Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ce se spune despre Facebook

Primim de la Marius C.

Ce se spune despre Facebook

Din nefericire, de lucrurile bune pe care unii le fac ... alții profită, ca sa facă rău ... Săptămâna asta la televiziunea argentiniană a fost reportaj zilnic cu Joaquin Lopez Doriga (jurnalist mexican) pe tema Facebook, Hi5, Myspace, Sonic, etc. și cât de periculoase sunt. Există și un reportaj-jurnal în ziarul Milenio, privind modul în care diverși teroriști au avut ca sursă de informații sigure și directe blogurile, Facebook și Hi5.

Intervievați anumiți hoți și răpitori spun că au intrat pe net și au văzut portretele, casa, mașinile, poze de călătorie, situația socială și economică și nivelul la care trăiesc persoanele acelea. La televizor, unul dintre ei a declarat că înainte, pierdea mult timp înainte de a acționa pentru a identifica candidații pentru răpire, dar acum cu Facebook și informațiile pe care oamenii le pun de bunăvoie în rețea, nu mai sunt confuzii sau dificultăți în a investiga modul în care ei trăiesc sau cum se deplasează copiii la școală și care sunt părinții lor, frații și prietenii. Așa s-a întâmplat cu Alejandro Marti (tânăr mexican ucis de răpitorii lui). Familia a închis blogul său după ce au realizat ce potențial periculoase informații dă tineretul, care socializează acolo cu bucurie și fără a bănui că unul dintre contacte poate fi un ucigaș. Protejați-vă copiii și nu puneți informații periculoase în rețea!
Se vând informații
Facebook vinde informații utilizatorilor cu cea mai mare ofertă. Citez: "Ceea ce mulți utilizatori nu știu este că, în conformitate cu termenii contractului, făcând clic pe rubrica "accept", practic oferă Facebook exclusiv și perpetuu drept de proprietate asupra tuturor informațiilor și imaginii sale publice."
De fapt, spune expertul, cei înscriși, autorizează automat utilizarea de către Facebook perpetuu și transferabil, împreună cu drepturile de distribuție publicului și toate anexele de pe site-ul lor. Condițiile de utilizare arată că Facebook își rezervă dreptul de a acorda și sublicențiere cu tot "conținutul paginii web a utilizatorului", pentru alte afaceri...
Fără consimțământul lor, mai multor utilizatori li s-au transformat imaginile în publicitate pentru comerțul privat.
Dintr-o dată totul este publicat, inclusiv fotografiile personale, înclinația politică, starea de spirit și interesele individuale chiar și adresa de acasă și sunt accesibile fără permisiune miilor de utilizatori.
Trebuie să credem, cum spune domnul Melba, că mulți angajatori, pentru a evalua pretendenții, caută pe Facebook informații intime despre solicitanți. Testul că o pagină de pe Facebook nu este privată, a fost pus în evidență în cazul celebru când John Brown University a expulzat un student, după ce a descoperit o imagine pe Facebook unde acesta era îmbrăcat ca un travestit. O altă dovadă - cazul în care un agent al Serviciului Secret a vizitat Universitatea din Oklahoma, pentru un student din anul doi, Saul Martinez - pentru un comentariu publicat de acesta împotriva președintelui. Și culmea răutății, problema nu se încheie în cazul în care utilizatorul decide să se retragă.
Chiar și atunci când utilizatorul anulează statutul de membru, fotografiile și informațiile rămân la bord, în conformitate cu Facebook, pentru cazul că decide a-și reactiva contul. Mai mult, utilizatorul nu este îndepărtat nici chiar atunci când moare. În conformitate cu "termenii de utilizare," urmașii nu pot legalmente să-i oblige să șteargă de pe Facebook date și imagini ale rudelor lor, pentru că atunci când a acceptat clauzele virtualului contract, Facebook a primit dreptul de a "menține starea activă, în cadrul unei comemorări speciale, pentru o perioadă de timp, pentru a permite altor utilizatori să posteze comentarii și note asupra decedatului. " 
Utilizatorii Facebook nu știu că sunt participanți indiferenți ai unui scenariu pe care academicieni cunoscuți îl descriu ca cel mai mare caz de spionaj din istoria omenirii. Întâmplător devin în mod inconștient precursori ai fenomenului "Big Brother" unde stau cu ochii pe tine. Este o trimitere directă la intromisia abuzivă a statului în mediul afacerilor private ale cetățenilor obișnuiți, pentru a controla comportamentul lor social, un subiect de roman profund premonitoriu, scris în 1932 de britanicul Aldous Huxley: "Brave New World" sau "Happy new World" - "Fericita lume nouă". (Marius C.)

Trimite email

vineri, 25 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)