Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Impresii de la ICCCC 2010

Excursionistă, organizatoare, mascotă, reporter...

Impresii de la ICCCC 2010

Părinții m-au luat cu ei la toate conferințele la care au participat, spunându-mi că e bine să văd cât mai multe locuri și să cunosc oameni din toate părțile lumii.

Astfel, am ajuns la multe conferințe în țară și străinătate în domeniul matematicii și informaticii, având prilejul de a cunoaște foarte multe personalități (cercetători, academicieni, profesori de elită mondială); cu foarte mulți m-am împrietenit.
O întâlnire care m-a marcat
La ediția International Conference on Computers, Communications and Control, ICCCC 2008, am avut bucuria de a-l cunoaște pe părintele matematicii fuzzy, domnul Lotfi Zadeh, omul care a revoluționat matematica. Citind multe lucruri despre dânsul, i-am pus întrebări la care mi-a răspuns cu amabilitate; ne-am despărțit prieteni.
Rolul meu în cadrul ICCCC 2010
ICCCC 2010, desfășurată la Băile Felix în perioada 12 – 16 mai 2010, este o conferință de mare prestigiu la care au participat cu lucrări personalități din multe părți ale lumii: SUA, Chile, Columbia, Franța, Italia, Grecia, Spania, China, Japonia...
Primisem de la tatăl meu o mapă a conferinței cu ecuson, diplomă, programul conferinței în care am avut surpriza de a mă vedea într-o poză ca fiind mascota acestei conferințe. Tatăl meu mi-a zis că, pe lângă sarcina de mascotă și de organizator secund, anul acesta va trebui să iau interviuri participanților și apoi să scriu un articol; mai avusesem un astfel de rol în cadrul Zilelor școlii noastre. Așa am ajuns pentru a doua oară reporter, de această dată, la o conferință internațională.
În a treia zi a conferinței, am început să-mi intru în rol. Primele interviuri le-am luat pe terasa de la etajul 10 a minunatului hotel „Termal” din Băile Felix, iar pe celelalte, la Hanul pescăresc, unde a avut loc cina festivă și premierea celor mai bune lucrări ale tinerilor doctoranzi.
Ca reporter, i-am avut ca interlocutori pe doamna profesor Ioana Moisil, dl profesor Boldur Bărbat, Alina Lascu – dintre studenții doctoranzi, precum și pe Adrian Brașoveanu, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, unul dintre premianți. Am mai luat interviuri dnei Carolina Tatiana Lagos Aguirre de la Universidad de Ciencias de la Informatica, Chile, domnului Răzvan Andonie, de la Facultatea de Știința Calculatoarelor de la Central Washington University, Ellensburg, USA. Ultimul intervievat a fost domnul academician Florin Gheorghe Filip, de la Institutul Național de Cercetări în Informatică.
Concluzionând, pot spune că absolut toți cei intervievați și-au exprimat mulțumirea de a fi  participat la conferință, mesajul de felicitare adresat organizatorilor și dorința de a încheia parteneriate. Domnul academician a ținut să sublinieze faptul că munca tuturor celor prezenți e importantă și că aceasta poate duce la ieșirea din criză a societății românești.
Impresii
Participând la astfel de evenimente, am început să le înțeleg importanța; și eu am învățat foarte multe lucruri noi și utile, dar parcă cel mai important lucru a însemnat prilejul de a cunoaște personalități din toată lumea și de a stabili relații de prietenie și colaborare. Așa am devenit prietenă cu foarte multe personalități, cu care comunic pe mail, și care m-au invitat în țările lor, în vacanță, dar și la studii pe viitor.
Mesajul meu către colegii de generație
Participați la toate activitățile posibile; din toate veți avea de învățat! Puneți suflet în tot ceea ce faceți pentru ca totul să iasă foarte bine! Nu contează vârsta. Vă spun din propria experiență! Viitorul nostru depinde și de ceea ce facem noi! (Ioana Dzițac)

Trimite email

duminic, 21 iulie 2019