Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Serbările de sfârșit de an

La Școala și Grădinița din Livada

Serbările de sfârșit de an

Marți și miercuri, Căminul Cultural din Livada găzduiește serbările copiilor de la școala și grădinița din localitate.
Astăzi, marți (12 iunie), copiii din clasa a III-a s-au ocupat de „Fata babei și fata moșneagului”, cei mai mari dintre cei mai mici preșcolari au spus „Adio, grădiniță!”, iar mezinii s-au jucat De-a piticii-voinicii, cu toții dând măsura talentului lor actoricesc, și fiind răsplătiți cu aplauze.

Moșul Romeo Pantea și fata lui, Denisa Mereu, s-au bucurat de o bună primire, în timp ce baba Adina Maghiar și fata sa, Denisa Pop, au devenit enervante și respingătoare datorită caracterului și faptelor lor urâte. Jivinele (Daniel Oșvat, Adela Ianc, Teodora Toader, Sandu Varga și Florina Ianoștiac) nu s-au arătat la față de frică să nu fie împroșcate cu pietre. Părul(Florin Turon),fântâna (Raul Luncan) și cuptorul (Bogdan Buie) au răsplătit-o pe fata cea cuminte și harnică, dar au pedepsit-o pe cea leneșă și rea. Teodora Toader și Adela Ianc au recitat, iar în deschidere, toți elevii dnei învățătoare Floare Tripe au cântat imnul Europei.
Cei 20 de preșcolari din grupele mică și mijlocie au recitat și au cântat despre grădiniță, meserii, flori și albinițe, s-au jucat De-a piticii-voinicii. Copiii educatoarei Florica Sana s-au manifestat natural, fără pic de emoții, fiind spontani și dezinvolți, strălucind ca niște steluțe, și mici vedete ce sunt, între care: Andreea Berindei, Andreea Koteles, Mădălina Sălăjan, Antonia Berche, Andrei Lucian, Larisa Vereș, Sebastian Nodiș, Augusta și George Drimba, Kadas Cătălin și Lakatos Sergiu.
În tabara celor mari de stat și de patimi, „împărați pe care lume nu putea să-i mai încapă// au venit și la Livada, de-au cerut”... pământ, sare și bucate”.Împăratul Andrei Scorțe, fiul acestuia (Cătălin Negrău), fata cea mare (Paula Nodiș), cea mijlocie (Diana Drimba) și cea mică (Daniela Lucu), în rolurile principale, dar și ceilalți (Andrei Luncan, Kadas Karina, Paul Pavel, Bianca Scorțe, Diana Pop, Alexandru Zahari, Darius David, Dorin Drimba Florin Pop și Raul Doboș), în roluri secundare, prezentatori, chelăreasă ... s-au străduit să impresioneze, fie la dramatizare, fie în momentele de muzică și poezie, elevii din grupa pregătitoare a dnei educatoare Viorica Drimba declarându-se de-acum „școlărei și școlărițe”.
De fapt, serbările lor de sfârșit de an se constituie pentru ei, părinți și dascăli, un fel de teste naționale, o carte de vizită, și un prilej de a-și prezenta portofoliile ... (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Serbările de sfârșit de an).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 27 noiembrie 2021