Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivalul „Lumea dansului”- ediția a IV-a

Mișcare pentru sănătate

Festivalul „Lumea dansului”- ediția a IV-a

De patru ani, în fiecare primăvară, primitoarea sală festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea găzduiește, de-acum, îndrăgitul festival „Lumea dansului”, organizat de un colectiv minunat de cadre didactice (prof. Daniela Marinău – coordonator de proiect, prof. Camelia Timofte și Valeriu Laslău, din echipa de proiect, în frunte cu conducerea liceului, prof. Mihai Vesa – director, prof. Ioan Pirtea – director adjunct).

Festivalul este parte integrantă a proiectului județean „Mișcare pentru sănătate”, sprijinit de Inspectoratul Școlar (reprezentat de inspectorul general, prof. Dorel Luca și inspectorul școlar de specialitate, prof. Tiberiu Sîncelean) și finanțat de Primăria municipiului Oradea (reprezentată de dl primar, Ilie Bolojan și consilierul local Octavian Dan).
Datorită numărului mare de formații care s-au înscris, festivalul s-a desfășurat în două zile, miercuri și joi (26-27 mai 2010), fiind structurat pe trei secțiuni (dans modern, dans hip-hop și dans popular) și pe cicluri de învățământ (ciclul primar, clasele I-IV) și ciclul gimnazial (clasele V-VIII).
Miercuri – dans modern și hip-hop
Miercuri, au intrat în concurs primele două secțiuni: dans modern (cu dans temativ, dans sportiv și majorete) și dansul hip-hop.
La dans modern (la clasele I-IV), s-au prezentat șapte formații, din tot atâtea școli: de la SAM Dobrești (prof. coordonator Anca Maria Valentina), de la Șc. din Nojorid (prof. Georgiana Blăguța), Șc. nr. 16, Oradea (prof. Halasz Tunde), Lic. T. „Onisifor Ghibu” (prof. Marcela Marian), Șc. „Av. Iancu”, Oradea (prof. Steliana Cârciumaru), Șc. „N. Bălcescu” (prof. Rodica Igna și Adriana Tiugea) și CSEI nr. 2, Oradea (prof. Ana-Maria Þicărat, Angela Marușca, Gheorghe Moț și Dragomir Jurcă).
Tot șapte formații și la clasele V-VIII: de la Șc. „Alex. Roman”, Oradea (prof. Gheorghina Lemnian), Șc. din Oșorhei (prof. Papp Virag), Lic. T. „Onisifor Ghibu” (prof. Daniela Marinău), Lic. T. „Lucian Blaga” (prof. Liana Popovits), Lic. T. „Ady Endre” (prof. Buna Boglarka), Șc. din Balc (prof. Daniela Costea) și Șc. „Ion Bogdan” (prof. Paula Zaha și Sziki Doina).
La dansul hip-hop (clasele I-IV), doar trei formații: de la Lic. T. „O. Ghibu” (prof. Valeriu Laslău), Șc. „D. Cantemir” (prof. Simona Lucaciu și Florica Câmpan) și Șc. „Oltea Doamna” (prof. Emil Bondar și Marius Omuț), formația de la Șc. din Aușeu nu s-a prezentat.
La clasele V-VIII, s-au înscris patru formații: de la Șc. din Nucet (prof. Traian Coraș, Adriana Micle, Ioana Fărcuț și Florina Bodenciu), Șc. „Oltea Doamna” (prof. Ana Iosa, Emil Bondar și Marius Omuț), Lic. T. „O. Ghibu” (prof. Daniela Marinău) și Șc. din Bulz (prof. Daniela Costea).
Joi – secțiunea de dans popular
În ziua de joi, au fost programate să intre în concurs formațiile de dansuri populare. La clasele I-IV și V-VIII, s-au înscris 15 formații;
Nouă formații la clasele I-IV: de la Șc. din Tileagd (prof. Szoboszlai G. Edit), Șc. nr. 16, Oradea (Maria Panc), Lic. T. „O. Ghibu” (Iosif Româneac și Mărioara Pantea), Șc. din Sânmartin (prof. Viorica Marc Bulzan, Simona Lascu și Domnica Pantea), Șc. „I. Slavici” (prof. Cristina Anton), Șc. „N. Bălcescu” (prof. VeszpremiEmoke, Kovacs Ana-Maria și Reich Ileana), Șc. din Buntești (prof. Georgeta Herman și Simona Muțiu), Șc. din Balc (prof. Alina Pop și Cornelia Moroșan) și Șc. „D. Cantemir” (prof. Doina Lungu și coregraf Adrian Balog).
Șase formații la clasele V-VIII: de la SAM Dobrești (prof. Ana Herman), Șc. din Tărcaia (prof. Antal Rozsa și Benedek Timea), Șc. din Derna (prof. Lăcrimioara Popa), Șc. din Ciumeghiu (prof. Irina Denisa Moldovan, Adriana Buda și Florina Fărcane), Șc. din Sântandrei (prof. Andrada Mezea) și Șc. „D. Cantemir” din Oradea (prof. Doina Lung și coregraf Adrian Balog).
Pentru gazde, evenimentul a însemnat o dublă sărbătoare, fiind cuprins în cadrul Zilelor Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul „Lumea dansului”- ediția a  IV-a.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:54:48 Ora de vară a Europei de Est