Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Magicienii Școlii „George Coșbuc” din Oradea

Vineri, pe scena Palatului

Magicienii Școlii „George Coșbuc” din Oradea

Elevii clasei a IV-a step by step de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea au prezentat, vineri, pe scena Palatului Copiilor și Elevilor, un „număr de magie”, pentru a le demonstra părinților, dar și celor două învățătoare, inst. Maria Câmpean și Anca Bogdan, cât sunt ei de grozavi la absolvirea ciclului primar.

A nu se crede însă că teribilii copii de la „Coșbuc” au dărâmat ziduri, au întors cursul Crișului Repede, sau au spart vreo bancă, Doamne ferește!
Dar, parcă acum, se văd roadele sistemului step by step, care le-a dat mai multă independență, atât în manifestare și exprimare, cât și în gândire. Dialogând, zilnic, mult mai mult, acum, în postura de actori, ei se simțeau ca de obicei, un subiect, dar și „obiect” al propriei sale formări. Câtă naturalețe și nonșalanță, spontaneitate, sinceritate și imaginație!
În fața scenei, cele două dăscălițe erau pur și simplu spectatoare ca noi toți. Multe dintre punctele programului, și ele le vizionau în premieră!
Artiștii au fost totali, atât la scenete, cât și la dans, recitat și cântat.
Ani de succese!
„Iată-ne ajunși în ziua care încheie cei patru ani pe care i-am petrecut împreună, ani de muncă, de efort, de succese, de bucurii…
Am crescut, am muncit, am greșit, dar din greșeli am învățat cu toții, spunea Diana Bălăian.
Vă mai amintiți?
Frunze ruginii se pregăteau să țeasă covorul toamnei”…
Diana doar a pregătit terenul pentru Andreea Cocis și colegii care au făcut o „repetiție pentru concert”, de Mozart, și pentru o poezie-declarație neașteptată, din partea lui Sergiu Ile. Iar ursitoarea Denisa Vlad abia aștepta să prindă un moment să se afirme. Sceneta „Făt-Frumos când era mic” i-a întins covorul roșu. Vlad Popa și Darius Ardelean ne-au demonstrat faptul că hip-hop-ul și break-dance-ul nu au limite de vârstă. Două bune colege de bancă, Diana Bălăian și Mădălina Tripon, fac caz , și haz de necaz, dar se liniștesc repede. Hanga Boroș  e cu dansul modern. S-a văzut. Teodora Beke e sportivă talentată, dar parcă numai la sport se pricepe Teo? Sceneta „Un pedagog de școală nouă” ni-l redă în lumina sa adevărată pe regizorul, scenaristul și actorul Flaviu Samarghitan, de factură matematician. Înainte să-și intre în mână fetele cu un dans tematic, doi magicieni vestiți, Ricardo Balint și Vlad Matiuț, reușesc să ne oprească respirația cu trucurile lor ALA-BALA-PORTOCALA!
Clipa magică a despărțirii a sosit. Montajul lacrimogen tocmai asta și-a propus: să sensibilizeze până la lacrimi. Colegi-colegi, după patru ani au devenit prieteni, iar cântecul și jocul în cerc, la fel ca în clasa întâi, a fost un fel de cântec de lebădă.
Superbi copii, alături de niște învățătoare model!
Felicitări! Iar diplomele personalizate să știți că vă vin ca o mănușă, vă spun eu! (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Magicienii Școlii „George Coșbuc” din Oradea).

Trimite email
luni, 24 iunie 2024, 15:54:08 Ora de vară a Europei de Est