Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Au făcut cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010!

Astăzi, la revenirea din vacanța de iarnă

Au făcut cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010!

Elevii claselor a IV-a B și a II-a A de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea au ieșit, astăzi (luni, 4 ianuarie 2010), la sfârșitul orelor de curs, în parcul Nicolae Bălcescu, să facă primii și cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010.

De doi ani, elevii inst. Maria Duma și Angela Clonda sunt parteneri, dar și cei mai buni prieteni din școală...
Profitând de vremea favorabilă și de zăpada căzută sâmbătă noaptea și duminică, toată ziua, elevii din clasa a IV-a și-au invitat prietenii să-i ajute să facă primii și cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010. După cum anunță meteorologii, s-ar putea ca într-o zi – două, zăpada să se topească, iar ei nu au dorit să rateze ocazia de a se bucura de zăpada care le-a tras cu ochiul dis-de-dimineață. Vorba aceea: Ce-i în mână nu-i minciună! Ce poți face astăzi nu lăsa pe mine! Oare? E corect? Unii au sesizat omisiunea (lui â) și  ne-au atenționat. Felicitări! Deci, nu trebuie să lași pe mine (totul), ci pe mâine! Vorba aceea: Unde dai și unde capă! Nu-i nici așa? Dar cum?
Artemis și Lorenzina – șefi de „trib”
Oamenii muncii s-au împărțit în două tabere, după preferințe, fiind coordonați de Artemis Funar și Lorenzina Lăcătuș.
Ambele frumoase și ambițioase, deștepte și sociabile... Buni căpitani, dar și buni executanți, primii la treabă!
Artemisei i s-au alăturat: George Pentea, Larisa Moș, Carmen Cotuna, Alex Ardelean, Andreea Foghiș, Melissa Lerinț, Eric Ilea, Dacian Ladar...
De partea Lorenzinei au trecut: Anda Lupău, Adriana Costea, Mădălina Oros, Alexandra Chiforiec, Patricia Puia, Sabina Sabău, Miruna Bugle și Darius Berinde, Ruxandra Dume, Melina Haghou, Naomi Þîrle, Adela Copaciu, Adelina Pupăză, Teodora Holhoș, Talida Stepan...
Chiar dacă zăpada nu s-a lăsat adunată, fiind cam nărăvașă, prietenii știu de ce, copiii nu s-au dat bătuți. Au pus-o în glugă, în căciulă...au adus-o cu „roaba”, în poală..., dar tot nu s-au lăsat înfrânți. De la cantină, au „recoltat” doi morcovi. De drăguți și dulci ce erau, unii le-au scurtat din lungime... Pofticioșii și profitorii! De, unde-s mulți, puterea crește, dar nu toți trag la fel, alții mai și trișează, se fac că lucrează, dar ei bagă... pe sub nas!
La final, însă, s-a văzut forța colectivului, a echipelor. Au făcut doi oameni de zăpadă frumoși, cărora le-au pus căciulă și fular, ca să fie... de poveste! Sau așa cum au văzut ei... prin cărți sau pe la desene animate! (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze (138 de poze), accesați Galeria foto: Au făcut cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:12:38 Ora de vară a Europei de Est