Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Olimpicii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea

Greii ies la rampă!

Olimpicii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea

Potrivit tradiției, conducerea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” i-a premiat pe cei mai merituoși elevi ai săi, cei care au reprezentat cu cinste liceul la etapele naționale și județene ale olimpiadelor școlare, inclusiv Olimpiada sportului școlar, concursul național „Cultură și civilizație românească”, concursul regional „Viață pentru mediu, viață pentru om”, concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, concursul european de matematică aplicată „Cangurul”, precum și concursul național „Cangurul” lingvistic, în total: 55 de olimpici, plus două echipaje, la Cultură civică, și Cultură și civilizație românească, și echipele de volei fete de la gimnaziu și liceu, vicecampioane, respectiv, campioane naționale, după cum ne-a spus directorul adjunct, prof. Ioan Pirtea.

La etapa județeană a olimpiadei de limba și literatura română, 20 de elevi din clasele V-X au obținut trei premii I (prin Andreea Cocoșilă, Patricia Trifa și Olimpia Denisa Belejan), șase premii II, cinci premii III, și șase mențiuni. La olimpiada de religie ortodoxă, reprezentanții liceului au obținut câte un premiu II și III, precum și două mențiuni; două mențiuni și un loc IV la etapa națională la limba latină (prin Moca Abel Emanuel), la limba engleză (prin Ioan Bene) și la “Cangurul” lingvistic (prin Diana Vlad); cinci mențiuni la matematică, la etapa județeană; un premiu II la etapa națională a concursului de matematică aplicată “Adolf Haimovici” (prin Larisa Raț); două participări la baraj și o participare le etapa națională a concursului de matematică aplicată “Cangurul”, prin Sorin Ioan Pașca, Mihai Gherman și Marius Ionuț Lala; două locuri I și câte un loc II și III, la etapa județeană a olimpiadei sportului școlar, precum și un loc I la crosul județean; un titlu de vicecampioană națională pentru echipa de volei fete de la gimnaziu (alcătuită din Roxana Lucuța, Mădălina Creț, Alexandra Marcu, Roxana Neaga, Anca Stănescu, Bianca Rus, Takacs Gabriela, Dana Balotă și Alexandra Spătar, antrenate de prof. Rodica Sanislav) și un titlu de campioană națională pentru echipa de volei fete de la liceu (alcătuită din Mirela Hus, Mihaela Vornicu, Larisa Flonta, Ioana Vaida, Anca Bărbulescu, Valentina Negre, Alina Fătu, Larisa Farcaș și Renata Pop, antrenate de prof. Rodica Sanislav); patru premii I la etapa județeană, cu participări la națională, la olimpiada de informatică, pentru elevii profesoarei Nicoleta Vaida (Andrei Hălălai, Marius Ionuț Lala, Kovago Lajos și Albert Iordache); două premii I la biologie, la etapa județeană (prin Patricia Trifa și Andreea Cocoșilă), precum și două premii II, un premiu III și o mențiune; un premiu II la istorie, la etapa județeană; un premiu III la Cultură civică; un premiu I și participare la națională la Cultură și civilizație românească (pentru echipajul alcătuit din Cristian Tănăsescu, Gloria Judea și Adela Voicu, îndrumați de prof. Șandor Lilla); un loc I pe județ la concursul național “Și eu mănânc sănătos”, cu participare la tabăra națională de la Brașov de către Naomi Costa (eleva inst. Rodica Popa); trei premii III la etapa județeană a olimpiadei de educație plastică-pictură. În același cadru festiv, au fost înmânate două diplome de merit obținute de inst. Rodica Popa și Cornelia Lăzurean la concursul regional “Viață pentru mediu, viață pentru om”, etapa națională.
O participare de-a dreptul impresionantă s-a înregistrat la concursul “Cangurul” lingvistic, drept pentru care organizatorii (prof. Adina Balaj, Alina Vesa, Luminița Boroș și Alexia Brade) au decis să-i premieze separat, cu diplome, cărți și CD-uri, din fondurile comitetului de părinți. Numai la secțiunea engleză-germană, au participat 149 de elevi, din care 16 au obținut premii și mențiuni, iar la franceză, 23 de premii din 93 de participanți. De remarcat, punctajul excepțional realizat de Diana Cristina Vlad, 196 de puncte dintr-un total de 200, și locul IV obținut la etapa națională. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Olimpicii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea).

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:38:33 Ora de vară a Europei de Est