Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Premierea câștigătorilor

Proiectul “Oradea, o comoară redescoperită…”

Premierea câștigătorilor

Inițiatorii și organizatorii proiectului “Oradea, o comoară redescoperită – tinerii și patrimoniul orădean în mileniul III” au premiat, astăzi, miercuri, 13 iunie, cele șase echipaje ale Colegiului Tehnic “Constantin Brâncuși” și Liceului Teoretic “Aurel Lazăr” care s-au străduit să descopere comoara prin intermediul lecțiilor deschise, și a două tururi ghidate.

Evaluarea și aplicarea în practică a cunoștințelor însușite despre  municipiul Oradea s-au făcut prin intermediul unui concurs de orientare turistică tematică la care au participat câte trei echipaje de la cele două licee partenere și beneficiare ale proiectului.
“În Cetatea Oradea s-a făcut un tur al clădirilor, după care s-a pornit pe două trasee, tot la două minute distanță un echipaj de celălalt, după cum ne-a spus istoricul dr. Dumitru Sim. S-a trecut pe la Palatul Ulman, Sinagoga Ortodoxă, Moara Emilia, Biserica cu Lună, Biserica Sf. Nicolae, Complexul Brâncovenesc, Vulturul Negru, Biserica Sf. Ladislau, clădirea Primăriei și alte clădiri din Piața Unirii și de pe str. Republicii, Complexul baroc - catedrala și palatul, Șirul canonicilor. Cu harta în mână, fiecare echipaj avea să treacă pe la cele 12 puncte de control, unde, pe bază de ghicitori sau de imagini, reprezentând fragmente din clădiri monument, primeau indicii despre următorul obiectiv la care trebuiau să ajungă”.
Cel mai bine s-au orientat membrii celor trei echipaje de la Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuși”, care s-au clasat pe primele trei locuri (Răzvan Lucaci, Sorin Teședan, Ionuț Maghiar, Sergiu Silaghi și Torok Cristian – locul I, urmați de: Noemi Rusu, Bauer Robert, Ana Maria Tașnadi, Ionuț Tișcă și Rareș Buștean – loc.II,  Bako Annamaria, Cornelia Noge, Simona Indrie, Ioana Foghiș și Lavinia Galea – locul III). Ei și-au adjudecat premiile în valoare totală de 500, 300 și 150 RON, constând în stic, DVD, ghid turistic, tricou, ceas de perete cu Cetatea Oradea, revista Cetății Oradea…
Echipajele lăzăriștilor s-au situat pe locurile IV-VI, după cum urmează: pe locul IV - Simina Poinar, Horea Creț, Cătălin Duma, Silviu Jurca și Andreas Sovrea, pe locul V – Corina Costruț, Cristian Ciursaș, Cătălina Bota, Sergiu Silaghi și Alex Cheregi, iar pe locul VI – Cristina Solomie, Alexandra Cerna, Andreea Þirtea, Doris Ardelean și Livia Nicolae, toate cele trei echipaje lăzăriste primind premii în valoare de 80 RON fiecare. Însă, cei care s-au trezit cu tricouri în pachete au trebuit să le dea îndărăt – cică s-a greșit! Bineînțeles că acest lucru nu a convenit nimănui!
Din toamnă, proiectul va fi extins!
Dacă în prima faza, proiectul i-a avut ca parteneri și beneficiari doar pe elevii celor două licee orădene, din toamnă, organizatorii intenționează să extindă proiectul și să crească numărul partenerilor și beneficiarilor, în cazul în care se vor arăta interesate și alte unități de învățământ  de acest proiect, inițiat de ACCENT Oradea – Asociația pentru Cultură, Educație și Dezvoltare, și realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local. (Ov. D.) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Premierea câștigătorilor).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 mai 2021