Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Balul balurilor - etapa a IV-a

Vineri, 23 februarie,

Balul balurilor - etapa a IV-a

Vineri, 23 februarie, în cea de-a IV-a etapă a Balului balurilor, s-au întrecut câștigătorii balurilor bobocilor de la Colegiul Tehnic "Transilvania", Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" și Liceul de Artă. Pentru semifinala și finala competiției (din 16 și 23 martie), juriul i-a desemnat pe lăzăriști (Cristina Mihiș-Alexandru Soporan, care s-au clasat pe locul II), și pe cei de la Colegiul Tehnic „Transilvania” (Georgiana Gabor-Claudiu Manciu) – câștigătorii balului.

Altă mărie, dar cu aceeași pălărie

Mihai Dacin, prezentatorul manifestării, s-a consolat cu ideea că probele din etapa a III-a sunt destul de interesante, și cu priză la public, așa că nu și-a mai bătut capul să le schimbe. Prin urmare, am avut trasul sforii, proba de dans pe diferite ritmuri, proba ”limbo”, „roaba” cu împingerea mingii de baschet cu capul în poartă, și slalom printre „jaloane”, contra cronometru, cu mingea de baschet fixată între tâmplele partenerilor.

De la „Mouline Rouge” la „Cornulețul cu lapte”

Condimentele balului au fost, la această etapă, momentele artistice, fiecare echipă încercând să fie la înălțime, să impresioneze și să câștige cât mai multe puncte. În tabăra artiștilor, s-au făcut remarcate manechinele cu prezentarea de modă, în ținute provocatoare, precum și băieții travestiți, în parodia ”Mouline Rouge” (avându-l ca instructor și regizor pe Emil Rengle, fost Mister boboc al liceului; tot Emil este și instructorul trupei de dans, dar și dansator).
Lăzăriștii au dansat „în bloc”, după o coregrafie semnată de Simina și Marina Poinar, și Alexandra Cotuna; cel de-al doilea moment a fost pus în scenă de Cătălin Bejan, cu concursul nemijlocit al celor doi boboci („supărați”).
Pentru traducerea reacțiilor celor doi „îndrăgostiți” s-au folosit pancarte...
Marea surpriză a serii a venit de la artiștii Colegiului Tehnic „Transilvania”, care au evoluat peste așteptări, fie că ne referim la trupele reunite de dans „Tzunamy-In Flame” (cu Sorina și Tony - instructori, și Heny, Laura, Fana, Andreea, Edit, Alina, Mugurel, George, Mihaela, Ony, Roxana, Denisa și Paula - dansatori), fie că e vorba de „Cornulețul cu lapte” (Antonio, Mugurel, Sorina, Fana, Denisa și George).
„Succesul vine după muncă multă, voință și dăruire din partea tuturor. Am fost o echipă disciplinată și am demonstrat tot ceea ce știm, iar rezultatele nu au contenit să apară. Sperăm ca și în finală, să le oferim adversarilor surprize-surprize”, ne declară Tony.

„Transilvania” pe locul I, „Lazărul”, pe II

De la masa juriului, Darius Domocoș, Corina Ferenț, Marius Zah și Marius Demeter au văzut în felul lor evoluția concurenților și a artiștilor, și au jurizat în consecință. Pe locul I s-a situat perechea de la C.T. „Transilvania” (Georgiana Gabor și Claudiu Manciu), urmați de reprezentanții lăzăriștilor (Cristina Mihiș și Alexandru Soporan) – pe II, și artiștii (Csompo Edina-Patrick Negrean) - pe III.
Invitații serii au fost aceiași campioni naționali la dans hip-hop, membrii trupei „Bizar” (instr. Darius Domocoș), care ne-au încântat și la toate etapele anterioare.
Vineri, în cea de-a V-a etapă a Balului balurilor, se vor întâlni reprezentanții Grupului Școlar Sanitar „V. Voiculescu”, Colegiului Național „E. Gojdu” și Colegiului Național „M. Eminescu” - secția maghiară. (Ov. D.)

Trimite email

duminică, 16 mai 2021