Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce se spune despre Facebook

Primim de la Marius C.

Ce se spune despre Facebook

Din nefericire, de lucrurile bune pe care unii le fac ... alții profită, ca sa facă rău ... Săptămâna asta la televiziunea argentiniană a fost reportaj zilnic cu Joaquin Lopez Doriga (jurnalist mexican) pe tema Facebook, Hi5, Myspace, Sonic, etc. și cât de periculoase sunt. Există și un reportaj-jurnal în ziarul Milenio, privind modul în care diverși teroriști au avut ca sursă de informații sigure și directe blogurile, Facebook și Hi5.

Intervievați anumiți hoți și răpitori spun că au intrat pe net și au văzut portretele, casa, mașinile, poze de călătorie, situația socială și economică și nivelul la care trăiesc persoanele acelea. La televizor, unul dintre ei a declarat că înainte, pierdea mult timp înainte de a acționa pentru a identifica candidații pentru răpire, dar acum cu Facebook și informațiile pe care oamenii le pun de bunăvoie în rețea, nu mai sunt confuzii sau dificultăți în a investiga modul în care ei trăiesc sau cum se deplasează copiii la școală și care sunt părinții lor, frații și prietenii. Așa s-a întâmplat cu Alejandro Marti (tânăr mexican ucis de răpitorii lui). Familia a închis blogul său după ce au realizat ce potențial periculoase informații dă tineretul, care socializează acolo cu bucurie și fără a bănui că unul dintre contacte poate fi un ucigaș. Protejați-vă copiii și nu puneți informații periculoase în rețea!
Se vând informații
Facebook vinde informații utilizatorilor cu cea mai mare ofertă. Citez: "Ceea ce mulți utilizatori nu știu este că, în conformitate cu termenii contractului, făcând clic pe rubrica "accept", practic oferă Facebook exclusiv și perpetuu drept de proprietate asupra tuturor informațiilor și imaginii sale publice."
De fapt, spune expertul, cei înscriși, autorizează automat utilizarea de către Facebook perpetuu și transferabil, împreună cu drepturile de distribuție publicului și toate anexele de pe site-ul lor. Condițiile de utilizare arată că Facebook își rezervă dreptul de a acorda și sublicențiere cu tot "conținutul paginii web a utilizatorului", pentru alte afaceri...
Fără consimțământul lor, mai multor utilizatori li s-au transformat imaginile în publicitate pentru comerțul privat.
Dintr-o dată totul este publicat, inclusiv fotografiile personale, înclinația politică, starea de spirit și interesele individuale chiar și adresa de acasă și sunt accesibile fără permisiune miilor de utilizatori.
Trebuie să credem, cum spune domnul Melba, că mulți angajatori, pentru a evalua pretendenții, caută pe Facebook informații intime despre solicitanți. Testul că o pagină de pe Facebook nu este privată, a fost pus în evidență în cazul celebru când John Brown University a expulzat un student, după ce a descoperit o imagine pe Facebook unde acesta era îmbrăcat ca un travestit. O altă dovadă - cazul în care un agent al Serviciului Secret a vizitat Universitatea din Oklahoma, pentru un student din anul doi, Saul Martinez - pentru un comentariu publicat de acesta împotriva președintelui. Și culmea răutății, problema nu se încheie în cazul în care utilizatorul decide să se retragă.
Chiar și atunci când utilizatorul anulează statutul de membru, fotografiile și informațiile rămân la bord, în conformitate cu Facebook, pentru cazul că decide a-și reactiva contul. Mai mult, utilizatorul nu este îndepărtat nici chiar atunci când moare. În conformitate cu "termenii de utilizare," urmașii nu pot legalmente să-i oblige să șteargă de pe Facebook date și imagini ale rudelor lor, pentru că atunci când a acceptat clauzele virtualului contract, Facebook a primit dreptul de a "menține starea activă, în cadrul unei comemorări speciale, pentru o perioadă de timp, pentru a permite altor utilizatori să posteze comentarii și note asupra decedatului. " 
Utilizatorii Facebook nu știu că sunt participanți indiferenți ai unui scenariu pe care academicieni cunoscuți îl descriu ca cel mai mare caz de spionaj din istoria omenirii. Întâmplător devin în mod inconștient precursori ai fenomenului "Big Brother" unde stau cu ochii pe tine. Este o trimitere directă la intromisia abuzivă a statului în mediul afacerilor private ale cetățenilor obișnuiți, pentru a controla comportamentul lor social, un subiect de roman profund premonitoriu, scris în 1932 de britanicul Aldous Huxley: "Brave New World" sau "Happy new World" - "Fericita lume nouă". (Marius C.)

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 17:37:11 Ora de vară a Europei de Est