Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premierea câștigătorilor

Proiectul “Oradea, o comoară redescoperită…”

Premierea câștigătorilor

Inițiatorii și organizatorii proiectului “Oradea, o comoară redescoperită – tinerii și patrimoniul orădean în mileniul III” au premiat, astăzi, miercuri, 13 iunie, cele șase echipaje ale Colegiului Tehnic “Constantin Brâncuși” și Liceului Teoretic “Aurel Lazăr” care s-au străduit să descopere comoara prin intermediul lecțiilor deschise, și a două tururi ghidate.

Evaluarea și aplicarea în practică a cunoștințelor însușite despre  municipiul Oradea s-au făcut prin intermediul unui concurs de orientare turistică tematică la care au participat câte trei echipaje de la cele două licee partenere și beneficiare ale proiectului.
“În Cetatea Oradea s-a făcut un tur al clădirilor, după care s-a pornit pe două trasee, tot la două minute distanță un echipaj de celălalt, după cum ne-a spus istoricul dr. Dumitru Sim. S-a trecut pe la Palatul Ulman, Sinagoga Ortodoxă, Moara Emilia, Biserica cu Lună, Biserica Sf. Nicolae, Complexul Brâncovenesc, Vulturul Negru, Biserica Sf. Ladislau, clădirea Primăriei și alte clădiri din Piața Unirii și de pe str. Republicii, Complexul baroc - catedrala și palatul, Șirul canonicilor. Cu harta în mână, fiecare echipaj avea să treacă pe la cele 12 puncte de control, unde, pe bază de ghicitori sau de imagini, reprezentând fragmente din clădiri monument, primeau indicii despre următorul obiectiv la care trebuiau să ajungă”.
Cel mai bine s-au orientat membrii celor trei echipaje de la Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuși”, care s-au clasat pe primele trei locuri (Răzvan Lucaci, Sorin Teședan, Ionuț Maghiar, Sergiu Silaghi și Torok Cristian – locul I, urmați de: Noemi Rusu, Bauer Robert, Ana Maria Tașnadi, Ionuț Tișcă și Rareș Buștean – loc.II,  Bako Annamaria, Cornelia Noge, Simona Indrie, Ioana Foghiș și Lavinia Galea – locul III). Ei și-au adjudecat premiile în valoare totală de 500, 300 și 150 RON, constând în stic, DVD, ghid turistic, tricou, ceas de perete cu Cetatea Oradea, revista Cetății Oradea…
Echipajele lăzăriștilor s-au situat pe locurile IV-VI, după cum urmează: pe locul IV - Simina Poinar, Horea Creț, Cătălin Duma, Silviu Jurca și Andreas Sovrea, pe locul V – Corina Costruț, Cristian Ciursaș, Cătălina Bota, Sergiu Silaghi și Alex Cheregi, iar pe locul VI – Cristina Solomie, Alexandra Cerna, Andreea Þirtea, Doris Ardelean și Livia Nicolae, toate cele trei echipaje lăzăriste primind premii în valoare de 80 RON fiecare. Însă, cei care s-au trezit cu tricouri în pachete au trebuit să le dea îndărăt – cică s-a greșit! Bineînțeles că acest lucru nu a convenit nimănui!
Din toamnă, proiectul va fi extins!
Dacă în prima faza, proiectul i-a avut ca parteneri și beneficiari doar pe elevii celor două licee orădene, din toamnă, organizatorii intenționează să extindă proiectul și să crească numărul partenerilor și beneficiarilor, în cazul în care se vor arăta interesate și alte unități de învățământ  de acest proiect, inițiat de ACCENT Oradea – Asociația pentru Cultură, Educație și Dezvoltare, și realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local. (Ov. D.) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Premierea câștigătorilor).

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:22:27 Ora de vară a Europei de Est