Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Asociaþia D’Art Oradea ºi partenerii au realizat un „lanþ viu” pe pietonalã

Astãzi, joi, 22 aprilie, de Ziua Pãmântului,

Asociaþia D’Art Oradea ºi partenerii au realizat un „lanþ viu” pe pietonalã

Asociaþia D’Art Oradea (preºedinte, ing. Olimpia Urdea) ºi partenerii sãi de proiect din Oradea ºi judeþul Bihor (Organizaþia naþionalã „Cercetaºii României” - Centrul local Oradea, Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Colegiul Naþional „Emanuil Gojdu”, ªcoala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, ªcoala cu clasele I-VIII nr. 11, Colegiul Tehnic ,,Andrei ªaguna”', Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Liceul Teologic Penticostal „Betel”, Liceul de Artã Oradea, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, ªcoala cu clasele I - VIII „Andrei Mureºanu”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, ªcoala din Oºorhei, ªcoala cu clasele I-VIII „Dacia”, Grupul ªcolar „Ioan Bococi”, ªcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bãlcescu” ºi Palatul Copiilor ºi Elevilor din Oradea) au marcat, astãzi (joi, 22 aprilie 2010), în chip special, Ziua Pãmântului. Dupã puteri, pricepere ºi imaginaþie, fiecare grup sau clasã s-a prezentat, la ora 13.00, pe strada Republicii, în zona pietonalã, unde au format un „lanþ viu” expunându-ºi afiºele, posterele ºi þinutele confecþionate, iar manechinele, îmbrãcate în þinute ecologice ingenioase, confecþionate din materiale reciclabile, au fãcut senzaþie.

Dupã puteri, pricepere ºi imaginaþie, fiecare grup sau clasã s-a prezentat, la ora 13.00, pe strada Republicii, în zona pietonalã, unde au format un „lanþ viu” expunându-ºi afiºele, posterele ºi þinutele confecþionate, iar manechinele, îmbrãcate în þinute ecologice ingenioase, confecþionate din materiale reciclabile, au fãcut senzaþie. Organizatorul principal al manifestãrii, coordonatorul de proiect ºi preºedintele asociaþiei D’Art Oradea, doamna ing. Olimpia Urdea, s-a arãtat deosebit de încântatã de desfãºurarea de forþe ºi de arsenalul de lucrãri ºi obiecte confecþionate...
Sâmbãtã ºi duminicã...
Asociaþia D’Art Oradea va continua acþiunile de sensibilizare ºi informare a comunitãþii ºi în zilele urmãtoare.
Sâmbãtã, 24 aprilie 2010, între orele 14 ºi 18, în incinta parcului Bãlcescu, tineri artiºti ºi studenþi în artele vizuale ºi muzicã, împreunã cu elevi din ºcoli, vor organiza ateliere de creaþie, cu precãdere din materile reciclabile, pentru copiii din ciclul primar de învãþãmânt, iar artiºtii profesioniºti vor organiza o expoziþie de lucrãri în aer liber (în mãsura în care condiþiile meteorologice ne vor fi favorabile) ºi concert.
Duminicã, 25 aprilie, Asociaþia D’Art va participa în parteneriat cu Primãria Timiºoara, Casa de Culturã a Municipiului Timiºoara, Facultatea de Arte ºi Design Timiºoara, PTK IMAGE Timiºoara, în cadrul ediþiei a 5-a a Zilelor cetãþii Timiºoara, la marcarea celor 287 de ani de la aºezarea pietrei de temelie la construcþia Cetãþii Timiºoara. Asociaþia D’Art va participa cu o prezentare de þinute din materiale reciclabile ºi þinute vestimentare - mesaj pentru mediu, realizate de elevi, studenþi ºi absolvenþi ai Facultãþii de Arte Vizuale Oradea ºi studenþi ai Facultãþii de Artã ºi Design Timiºoara. Facultatea de Arte ºi Design Timiºoara va organiza în cadrul evenimentului o expoziþie în aer liber, cu lucrãri ale studenþilor, iar asociaþia D’Art va susþine alãturi de PTK IMAGE Timiºoara o prezentare de modã a patru designeri vestimentari de succes: Dana Panciu, Alena Ignãtescu, Diana Barbur Ioniþã ºi Alexandra Marin, absolvenþi ai Facultãþii de Arte Vizuale Oradea.
Vineri, 30 aprilie, proiectul va continua în incinta Bibliotecii Judeþene „Gheorghe ªincai”, printr-un happening organizat de studenþi ºi absolvenþi în artele vizuale ºi un concert susþinut de studenþi ai Facultãþii de Muzicã Oradea.
În 2 mai 2010, între orele 15 ºi 18, pe scena din parcul Bãlcescu din Oradea, vor evolua formaþii artistice de copii, pentru marcarea „Zilei tineretului”. (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesaþi Galeria foto: Asociaþia D’Art Oradea ºi partenerii au realizat un „lanþ viu” pe pietonalã.

Trimite email
Sunday, 10 December 2023