Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Au făcut cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010!

Astăzi, la revenirea din vacanța de iarnă

Au făcut cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010!

Elevii claselor a IV-a B și a II-a A de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea au ieșit, astăzi (luni, 4 ianuarie 2010), la sfârșitul orelor de curs, în parcul Nicolae Bălcescu, să facă primii și cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010.

De doi ani, elevii inst. Maria Duma și Angela Clonda sunt parteneri, dar și cei mai buni prieteni din școală...
Profitând de vremea favorabilă și de zăpada căzută sâmbătă noaptea și duminică, toată ziua, elevii din clasa a IV-a și-au invitat prietenii să-i ajute să facă primii și cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010. După cum anunță meteorologii, s-ar putea ca într-o zi – două, zăpada să se topească, iar ei nu au dorit să rateze ocazia de a se bucura de zăpada care le-a tras cu ochiul dis-de-dimineață. Vorba aceea: Ce-i în mână nu-i minciună! Ce poți face astăzi nu lăsa pe mine! Oare? E corect? Unii au sesizat omisiunea (lui â) și  ne-au atenționat. Felicitări! Deci, nu trebuie să lași pe mine (totul), ci pe mâine! Vorba aceea: Unde dai și unde capă! Nu-i nici așa? Dar cum?
Artemis și Lorenzina – șefi de „trib”
Oamenii muncii s-au împărțit în două tabere, după preferințe, fiind coordonați de Artemis Funar și Lorenzina Lăcătuș.
Ambele frumoase și ambițioase, deștepte și sociabile... Buni căpitani, dar și buni executanți, primii la treabă!
Artemisei i s-au alăturat: George Pentea, Larisa Moș, Carmen Cotuna, Alex Ardelean, Andreea Foghiș, Melissa Lerinț, Eric Ilea, Dacian Ladar...
De partea Lorenzinei au trecut: Anda Lupău, Adriana Costea, Mădălina Oros, Alexandra Chiforiec, Patricia Puia, Sabina Sabău, Miruna Bugle și Darius Berinde, Ruxandra Dume, Melina Haghou, Naomi Þîrle, Adela Copaciu, Adelina Pupăză, Teodora Holhoș, Talida Stepan...
Chiar dacă zăpada nu s-a lăsat adunată, fiind cam nărăvașă, prietenii știu de ce, copiii nu s-au dat bătuți. Au pus-o în glugă, în căciulă...au adus-o cu „roaba”, în poală..., dar tot nu s-au lăsat înfrânți. De la cantină, au „recoltat” doi morcovi. De drăguți și dulci ce erau, unii le-au scurtat din lungime... Pofticioșii și profitorii! De, unde-s mulți, puterea crește, dar nu toți trag la fel, alții mai și trișează, se fac că lucrează, dar ei bagă... pe sub nas!
La final, însă, s-a văzut forța colectivului, a echipelor. Au făcut doi oameni de zăpadă frumoși, cărora le-au pus căciulă și fular, ca să fie... de poveste! Sau așa cum au văzut ei... prin cărți sau pe la desene animate! (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze (138 de poze), accesați Galeria foto: Au făcut cei mai frumoși oameni de zăpadă din 2010!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 4 august 2020