Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Dragostea poate schimba lumea”

Vineri, la Lic. T. „L. Blaga” - Love is in the air

„Dragostea poate schimba lumea”

Vineri (12 februarie 2010), la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea s-au spus cuvinte mari și s-au rostit mesaje plăcute inimii… dornice să le asculte și să le pătrundă înțelesul subtil!

Cadrul necesar desfășurării unei zile a îndrăgostiților (de limba engleză și franceză) a fost creat de cei mai mici dintre gimnaziști, elevii claselor a V-a A și B, orchestrați de profesorii catedrei de limbi moderne (șef catedră, prof. Dorina Mirodot), dar și de Consiliul elevilor.
Love is in the air
Vineri la  „Blaga”, de „Valentine’s Day”, „Dragostea a fost în aer” (Love is in the air), vorba șefului de catedră.
 Atât gimnaziștii cât și membrii Consiliului elevilor s-au ghidat în demersul lor pentru a pune la cale o zi a îndrăgostiților (în engleză și franceză) după sloganul și mottoul „Love can make the world go round” (Dragostea poate schimba lumea). Grație Consiliului elevilor (CE), îndrăgostiții liceului au putut să-și dedice în pauze melodii la stația de radio a școlii, iar un poștaș (îndrăgostit și el, până peste urechi) a distribuit (tot în pauze) felicitările și dedicațiile „amorezaților”... Cele mai grozave felicitări (și desene) au fost expuse pe un panou special, înroșit... și însuflețit, cu adevărat!
Declarații în direct..., la cald și pe peliculă
Cei mai mici și mai grozavi dintre gimnaziști, costumați în perechi celebre de îndrăgostiți și-au declarat dragostea în limba engleză (ajutați de profesorii lor, Dorina Mirodot și Iosziv Anca). Ei au fost (tele)ghidați de o colegă mai mare (Angela Moise, eleva dnei prof. Mioara Praja). Pentru o mai bună orientare în teren și informare în domeniu, Angela avea să le prezinte (lor, dar și părinților prezenți în sală) istoricul și semnificațiile zilei („Valentine’s Day”) printr-o prezentare în power point. Gabi Jarca (din a XII-a D – gazda bună), Andreea Beleneși, Andrei Piț, Mircea Hadade, Ștefania Varodi, Răzvan Berea și Andrei Pinju le-au prezentat secvențe din filme celebre de dragoste (dar și un cuplu mai „colorat” - Morticia și Gomez, din Familia Adams). Printre mulții cincirei Romeo & Juliete, s-au strecurat și cei mai mici „îndrăgostiți” - Antoniu și Cleopatra (cei mai tineri și inocenți școlari - Adi Schiop și Alexia Ilincău, din clasa I-a A).
Elevii dnei prof. Daniela Bologan au dat-o pe franceză
Președintele Franței..., Esmeralda și Cocoșatul... și-au păstrat limba și demnitatea (chiar și atunci când și-au pierdut capul) și au ținut-o pe franceză (îndrumați fiind de prof. Daniela Bologan).
La dans și la karaoke, au fost invitați cu toții, cu mic cu mare, elevi și  profesori, dar și părinți. Doamna director adjunct, Adriana Meșter, aflată în preajma noastră, a ținut să ne facă cunoscută opinia, subliniind reușita manifestării prin exercițiile concrete de exersare a limbii engleze (și franceze) de către copii, în declarațiile pe care le-au făcut în direct, dar și prin participarea părinților, care au venit într-un număr remarcabil. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (153 de poze), accesați Galeria foto: „Dragostea poate schimba lumea”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 august 2020