Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Concursul național „Primăvara în suflet de copil”

Grădinița nr. 53 din Oradea găzduiește

Concursul național „Primăvara în suflet de copil”

Grădinița nr. 53 din Oradea a organizat și găzduiește Concursul național de artă plastică pentru preșcolari, intitulat „Primăvara în suflet de copil”.

Concursul este cuprins în Calendarul activităților educative regionale și interjudețene 2010 al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, fiind organizat de Grădinița nr. 53 din Oradea, sub patronajul Inspectoratului Școlar al județului Bihor, în parteneriat cu C.C.D. Bihor și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea.
Concursul este parte a proiectului educativ cu același nume (responsabili de proiect: prof. Aurelia Bodea, inspector de specialitate în cadrul I.S.J. Bihor și Aurica Beleiu, directorul grădiniței, coordonatori proiect: Mirela Munteanu și Mirela Octavia Pleș, educatoare la Grădinița nr. 53) și a avut ca scop valorificarea potențialului creator al preșcolarilor din întreaga țară în domeniul artelor plastice.
La concurs, au participat preșcolari din 26 de județe ale țării, reunind peste 700 de lucrări.
 Expoziția s-a desfășurat pe trei secțiuni (desen, pictură și colaje), jurizarea facându-se pe nivele de vârstă (nivel I 3-5 ani, nivel II 5-7 ani) .
Detaliile concursului s-au putut găsi pe www.primavara.uv.ro
Expoziția poate fi vizitată până în 16 aprilie 2010.
 (Liliana & Mirela)
PREMIILE
La COLAJE
 PREMIUL I
Dan Liviu, G.P.P. Nr. 5 Voinicelul, jud. Constanța
Pavel Vlăduț, Grădinița nr. 15 Ion Creangă Tecuci, jud. Galați
Crețeanu Cosmina, Grădinița nr. 15 Ion Creangă Tecuci, jud. Galați
Dediu Daria, Grădinița nr. 15 Ion Creangă Tecuci, jud. Galați
Ivan Denisa, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Lucrare colectivă, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Moise Adelina, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Matei Pavel, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Parfene Iuliana, G.P.P. nr 2 Iași
Bucurenciu Raul, Grădinița nr.2 Sibiu
Cadar Denisa, G.P.P. nr 5 Lugoj
Tiron Cosmina, G.P.N. nr 45 Huși
Lucrare colectivă, G.P.P. SUD Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea
Copăcel Andreea, G.P.P. SUD Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea
PREMIUL II
Tudor Daria, Grădinița Samariteanul jud Arad
Lucrare colectivă, G.P.N. Hănești jud. Botoșani
Tudoriii Alexandru, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Sticea Cătălina, Grădinița F.E.G. jud Iași
Pistol Andreea, G.P.P. Panda Buftea, jud. Ilfov
Mihăescu Alexandra, G.P.P. nr 5 Lugoj
PREMIUL III
Văcaru Oana, G.P.N. Rădești, jud. Argeș
Dumitriu Roxana, G.P.N. Hănești jud. Botoșani
Lucrare colectivă, G.P.N. Hănești jud. Botoșani
Trifan Raul, G.P.N. Caragele, jud Buzau
Ene Catalin, G.P.N. Caragele, jud Buzau
Dumitru Anca, G.P.N. nr 2 Murfatlar, jud. Constanța
Bărbulescu Miruna, G.P.P. Nr. 5 Voinicelul, jud. Constanța
Motorga Rebeca, G.P.P. nr. 21 Craiova, jud. Dolj
Badea Antonia, G.P.P. nr. 21 Craiova, jud. Dolj
Dimitriu Vlăduț, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Filimon Emanuel, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Starparu Alina, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Iftimie Laura, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Constandache Lavinia, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
David Sara, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Ardelean Alexia, G.P.N. Sabin Drăgoi Deva, jud. Hunedoara
De Winter Sean, Grădinița F.E.G. jud Iași
