Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

De două ori, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Elevii clasei a II-a A de la Școala nr. 16 din Oradea

De două ori, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

În cadrul proiectului educațional național „Kalokagathia”, Școala nr.16 din Oradea se numără printre școlile gimnaziale fruntașe datorită echipajelor claselor I și a II-a care participă cu succes la acest proiect, alături de zece echipaje din tot atâtea unități pilot din învățământul preșcolar și încă zece școli gimnaziale. Echipajul clasei a II-a A (înv. Veturia Nica) s-a situat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

În 2 noiembrie 2006, a fost lansat și la Oradea proiectul educațional național „Kalokagathia”, după ce fusese implementat, în mai-iunie, în șapte județe resursă și municipiul București. La primele două activități ale proiectului, desfășurate în decembrie 2006 și ianuarie 2007, respectiv, la Festivalul „Armonie și mișcare”, și la activitatea intitulată „Să creștem frumoși și sănătoși”, clasa învățătoarei Veturia Nica a participat cu formația de majorete, alcătuită din: Andreea Bălălai, Denisa Corb, Florela Coșuțiu, Flavia Crainic, Rebeca Jureschi, Natalia Marinău, Ștefania Panc, Marina Pirtea, Iulia Pop, Andreea Pontoș, Oana Sîncelean și Cristina Trifa. Cea de-a treia activitate, un concurs de orientare turistică, intitulat „Învățăm să ne orientăm”, s-a derulat în 23 mai, în pădurea de la Băile Felix, unde echipajul Școlii nr.16,  format din Ștefania Panc și Cristian Ciolpan, din clasa a II-a, Kis Vanesa și Diana Fodor, din clasa I (inst. Otilia Luca), s-a clasat pe primul loc. La activitatea finală, desfășurată în această lună la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”,  de la nivelul clasei a II-a A, au participat două echipaje. Primul, format din: Oana Sîncelean, Florela Coșuțiu, Marina Pirtea, Rebeca Jureschi, Vlad Marcu, Sergiu Popa, Cristian Ciolpan, Andrei Puticiu, Iulia Pop Andreea Băbălai, Ștefania Panc și Andreea Pontoș, a prezentat un complex de exerciții de dezvoltare fizică generală, impresionând prin complexitate, corectitudinea  execuției și grație. La parcursul aplicativ, sextetul (Cristian Ciolpan, Vlad Marcu, Sergiu Popa, Ștefania Panc, Rebeca Jureschi și Andreea Pontoș) s-a situat pe primul loc.
În afara proiectului, elevii învățătoarei Veturia Nica au putut fi întâlniți la nenumărate manifestări extracurriculare și de voluntariat, precum: serbările de 1 Decembrie, și de Crăciun, spectacolul festiv dat, tot de Crăciun, copiilor internați la Spitalul de Copii; „Un  mărțișor și pentru voi” – o activitate desfășurată tot la Spitalul de Copii, prilej cu care elevii clasei a II-a A au dăruit mărțișoare și jucării copiilor bolnavi internați; participare la serbarea școlii, de 1 Iunie; și nu în ultimul rând participare, cu trupa de majorete, la festivitatea de deschidere a Orășelului copiilor, la 1Iunie. Imaginea și palmaresul clasei  nu ar fi complete dacă nu am aminti și participările la concursurile școlare „Stil de viață sănătos” (cu patru desene), „Terra – planeta mea frumoasă” (cu cinci desene); „Cangurul” și concursul de limbă română, unde 18 elevi au obținut calificative „foarte bine” și „excelent”, precum și participarea cu bune rezultate la crosul „Cupa 1 Iunie”, unde patru elevi au obținut rezultate meritorii: Andreea Pontoș și Vlad Marcu – loc. V, Cristian Ciolpan – loc. IV, iar Ștefania Panc – locul II.
Cam aceasta este, în linii mari, clasa a II-a A a învățătoarei Veturia Nica, la sfârșitul anului școlar, 2006/2007, cu copii buni la toate. Calitățile lor de mari artiști aveau să le evidențieze și la ultima repriză distractivă a anului școlar, ținută în sala de clasă, în prezența membrilor comitetului de părinți, o reuniune de „familie”, cu dulciuri, băuturi răcoritoare și muzică. (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (De două ori,  pe cea mai înaltă treaptă a podiumului).

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:20:04 Ora de vară a Europei de Est