Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Lumina sfântă a Învierii” (ediția I)

Concursul național de creație literară și artistico-plastică

„Lumina sfântă a Învierii” (ediția I)

Primăvara, când natura renaște, când mugurii zămislesc viață, când iarba inundă pământul, bucuria pascală coboară în sufletele creștinilor. Sărbătoarea Învierii Domnului este bucuria duhovnicească în lumea creștină. Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate prin învierea Sa. Cerul și pământul s-au îmbrăcat în haină de lumină divină.

„Învierea Domnului este speranța noastră, Înălțarea Domnului este mărirea noastră”, spunea Fericitul Augustin.
Primăvara ne bucurăm cu toții de Sărbătoarea sărbătorilor.
Cu aceste gânduri, am  lăsat copiii să se exprime prin cuvânt și culoare, să-și împlinească gândurile și speranțele, călăuziți de lumina sfântă a Învierii!
Așa după cum a menționat inițiatorul concursului - prof. Aurelia Susan, de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, din Oradea, la competiție au participat cu lucrări copii din 21 de grădinițe și 54 de școli din 17 județe din țară (Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Olt, Suceava, Timiș,Teleorman, Vaslui, Vâlcea), cu aproape 450 de lucrări. S-au încheiat 47 de parteneriate de colaborare cu instituții școlare din întreaga țară.
Lucrările au evidențiat potențialul creativ al preșcolarilor și școlarilor mici, au dovedit o excelentă capacitate de exprimare literară și plastică, prin folosirea de tehnici de lucru diverse.
Picturile, desenele, colajele, felicitările, ouăle încondeiate, eseurile și poeziile copiilor au fost expuse pe holurile școlii pentru a putea fi admirate de copii, părinți și cadrele didactice.
  De jurizare s-a ocupat prof. Andreea Kosa, profesor de specialitate din școală, care a apreciat originalitatea, autenticitatea, creativitatea, ingeniozitatea cu care au fost realizate creațiile copiilor. S-au acordat premii tuturor copiilor și diplome de participare cadrelor didactice.
 La final s-a realizat un CD care cuprinde toate lucrările prezentate în cadrul concursului.
 Felicităm pe toți copiii participanți, și cadrele didactice îndrumătoare care au înțeles importanța sărbătorii Paștelui și îi așteptăm și la ediția a II-a, din luna aprilie 2011.
PREMII
GRĂDINIÞE
 a). DESEN-PICTURĂ:
Premiul I – Rusu Dana (Bihor), Chișe Oana (Bihor), Turea Ana-Maria (Vâlcea), Popa Maxilian (Vâlcea), Stătescu Irina (Vâlcea), Olteanu Dragoș (București), Dumitrescu Luca (București), Corbeanu Ștefan (București), Tomuța Denisa (Bihor), Buzaș Diana (Bihor), Nitu Gabriel (București), Ștefan Miruna (București), Moldovanu Ioana (București), Popa Larisa (Bihor), Safta Alexandru (Timiș), Tănăsescu Andrei (București), Rusu Ioana (București), Motea Cătălin (București), Vasile Albert (București), Vald Antonio (București), Oprișor Ana (București)
Premiul II – Șanta Răzvan (Bihor), Baba Paul (Bihor), Dăncăneț Emil (Timiș), Gafton Alexandru (Timiș), Popescu Iulia (Timiș), Buica Alexia (București), Stancu Vlad (București), Haiaș Alexandru (Bihor), Avram Răzvan (Bihor), Sava Lorena (Bihor), Șoptirean Raluca (Bihor), Szucs Daniel (Bihor), Ardelean Daria (Bihor), Oprescu Lucia (București), Bârlădeanu Diana (Bihor), Băluța Dragoș (București), Cojocaru Elena (Vâlcea), Daneș Andra (Vâlcea), Varga Ciprian (Bihor), Novac Lacika (Bihor), Goșnea Valentina Ioana (Teleorman), Moroșanu Elena (Hunedoara)
Premiul III – Bînsorean George (Hunedoara), Barbu Alexandru Ionuț (Olt), Kovacs Roberta (Bihor), Zorila Mihai (Bihor)
 b). COLAJ:
Premiul  I –Cheriu Andreea (Bihor), Boroș Vivien (Bihor), Moraru Andreea (Vaslui), Mălan Oana (Bihor), Ciuta Daria (Bihor)
Premiul  II - Păuc Denis (Vaslui), Nagy Bea (Bihor), Stan Sorana (Bihor), Letai Daria (Bihor), Negruț Alexia (Bihor), Mușet Daria (Bihor), Bara Șerban (Bihor)
Premiul  III – Dindelegan Sebastian (Bihor)
c). FELICITĂRI:
Premiul  I –Mariea Laura Andreea (Olt), Mălan Oana (Bihor), Ciuta Daria (Bihor)
Premiul II – Ionescu Vlăduț (Vâlcea), Baronescu Anamaria Florentina (Olt)
Premiul III – Șandor Adelin (Bihor), Ursachi Denisa (Iași), Breje Darius (Bihor)
ȘCOLI
a). DESEN-PICTURĂ:
