Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Etapa națională a Concursului de Informatică Aplicată (ediția a VIII-a)

În perioada 21-24 mai, la Oradea, s-a desfășurat

Etapa națională a Concursului de Informatică Aplicată (ediția a VIII-a)

Datorită rezultatelor constant bune obținute, an de an, de elevii informaticieni bihoreni la etapa națională a C.I.A., anul acesta, Oradea a avut onoarea de a găzdui cea de-a VIII-a ediție a prestigioasei competiții naționale a celor mai iscusiți informaticieni.

La această ediție, au participat, așa după cum aveam să aflăm de la prof. Adrian Niță, membru al comisiei naționale de specialitate, cei mai buni 210 elevi informaticieni din clasele IX-XII, din toate județele, care au câștigat etapele județene. Concursul s-a desfășurat sâmbătă și duminică, fiind organizat de Inspectoratul Școlar al județului Bihor, cu sprijinul conducerilor a patru școli orădene și al profesorilor de informatică de la aceste unități de învățământ (colegiile naționale „Mihai Eminescu” și „Emanuil Gojdu”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”). Din partea ministerului de resort și a comisiei centrale au onorat doamna Nușa Dumitru Lupan - inspector general al M.E.C.T.S. și doamna Clara Ionescu – președintele comisiei. La nivel de inspectorat, concursul a fost gestionat de prof. Ismet Omer – inspector școlar de specialitate, cu concursul unui colectiv numeros de profesori de informatică, dintre care unii au fost cooptați în cadrul comisiei de elaborare a subiectelor și de corectare a lucrărilor (Corina Matei, Corina Luncan, Tanța Hodișan, Teutsch Tunde, Kelemen Erzsebet și Rodica Scurtu). Cele două probe ale concursului (teoretică și practică) s-au desfășurat la „Gojdu”, „Eminescu” și „Vuia”, pe cele două secțiuni: TIC (Tehnologia informației și a comunicațiilor) și cea de proiecte realizate cu tehnologie Microsoft C#.
Surpriza-surprizelor (în premieră absolută la Oradea) a fost intervenția live a reprezentantului Microsoft România, dna Sanda Foamete, atât la deschiderea competiției, cât și la premierea câștigătorilor, în cadrul celor două secvențe live-meeting, realizate de dl prof. Adrian Niță.
Atât la deschidere, cât și la festivitatea de înmânare a premiilor, Inspectoratul Școlar a fost reprezentat la vârf de doi generali adjuncți, prof. Ilie Crăciun și prof. Nicolae Ungur.
Cel mai important și cel mai așteptat  moment a fost cel al premierii, înmânării diplomelor, medaliilor și premiilor.
Vă prezentăm palmaresul (premii și mențiuni), la cele patru categorii (clase).
La clasa a IX-a, pe primele trei trepte ale podiumului au urcat cinci premianți: Osman Eduard, din Pitești – premiul I
Husdup Florin Adrian, din Rădăuți și Palcuie Alexandru, din Râmnicu Vâlcea – premiul II
Areanu Andrei-Felix, din Fetești și Tatomir Radu, din Baia de Aramă – premiul III
20 de mențiuni: Daneșan Dragoș, din Tg. Mureș, Rotaru Teodor, din Piatra Neamț, Bădeanu Alexandra, din Fetești, Preisler Raluca, din Piatra Neamț, Beres Balazs (C.N. „M. Eminescu” din Oradea), Bogdan Petruț (din???), Hodorog Andrei, din Iași, Roman Liviu Gabriel, din Râmnicu Sărat, Stancu Adriana (din???), Kenyeres Aletta (C.N. „M. Eminescu” din Oradea), Vlad Tudor, din Onești, Popa Alexandru, din Vaslui, Mateșica Iulian, din Slatina, Văcaru Andrei, din Bacău, Miheș Victor Anton, din Baia Mare, Dindelegan Maximilian (din???), Georgescu Silviu, din Craiova, Cazacu Sergiu, din Sebeș, Jugănaru Andrei, din Satu Mare și Petrache Ionuț Alexandru, din Craiova.
La clasa a X-a, trei premii și 12 mențiuni.
Rotaru Constantin Răzvan (C.N. „E. Gojdu” din Oradea) – premiul I
Pîrvan Liviu, din Roșiorii de Vede – premiul II
Lala Ionuț (C.N. „E. Gojdu” din Oradea) – premiul III
12 mențiuni: Dan Veronica, din Craiova, Condrea Andrei, din Constanța, Hlodec Matei, din Rădăuți, Luțan Adrian, din Balș, Dănilă Alexandru, din Cugir, Vlad Iulian Alexandru, din Iași, Diamant Andra (C.N. „M. Eminescu” din Oradea), Tașca Claudiu, din Galați, Iordăchioaia Dragoș, din Alexandria, Paica Florentina Aurelia, din Giurgiu, Miroi Florentina, din Oltenița și Secăreanu Dan, din Ploiești.
La clasa a XI-a, s-au acordat trei premii și cinci mențiuni.
Ivanov Paula, din Sibiu – premiul I
Schwarz-Nielsen Anne Alexandra, din Cluj-Napoca – premiul II
Oancea Vasile Marian, din Onești – premiul III
Cinci mențiuni: Șușman Norbert (C.E. „Partenie Cosma” din Oradea), Fechete Iosif Ioan, din Petroșani, Bran Andrei Constantin, din Tg. Jiu, Tânțioana Silvia (C.N. „M. Eminescu” din Oradea) și Momea Claudiu Mihai, din Craiova.
Și la clasa a XII-a, s-au acordat tot trei premii și cinci mențiuni.
Apostol Ștefan Gabriel, din Fălticeni – premiul I
Crăciun Cătălin Marian, din Brașov – premiul II
Crișan Andrei Bogdan, din Turda – premiul III
Cinci mențiuni: Becheanu Denis Ionuț, din Râmnicu Vâlcea, Dan Octavian Adrian (C.E. "Partenie Cosma" din Oradea), Brânișcan Radu Viorel, din Arad, Szombat Oszkar Vilmos, din Tg. Mureș și Orboiu Dragoș Mihai, din Urziceni.
Trei premii și 10 mențiuni – la secțiunea C#
Secțiunea C# a fost coordonată de prof.  Maria Niță - membru al comisiei naționale de specialitate.
Premiul I – Răzvan Dragomir, C.N. „Unirea” din Focșani
Premiul II – Andrei Cornescu, C.N. „Vasile Alecsandri” din Galați
Premiul III – Cristian Paul Toma, C.N. Bănățean din Timișoara
Cele 10 mențiuni au fost obținute de: Andrei Avram – Lic. T. „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, Constantin Cosmin Crăciun – C. Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza (județul Prahova), Davide Vitelaru – Lic. de Artă „Ionel Perlea” din Slobozia (județul Ialomița), Silvia Boiculese – C.N. „Mihai Eminescu” din Suceava, Debreczeni Gergo – C.N. „Mihai Eminescu” din Oradea, Robert Irimiaș – C.N. „E. Gojdu” Oradea, Alexandru Aanei – C.N. „Ferdinand I” Bacău, Ioana Călina Cenan – Lic. Teoretic. „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Emanuel Adrian Budău – C.N. „Gheorghe Vrânceanu” Bacău și Alex Flaviu Ghiran - Lic. Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Etapa națională a Concursului de Informatică Aplicată (ediția a VIII-a).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.