Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Finala concursului „Cel mai bun câștigă”

Vineri, în parcul Bălcescu din Oradea

Finala concursului „Cel mai bun câștigă”

De 1 iunie, a fost programată finala concursului interliceal „Cel mai bun câștigă”, organizat de Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar.
Cu emoțiile firești ale unui concurs ajuns la etapa finală, dar și cu frica în sân din cauza timpului nefavorabil, au pornit la luptă vineri echipajele liceelor finaliste: C. N. „Emanuil Gojdu”, liceele teoretice „Lucian Blaga” și „Aurel Lazăr”, precum și Liceul de Artă, toate din Oradea.

 Ca și anul trecut, runda finală s-a desfășurat pe scena din parcul Nicolae Bălcescu. Artiștii pe scenă, juriul și spectatorii, sub cerul liber, senin la început, dar amenințător spre final. Liceenii nu s-au prea deranjat să vină să-și susțină reprezentanții. Galeriile celor patru licee au fost deosebit de modeste, cu profesori cu tot nu depășeau două duzine, în majoritate, susținătorii fiind membrii trupelor de dans, concurenți și ei la una din probele artistice.
Potrivit uzanțelor, concursul a început cu proba de recunoaștere a unui clădiri monument din Oradea, pe baza imaginilor din albumul. De la primul pas, gojdiștii au luat-o înainte cu 10 puncte, urmați de cei de la Artă (cu 7,5 p.) și de lăzăriști (cu 2, 5 p.), echipajul de la „Lucian Blaga” rămânând cu 0 puncte. Cum era și firesc, toți cei cinci membri ai juriului (Ioan Moldovan, Crăciun Parasca, Florin Negruțiu, Georgeta Sadoveanu și Alexandru Pop) au acordat același punctaj. Din păcate sau din fericire, astfel va arăta configurația clasamentului și la final, doar punctajul va fi altul. La prima probă din cadrul secțiunii artistice (interpretarea live a unei piese de muzică ușoară), primele două clasate aveau să acumuleze maximum de puncte (câte 15 puncte fiecare). Elevii de la Artă au mai obținut punctaj maxim și la proba de dans. Ultimele două clasate (echipajele de la „Aurel Lazăr” și „Lucian Blaga”) aveau să acumuleze maximum de puncte la proba de mimică, dar insuficient pentru a răsturna clasamentul, care a rămas același și după comunicarea rezultatelor la proba de creație literară (eseu) –„creație publicistică”- cum i-a spus Ioan Moldovan, redactor-șef al revistei „Familia”, reprezentantul juriului. Gojdiștii au încheiat competiția victorioși, pe primul loc, cu 80 de puncte, urmați de cei de la Liceul de Artă (cu 77 p.), de lăzăriști (cu 67,5 p.), și de cei de la „Lucian Blaga”(cu 62,5 p.).
Dl Alexandru Pop, directorul Casei de Cultură a Municipiului Oradea, organizatorul principal,  și membru al juriului, i-a felicitat și i-a premiat, apreciindu-i pe toți ca fiind buni, drăguți și încântători.  (Ovi D.)
P. S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Finala concursului „Cel mai bun câștigă”).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019