Mardiros Alexandru, Grădinița F.E.G. jud Iași
Mahmood Meerab, Grădinița F.E.G. jud Iași
Slătineanu Irina, Grădinița F.E.G. jud Iași
Ceaușu Georgiana, Grădinița F.E.G. jud Iași
Stoica Denisa, G.P.P. Panda Buftea, jud. Ilfov
Iordache Georgiana, G.P.N. Serbanesti, jud Olt
Cădariu Andrei, G.P.P. nr 5 Lugoj
Timiș Raul Petrică, G.P.P. nr 5 Lugoj
Alexia Popovici, G.P.P. nr 5 Lugoj
Ciurescu Rebeca, G.P.P. nr 5 Lugoj
Anderca Armina, G.P.P. nr 5 Lugoj
MENÞIUNI
Baloiu Ana Maria, G.P.N. Caragele, jud Buzau
Anghel Ionut, G.P.N. Caragele, jud Buzau
State Iulian, G.P.N. Caragele, jud Buzau
Petroiu Ionut, G.P.N. Caragele, jud Buzau
Musteata  Cristi, G.P.N. Caragele, jud Buzau
Ablai Dazan, G.P.N. nr 2 Murfatlar, jud. Constanța
Catrina Dany, G.P.P. Nr. 5 Voinicelul, jud. Constanța
Lazărescu Alexandru, G.P.P. nr. 3 Reșița, jud Caras Severin
La DESENE
PREMIUL I
Preda Vlad, G.Map.N. nr. 1, București
PREMIUL II
Rusalim Radu, G.Map.N. nr. 1, București
Tasca Nicola, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
PREMIUL III
Soueidan Philipe, Grădinița nr. 203 București
Petrescu Raluca, Grădinița Tom Degețel Constanța
Codău Crina, Grădinița nr. 15 Ion Creangă Tecuci, jud. Galați
Trifan Cristina, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Dumitru Codrin, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Capota Nicoleta, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Costa Naomi, Grădinița S. Toduță, jud. Hunedoara
Radu Maria, Grădinița Rayă de soare, Jud. Prahova
Sarac Daniel, Grădinița nr.2 Sibiu
Jivulescu Alexia, G.P.P. nr  5 Lugoj
Suba Denisa, G.P.P. nr  5 Lugoj
Bobârnat Teodor, G.P.N. nr 45 Huși
Cucu Giani, G.P.N. nr 45 Huși
MENÞIUNI
Stoian Alexandra, G.Map.N. nr. 1, București
Rimer Antonio, G.P.N. nr 2 Carasova, jud. Caras Severin
La PICTURĂ
 PREMIUL I
Diaconu Ionela, G.P.N. Rădești, jud. Argeș
Sandu Maia, Grădinița nr. 203 București
Moraru Amalia, G.P.N. nr 2 Murfatlar, jud. Constanța
Stamatin Teodor, Grădinița nr. 14 Albă ca Zăpada, Tecuci, jud. Galați
Stroia Sorin, Grădinița nr. 11 Albă ca Zăpada, Galați, jud. Galați
Cîrțînă Cristina, Grădinița Hodoreasca, jud. Gorj
Radu Denisa, loc. Cîlnic, jud. Gorj
PREMIUL II
Popa Andreea,  Grădinița Samariteanul jud Arad
Crișu Sebastian, Grădinița nr. 203 București
Severin Siena, Grădinița nr.2 Sibiu
Jibu Laura, G.P.N. nr 6  Rădăuți Suceava
Toma Alisia, G.P.P. nr 5 Lugoj
Hațegan Luiza, G.P.P. nr 5 Lugoj
Ciucure Miruna, G.P.P. nr 5 Lugoj
Gross Denis, G.P.P. nr 5 Lugoj
PREMIUL III
Popa Alexandra, G.P.P. nr. 34 Brașov
Soueidan Philipe, Grădinița nr. 203 București
Herban Roxana Beatrice, Grădinița S. Toduță, jud. Hunedoara
Dragomir Cristina, Grădinița nr. 15 Ion Creangă Tecuci, jud. Galați
Crîșmariu Denis, Grădinița F.E.G. jud Iași
Alexe Alexandru, Grădinița nr. 1, 1 Decembrie, jud. Ilfov
Tuna Daria, Grădinița nr. 1, 1 Decembrie, jud. Ilfov
Palencear Andra, G.P.N. nr. 1 Seini, jud Maramureș
Grămadă Petruneac Adina, G.P.N. nr 6  Rădăuți Suceava
Ghișe Miruna, Palatul Copiilor Timișoara, jud. Timiș
Jucu Denis, G.P.P. nr 5 Lugoj
Gheta Marc, G.P.P. nr 5 Lugoj
MENÞIUNI
Rareș Panait, Grădinița nr. 203 București
Moianu George, Grădinița nr. 203 București
Marinescu Răzvan, Grădinița nr. 203 București
Dorovei Andrada, Grădinița nr. 203 București
Miloș Anamaria, G.P.N. nr 2 Murfatlar, jud. Constanța
Aghiorghiesei Diana, G.P.N. nr 2 Murfatlar, jud. Constanța
Mihai Alexandra Ionica, G.P.N. nr 2 Murfatlar, jud. Constanța
Marin Cosmina, G.P.P. Nr. 5 Voinicelul, jud. Constanța
Ivan Olivia, G.P.P. Nr. 5 Voinicelul, jud. Constanța

Trimite email
marți, 16 aprilie 2024, 08:39:01 Ora de vară a Europei de Est