Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Regele și regina Dragobetelui

Petrecere de Dragobete la Șc. „Alex. Roman”, Oradea

Regele și regina Dragobetelui

Membrii Consiliul elevilor de la Școala cu clasele I-VIII „Alexandru Roman” din Oradea, îndrumați de prof. Gheorghina Lemnian (consilier educativ) au organizat o petrecere de Dragobete..

Centrul de greutate al petrecerii l-a constituit concursul, intitulat „Regele și regina Dragobetelui”.
Pentru început, concurenții au fost supuși unei probe practice: fetele au călcat rufe sau au făcut salată de fructe, iar băieții au ambalat cadouri sau au făcut nod la cravată. La proba de cunoaștere a partenerului, concurenții au răspuns la întrebări despre colegul (colega) – „jumătatea” sa din concurs. La a treia probă, câteva cadre didactice au interpretat miniscenete în care concurenții trebuiau să găsească greșeli de bune maniere introduse intenționat. În urma acestor probe, au rămas în concurs trei perechi la clasele V-VI și trei la VII-VIII. Proba de talent a constat în impresionarea partenerului prin calități. Elevii au evoluat în diverse domenii: de la recital, desen, dans, la realizarea de modele pe unghii sau karate. Ultima probă a fost cea de dans. Domnul profesor de matematică Doboș Gheorghe și eleva Pavel Anca au încântat publicul cu un recital de melodii, domnul profesor acompaniind eleva la acordeon.
Câștigătorii concursului
În finală, au intrat perechile: Tascan Andreea și Tudor David, Crișan Mădălina și Kenderes Mark, Boldan Ionela și Barna Răzvan (la clasele V-VI), respectiv Bala Beata și Bochiș Alexandru, Ciorba Denisa și Vai Giancarlo, Bereș Daniela și Pantiș Florin (la clasele VII-VIII).
 Câștigătorii locului I, Regele și regina Dragobetelui sunt Tascan Andreea și Tudor David, respectiv Bala Beata și Bochiș Alexandru. (Gheorghina L.)

Trimite email
vineri, 24 ianuarie 2025, 06:34:00 Ora standard a Europei de Est