din Oradea

Finala concursului „Cel mai bun câștigă”

De 1 iunie, a fost programată finala concursului interliceal „Cel mai bun câștigă”, organizat de Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar.
Cu emoțiile firești ale unui concurs ajuns la etapa finală, dar și cu frica în sân din cauza timpului nefavorabil, au pornit la luptă vineri echipajele liceelor finaliste: C. N. „Emanuil Gojdu”, liceele teoretice „Lucian Blaga” și „Aurel Lazăr”, precum și Liceul de Artă, toate din Oradea.

 Ca și anul trecut, runda finală s-a desfășurat pe scena din parcul Nicolae Bălcescu. Artiștii pe scenă, juriul și spectatorii, sub cerul liber, senin la început, dar amenințător spre final. Liceenii nu s-au prea deranjat să vină să-și susțină reprezentanții. Galeriile celor patru licee au fost deosebit de modeste, cu profesori cu tot nu depășeau două duzine, în majoritate, susținătorii fiind membrii trupelor de dans, concurenți și ei la una din probele artistice.
Potrivit uzanțelor, concursul a început cu proba de recunoaștere a unui clădiri monument din Oradea, pe baza imaginilor din albumul. De la primul pas, gojdiștii au luat-o înainte cu 10 puncte, urmați de cei de la Artă (cu 7,5 p.) și de lăzăriști (cu 2, 5 p.), echipajul de la „Lucian Blaga” rămânând cu 0 puncte. Cum era și firesc, toți cei cinci membri ai juriului (Ioan Moldovan, Crăciun Parasca, Florin Negruțiu, Georgeta Sadoveanu și Alexandru Pop) au acordat același punctaj. Din păcate sau din fericire, astfel va arăta configurația clasamentului și la final, doar punctajul va fi altul. La prima probă din cadrul secțiunii artistice (interpretarea live a unei piese de muzică ușoară), primele două clasate aveau să acumuleze maximum de puncte (câte 15 puncte fiecare). Elevii de la Artă au mai obținut punctaj maxim și la proba de dans. Ultimele două clasate (echipajele de la „Aurel Lazăr” și „Lucian Blaga”) aveau să acumuleze maximum de puncte la proba de mimică, dar insuficient pentru a răsturna clasamentul, care a rămas același și după comunicarea rezultatelor la proba de creație literară (eseu) –„creație publicistică”- cum i-a spus Ioan Moldovan, redactor-șef al revistei „Familia”, reprezentantul juriului. Gojdiștii au încheiat competiția victorioși, pe primul loc, cu 80 de puncte, urmați de cei de la Liceul de Artă (cu 77 p.), de lăzăriști (cu 67,5 p.), și de cei de la „Lucian Blaga”(cu 62,5 p.).
Dl Alexandru Pop, directorul Casei de Cultură a Municipiului Oradea, organizatorul principal,  și membru al juriului, i-a felicitat și i-a premiat, apreciindu-i pe toți ca fiind buni, drăguți și încântători.  (Ovi D.)
P. S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Finala concursului „Cel mai bun câștigă”).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021