Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Obiecte de oferit cu drag... de Dragobete, 1 și 8 Martie

„Folclorul înnobilează omul”... ca și munca!

Obiecte de oferit cu drag... de Dragobete, 1 și 8 Martie

Când faci ceva cu drag, din suflet, se vede... de la o poștă! Prof. Szatmari Dorina și Adriana Luca, împreună cu echipa de acțiune, ne-au demonstrat, joi (18 februarie 2010), cum se realizează ceva frumos, spre a fi dăruit cu drag...

Profesoara de matematică de la Școala „Nicolae Bălcescu”, dna Szatmari Dorina, a venit la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” încărcată ca o albină, cu de toate, modele de obiecte, reviste pentru informare și cu toate materialele și ustensilele necesare activității. În cabinetul de matematică al dnei prof. Adriana Luca o așteptau copii de toate vârstele (din clasa a II-a A, elevii dnei inst. dr. Dorina Roman, a III-a B, inst. Carmen Goje, a IV-a C, inst. Alina Pituțiu, a VI-a A, a VIII-a C și a XI-a A), dornici să se înroleze în „armata” celor doi membri ai asociației „Ex  Nobili Officio” și să confecționeze daruri-surpriză...
„Dragobetele sărută fetele”...
În prima parte a manifestării, printr-o prezentare în power point, dna Szatmari Dorina a pregătit terenul, furnizând o seamă de informații, multe inedite, despre sărbătorile de Dragobete și Mărțișor, ca tradiții românești strămoșești, după care a scos din sacoșe o mulțime de modele: tablouri realizate pe suport de lemn prin tehnica lipirii șervețelului, cutii pentru păstrat obiecte de podoabă, salbă de mărgele, zgardă și multe reviste...
Cea mai plăcută zăbavă a fost pentru copii momentul în care au pus mâna pe reviste, pix, foarfece, lipici, șervețel, materialul din piele pentru confecționat inimioare (și jumătăți de inimioare) și pe șnurul mărțișorului... trecând la fapte.
La final, cu toții au completat un chestionar (cuprinzând cinci întrebări puse de organizatorii manifestării pentru a afla ce le-a plăcut mai mult și ce ar dori să facă la activitatea următoare, programată înainte de Paști).
„Analizând răspunsurile primite la chestionar, putem concluziona faptul că cei mai mulți s-au arătat impresionați de activitate, drept pentru care mai doresc astfel de activități. E vorba de elevii de gimnaziu și liceu. Cei din ciclul primar aveau chestionarele la doamnele învățătoare, doar o singură fetiță a reușit să completeze chestionarul, iar aceasta a scris că i-a plăcut „puțin” și nu mai vrea să vină „pentru că nu am făcut lănțicuri din mărgele”, a scris domnișoara. Preferințele lor pentru activitǎțile viitoare sunt variate: felicitǎri, cusǎturi, lǎnțișoare, brǎțări, ciucuri, sǎ sculpteze, sǎ picteze, sǎ confecționeze păpuși...”, ne-a spus dna prof. Szatmari Dorina.
Acțiunea de joi, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” se înscrie în seria manifestărilor care se desfășoară în cadrul proiectului „Folclorul înnobilează omul”, proiect câștigat de asociația „Ex  Nobili Officio” din Oradea în toamna lui 2009 și finanțat din fonduri europene. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Obiecte de oferit cu drag... de Dragobete, 1 și 8 Martie.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:44:17 Ora de vară a Europei de Est