Premiul I - Neagoe Alexandra (Buzău), Gulie Elena (Gorj), Brad Bianca (Bihor), Marami Anamaria (Bihor), Popa Florin (Bihor), Mitrașca Luca (Bihor), Drăguș Remus (Satu Mare), Tânțaș Oana (Satu Mare), Gorun Ana Maria (Gorj), Panc Giulia (Bihor), Gigică Andrei Iulian (Ilfov), Pădureanu Roxana (Bacău), Bacter Daian (Bihor), Avram Larisa (Bihor), Hora Carla (Bihor), Turc Daria (Bihor), Iovan Alexandra (Bihor), Moroc Alex (Bihor), Surugiu Elena (Bihor), Lincar Cristian (Bihor), Tămășloniu Lea (Bihor), Perțe Andrada (Bihor), Puia Patricia (Bihor), Bugle Miruna (Bihor), Ardelean Alex (Bihor)
Premiul II –Ganea Antonia (Bihor), Voit Răzvan (Bihor), Cuc Melisa (Bihor),Bogdan Alicia (Bihor), Matasă Ana-Maria (Bacău), Hași Anamaria (Bihor), Stoian Cristina (Brăila), Imbrea Andra (Bacău), Stan Alin Florin (Ilfov), Pitica Diana Maria (Bihor), Vrânceanu Andreea (Bihor), Pater Zsolt (Satu Mare), Păun Andrei Ioan (București), Sabău Paula (Bihor), Ciontea Sergiu (Bihor), Nagy Norbert (Bihor), Boroș Andreea (Bihor), Marki Dănuț (Arad), Ianuș Rebeca (Timiș), Gheju Denis (Timiș), Ciusa Andrada (Timiș), Asăoanu Andreea (Bacău), Burlacu Andreea (Bacău), Bar Patrick (Bihor), Babău Amelita (Bihor), Vlaș Bianca (Bihor), Chiforiec Alexandra (Bihor), Crăciun Amalia (Bihor)
Premiul III – Vigh Andrada (Timiș), Micu Andrei (Timiș), Peia Valentin (Timiș), Fetinca Elena (Bistrița-Năsăud), Lupu Eliza (Suceava), Bondar Giulia (Bihor), Szekely Alexandra (Bihor), Ardelean Alex (Bihor), Florea Maria (București), Oprea Alexandru (Buzău), Rusu Radu Alexandru (Arad), Drăgoțoiu Cătălin (Gorj), Constantin Dana (Teleorman), Spoială Delia Mădălina (Bacău), Heneș Rebeca (Bihor), Pamfiloiu Gianina (Bihor), Tau Laurențiu (Bihor)
b). COLAJ:
Premiul I - Belan Răzvan Mihai (Arad), Miclăuș Alexandra (Bihor), Simuț Carina (Bihor), Teșan Georgiana (Bihor), Rogojan Alex (Bihor), Kun-Kuti Răzvan (Bihor), Petrica Adelina (Bacău), Podaru Cristina (Bacău), Tolontan Larisa (Bacău), Apostol Dragoș (Bacău), Agachi Bianca (Bacău), Gafton Paula (Bacău), Brașoveanu Anda (Neamț), Dumitrache Diana (Neamț), Pădure Beatrice (Neamț), Farkaț Ramona (Timiș), Moș Larisa (Bihor), Funar Artemis (Bihor), Cotuna Carmen (Bihor), Þîrle Naomi (Bihor), Gale Betina (Bihor), Paul Bianca (Bihor), Botiș Mihai (Bihor), Bozîntan Diana (Bihor), Pocșe Sara (Bihor), David Larisa (Bihor), Meșter Emil (Bihor), Șandor Antonia (Bihor), Tăuțan Adela (Bihor), Zaharia Mihaela (Bihor), Rus Andreea (Bihor)
Premiul II –Floruț Cătălina (Bihor), Elleneș Larisa (Bihor), Filimon Sergiu (Bihor), Ghirdan Naomi (Bihor), Tau Tatiana (Bihor), Þicleanu Bianca (Buzău), Anghel Alin Andrei (Buzău), Sitori Alexandru (Bihor), Huzău Aida Denisa (Satu Mare), Morlocan Mihai (Bihor), Bibarț Alexandra (Bihor), Bojin Andreea (Dolj), Borchescu Roxana (Timiș), Vesa Georgia (Bihor), Gîrba Ioana (Bihor), Berchez Teodora (Bihor), Pop David (Bihor), Merje Andra (Bihor), Pop Robert (Bihor), Avram Delia (Bihor), Turcuș Rebeca (Bihor)
Premiul III – Pătcaș Adela (Bihor), Coita Cornel (Bihor), Mincu Ana Maria (Buzău), Sime Antonia (Bihor), Papp Melissa (Satu Mare), Pârvulescu Răzvan (Gorj),
c). FELICITĂRI:
Premiul I - Bibire Ștefan (Bihor)
Premiul II – Ticheriu Florin (Timiș), Bițiș Denisa (Bihor), Hangu Florentina (Buzău), Luca Sebastian (Buzău)
Premiul III – Dincă Bianca (Olt)
d). LITERATURĂ:
Premiul I - Vasile Mădălina (Brăila), Dobre Alexandra (Buzău), Lupu Eliza (Suceava), Guberdreanu Vlad (Neamț), Șerban Rareș (Neamț), Panait Iulia (Buzău), Botan Miruna (Buzău), Geambașu Crina (Buzău)
Premiul II – Neagu Alin (Olt), Enea Andrada (Bacău), Călian Iulia Elena (Bacău), Clim Andrada (Brăila), Sdeorna Alexandra (Bihor), Mir Morar Sebi (Bihor), Toma Ana-Maria (Buzău)
Premiul III – Stoian Cristina (Brăila), Hapenciuc Oana (Suceava), Pădurean Andrei (Bihor), Martin Raul (Arad), Nețoiu Bianca Maria (Dolj), Lihet Ionela (Timiș), Bratu Claudia (Timiș),  Crețu Teona (Neamț), Mohora Denisa (Teleorman), Copaciu Adela (Bihor), Sălăjan Rebeca (Bihor), Lăcătuș Lorenzina (Bihor), Chifor Lavinia (Bihor), Sziki Alexandra (Bihor).
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Lumina sfântă a Învierii” (ediția I).

Trimite email
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 05:12:15 Ora de vară a Europei de Est