Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Valentine’s Ball”... la „Mihai Viteazul”

„Interculturalitatea - o șansă de a ne cunoaște”

„Valentine’s Ball”... la „Mihai Viteazul”

Partenerii „Interculturalității – o șansă de a ne cunoaște”, de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea și Grupul Școlar Agricultură Ecologică din Sălard, s-au întâlnit, vineri, 12 februarie 2010, la „Mihai Viteazul”, în cadrul celei de-a doua reuniuni de proiect, intitulate „Valentine’s Ball”.

Prima întâlnire de proiect (inițiată de profesorii de engleză Delia Mela și Delia Sim - coordonatorii de proiect de la cele două școli) s-a desfășurat, la Sălard, în 4 decembrie 2009, având ca temă „Caracterul – cheia către succes”. Și atunci, ca și acum, în deschiderea reuniunii a vorbit invitatul special al proiectului, dl Paul Copu, reprezentant (președinte) al fundației „Character First” din USA pentru România. Fiind vorba despre un bal al dragostei, organizat în preajma Zilei îndrăgostiților (Sfântul Valentin), fostul vicecampion mondial la Sofia, la 3.000 m obstacole, în 1977 și campion mondial în Mexic, în 1979, multiplu campion național și balcanic, care de 20 de ani trăiește în USA, Paul  Copu, a abordat tema iubirii, vorbind despre cele trei forme ale iubirii: Eros (fizică), Fileos (sufletească) și Agape (divină) și despre cele cinci limbaje ale iubirii (cuvintele de încurajare, timpul petrecut împreună, cadourile, ajutorul și atingerea fizică).
În organizarea și desfășurarea manifestării, prof. Delia Mela i-a avut alături pe prof. dr. Ruben Filimon - directorul colegiului, prof. Ovidiu Jurcă, Ramona Hontilă, Laura Ciortea și Ileana Petrica, precum și elevii claselor a IX-a D și a XII-a C, care s-au implicat total... De cealaltă parte a baricadei, prof. Delia Sim (consilier educativ) a aliniat o echipă deosebită, condusă de prof. Grațian Hanga – directorul Grupului Școlar Agricultură Ecologică din Sălard, prof. Florica Borz, Reimann Monika, Margittai Tamas și inst. Florica Ardelean.
Programul artistic  - un „dialog de la distanță”   
Balul dragostei a fost conceput ca un dialog de la distanță, prezentat pe aceeași scenă de formațiile artistice ale celor două școli partenere, în care momentele s-au succedat firesc, alcătuind un tot, străbătut de firul roșu al dragostei, cu Luminița Mera (din XII C) și Paul Secară (din XIII I), la microfoane, în calitate de prezentatori.
Elevele Florentina Moca și Laura Flonta (din X B) au recitat în germană, iar elevi din a IX-a și a X-a au cântat în germană un cântec de dragoste. În replică, oaspeții au trimis pe scenă formația de dansuri populare a claselor a VI-a și a VII-a, urmată de formația de dans modern (instruită de o fostă elevă a școlii din Sălard, FlaviaTirpe). Gazdele (Anda Vancea, Anca Meze, Cristina Lascu, din a IX-a D) au revenit cu un colaj de versuri despre iubire. Cei mai mici artiști din program (elevii clasei a II-a A, de la Sălard, îndrumați de învățătoarea clasei, inst. Florica Ardelean) au prezentat un dans popular de pe valea Crișului Repede. Puterea dragostei a fost dovedită cu exemple concrete de elevele din IX B (Bianca Barat, Avram Bartea, Mihaela Lupu, Mădălina Fulop, Silviu Malița și Alexandra Lazăr). Grupul de la Sălard le-a răspuns cu un grupaj de cântece, interpretate de reprezentanții claselor a VI-a și a VIII-a, acompaniați la chitară de prof. Margittai Tamas.
Partenerii de proiect au continuat dialogul cu momente de dans (vals vienez), de teatru („By my Valentine” și sceneta „Romeo și Julieta), cu versuri în germană (Nicoleta Uivaroșan, IX C), cu trupa „New Generation”, prezentări în power point (cu istoricul și semnificația zilei Sf. Valentin), iar la final, după ce li s-au aprins călcâiele, artiștii celor două școli s-au lăsat cuprinși de puterea dragostei și vraja muzicii, dansând împreună, atât pe scenă, cât și în sală.
Directorii școlilor (prof. dr. Ruben Filimon și prof. Grațian Hanga) și coordonatorii de proiect (prof. Delia Mela și Delia Sim) s-au arătat mulțumiți de prestația artiștilor, de ambianța plăcută în care s-a desfășurat întâlnirea de proiect. „Þinem să mulțumim gazdelor pentru primirea călduroasă pe care ne-au făcut-o. Considerăm benefice aceste parteneriate, care au darul de a ne îmbogăți cunoștințele și a lansa punți de colaborare și prietenie între elevii și cadrele didactice ale școlilor noastre”, a conchis prof. Grațian Hanga. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (162 de poze), accesați Galeria foto: „Valentine’s Ball”... la „Mihai Viteazul”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020