Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

„Mă consider o norocoasă”

Tineri în acțiune

„Mă consider o norocoasă”

În perioada 16 - 23 noiembrie 2009, la recomandarea Asociației D’Art, unul dintre membrii fondatori și vicepreședinte al organizației, Csilla Circiu, a participat la Poiana Brașov, la o sesiune informativă și formativă în contextul „Tineret în acțiune” (TIA).

Pe parcursul întregii săptămâni,  sesiunile de lucru s-au desfășurat atât în plen, cât și pe grupe de lucru. Problematicile abordate au fost pe cât de interesante, pe atât de utile, nu numai din punct de vedere al dezvoltării individuale, a noastră, ca participanți, cât și al contribuției pe care, prin competențele dobândite, o putem aduce dezvoltarii organizaționale.
În cadrul educației non-formale au avut loc abordări legate de caracteristicile, metodele și instrumentele cu care operează educația non-formală, urmărindu-se metodele participative și caracteristicile de grup: formarea echipei, dinamica grupului etc.
În cea de-a doua parte a săptămânii, accentul a căzut pe elementele legate de scrierea proiectelor din categoria „Tineret în acțiune” fiind vizate documentele suport, formularul de candidatură, stabilirea obiectivelor, a grupurilor țintă și a beneficiarilor, buget, metode de evaluare etc.
Mă consider o norocoasă pentru că am avut șansa să fac parte dintr-un grup restrâns, format din persoane de excepție. Fiecare participant reprezenta un ONG. Toți eram plini de entuziasm și dornici să învățăm cât mai multe lucruri. La adresa formatorilor, am numai cuvinte de laudă, iar modalitatea de abordare a tematicii s-a făcut într-un mod cât se poate de eficient și de plăcut în același timp. Mă bucur foarte mult că am participat la o astfel de formare. Mulțumesc conducerii Asociației D’Art pentru încurajări și sprijinul acordat. Cunoștințele dobândite îmi sunt foarte utile, atât în munca mea în cadrul asociației, cât și pe plan personal.”  (Csilla CIRCIU)

Trimite email
miercuri, 22 ianuarie 2025, 16:06:18 Ora standard a Europei de Est