Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Adio, dar rămân cu tine!”

O zi specială

„Adio, dar rămân cu tine!”

Elevii din clasa a VIII-a au trăit astăzi clipe cu o încărcătură emoțională deosebită, alături de colegi și diriginte, părinți, frați și bunici. Aliniați în careu, precum în prima zi de școală din clasa I sau a V-a, dar cu un alt statut, mai frumoși ca oricând, și poate și mai voioși, „absolvenții” au depănat amintiri, au lansat săgeți, nominalizând profesori dragi de care acum se despart cu nostalgie și respect, glumind pe seama unor cazuri și necazuri școlărești…
Din lateral, ei erau priviți cu ochii înlăcrimați de cei dragi, care au lăsat pe moment treburile casei, dorind să fie alături de ei, cu flori, și cu toată dragostea la ceasul despărțirii de gimnaziu. În cânt și vers meșteșugit, sărbătoriții zilei și-au luat adio, dar curând ei vor reveni în bănci pentru pregătirea finală în vederea susținerii testelor naționale.

Șerban Taichiș, șef de promoție la ”Ghibu”!
Dirigintele Mircea Pop părea încântat de rezultatele elevilor săi din clasa a VIII-a C. De ce nu ar fi fost? Din 26 de elevi, doar patru aveau mediile generale sub 8.00, nouă aveau mediile sub 9.00, iar ceilalți, cealaltă jumătate, adică 13, aveau mediile peste 9.00. Între ei, Șerban Taichiș încheia conturile cu media generală 10.00 (zece), devenind șef de promoție al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea.
Frumoase rezultate!
Felicitările noastre, și urările de a continua să urcați treptele cunoașterii și desăvârșirii mereu în frunte, zâmbind, și privind în urmă cu mândrie!
Poate vreți să-i cunoașteți pe bravii artizani din clasa a VIII-a C de la „Onisifor Ghibu”. Ei se numesc simplu: Gina Barbălată, Răzvan Barcui, Darius Belejan, Ioana Bodiu, Andrei Bolcaș, Ioana Ciura, Alexandra Copil, Daniel Doboș, Patricia Dumitru, Bianca Gal, Terezia Gălățanu, Paul Ghiță, Iakab Evelin, Roxana Laza, Alexandra Mateaș, Roxana Mihele, Bianca Nica, Sergiu Pantea, Ciprian Popa, Răzvan Popa, Diana Roșan, Șerban Taichiș, Alexandra Tuș, Ioana Þanț, Alina Þirban și Luciana Zaharie.
Pentru o imagine cât mai sugestivă, dați clic pe poza voastră!
Ovi DAN    
P. S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto („Adio, dar rămân cu tine!”).

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:31:00 Ora de vară a Europei de Est