Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târg de mărțișoare la Școala „Alexandru Roman” din Oradea

Proiectul educațional „Mărțișorul salvator”

Târg de mărțișoare la Școala „Alexandru Roman” din Oradea

Vineri (26 februarie 2010), la Școala cu clasele I-VIII „Alexandru Roman” din Oradea a avut loc cea de-a treia ediție a Târgului de mărțișoare, o ediție specială, cu scop caritabil.

Ediția din acest an a Târgului de mărțișoare a fost organizată în baza proiectului educațional „Mărțișorul salvator”, derulat de Școala „Alexandru Roman” din Oradea, în parteneriat cu Grădinița nr. 22 (și structura acesteia, Grădinița
nr. 1), Casa Corpului Didactic Bihor și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”.
Cu mic cu mare, cu toții s-au mobilizat exemplar, atât în confecționarea de mărțișoare, cât și în valorificarea lor pentru a aduna cât mai mulți bani pentru Ionuț, un coleg de-al lor țintuit la pat (suferind de distrofie musculară), pentru achiziționarea unui nou scaun cu rotile.
Potrivit programului de activități cuprins în proiectul educațional „Mărțișorul salvator”, în perioada 15-26 februarie, în cadrul orelor de dirigenție și abilități practice, au avut loc activități de confecționat mărțișoare, după cum aveam să aflăm de la prof. Ecaterina Moga – directorul adjunct al școlii și coordonator de proiect. În 24 februarie, elevii clasei a IV-a A (îndrumați de înv. Diana Vidican) și a IV-a C (înv. Mihaela Cotro) au dus câte un mărțișor preșcolarilor de la Grădinița nr. 22 (din grupa mare, ed. Diana Michilie și grupa pregătitoare, prof. Simona Cata), precum și materialele necesare confecționării împreună de mărțișoare pentru mămici. La fel s-a întâmplat și a doua zi, când elevii învățătoarei Alina Vidican au dăruit câte un mărțișor preșcolarilor din grupa mare a Grădiniței nr. 1 (structura Grădiniței nr. 22), și au confecționat împreună cu preșcolarii îndrumați de inst. Dorina Ințe mărțișoare pentru mămici.
Vineri, preșcolarii au cumpărat mărțișoare și au făcut donații  Pentru preșcolarii Grădiniței nr. 22 (și Grădiniței nr.1), Târgul de mărțișoare de la Școala „Alexandru Roman” s-a deschis la ora 9.50, ei fiind primii cumpărători. Și au cumpărat serios, câte două-trei, ba chiar și mai multe, iar unii au făcut și donații, împreună cu educatoarele lor. Aruncând o privire pe lista doamnei director adjunct (Ecaterina Moga), aveam să reținem câteva nume: Iulia Mândru, Alexia Ioan, Simona Cata (ed.), Raul Albu, Bianca Cernea, Ionuț Avram, Andreea Bodiu, Cassandra Ionescu și Diana Michilie (ed.). Preșcolarii au venit în două serii, în jur de 50 și 20, însoțiți de prof. Simona Cata, ed. Diana Michilie și îngrijitoarea Anca Ilisie, respectiv, inst. Dorina Ințe și îngrijitoarea Mariana Ganea. Aliniați în ordinea claselor, reprezentanții școlarilor le-au prezentat oferta expusă pe panouri, îndemnându-i să cumpere. Pentru această ediție a târgului, fiecare clasă s-a străduit să confecționeze cât mai multe mărțișoare. În pauzele următoare, târgul a fost deschis pentru elevii și dascălii școlii. Câteva mărțișoare au fost selectate pentru a fi trimise și partenerilor de proiect (Casa Corpului Didactic Bihor și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”).
Coordonatorii de proiect (prof. Ecaterina Moga, înv. Diana Vidican și prof. Anamaria Ursan) și echipa de proiect (Alina Firtean, Lavinia și Mihaela Cotro, Gabriela Mal, Gheorghina Lemnian, Georgeta Iepure, ed. Liana Pășcuț, Simona Cata, Tamara Ciocan, Diana Michilie și Dorina Ințe), alături de întreg colectivul de dascăli și copii ai școlii și grădinițelor sunt bucuroși să știe că banii aducați din valorificarea acestor mărțișoare îi vor produce bucurie lui Ionuț de Mărțișor. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Târg de mărțișoare la Școala „Alexandru Roman” din Oradea.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:24:46 Ora de vară a Europei de Est