Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Instituțiile Uniunii Economice și Monetare și influența acestora asupra României în contextul economic actual”

Marți, la Universitatea AGORA, masa rotundă

„Instituțiile Uniunii Economice și Monetare și influența acestora asupra României în contextul economic actual”

Marți (8 iunie 2010), la sediul Universității AGORA (din Piața Tineretului nr. 8 din Oradea), a avut loc masa rotundă cu tema „Instituțiile Uniunii Economice și Monetare și influența acestora asupra României în contextul economic actual”.

La reuniune au participat specialiști din practica bancară, de la Camera de Comerț și Industrie Bihor și din mediul de afaceri, profesori și studenți de la Universitatea AGORA, care au dezbătut unele probleme de natură economică și monetară pe care le resimțim fiecare într-o formă sau alta. Manifestarea s-a desfășurat în contextul proiectului Uniunea Economică și Monetară, prin programul Jean Monnet, manager proiect Gabriela Bologa.
Au fost supuse discuției probleme referitoare la: rolul instituțiilor financiare internaționale pe piața monetară românească, în speță, și cea orădeană; politica monetară a BNR și totodată politica monetară a Băncii Centrale Europene; aspecte economico-monetare privind poziționarea României în UE în prima parte a anului 2010 și nu în ultimul rând s-a pus întrebarea când ne părăsește criza?
Participanții și-au expus punctul de vedere pe tematica aleasă, existând intervenții din partea reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie Bihor care au precizat că efectele crizei se resimt și în mediul de afaceri orădean, multe firme confruntându-se cu probleme. Totodată au fost intervenții din partea reprezentanților bancari, care rămân deschiși în ceea ce privește relația cu BNR, cât și cu mediul de afaceri.
S-a precizat rolul BNR și politica monetară BNR. Referitor la inflație, s-a vehiculat ideea potrivit căreia cu cât inflația este mai mică și cu cât se reușește controlul acesteia, cu atât se pot evita o serie de aspecte economice cu repercusiuni grave asupra populației. În ceea ce privește rolul instituțiilor financiare internaționale s-a conturat ideea că România are nevoie să iasă din situația financiară actuală și prin urmare aceste instituții joacă un rol esențial cu privire la trendul economiei țării noastre în viitor.
„Această manifestare se află în cel de-al doilea an de desfășurare și ne vedem puși în situația ca și în acest an să supunem dezbaterii o serie de probleme pe fondul crizei financiare mondiale care ne afectează, parcă și mai dur. În 2009, spuneam că această criză va avea repercusiuni serioase asupra socialului și prin urmare acest lucru se întâmplă în prezent. Sunt de părere cu cei care susțin că România are totuși un sistem bancar solid, dar nu este suficient pentru a putea să depășim situația în care ne aflăm. Cred  că politica în ceea ce privește  piața forței de muncă trebuie să se bazeze pe un cuvânt de ordine, în acest an și nu numai, iar acesta trebuie să fie performanța. Mulți agenți economici caută să-și păstreze personalul cu care să obțină o rentabilitate mai ridicată sau cel puțin să se mențină la același nivel. În ceea ce privește poziționarea, din punct de vedere  economico-monetar, al României în UE, la acest moment pot spune că suntem departe de moneda EURO, departe de a îndeplini criteriile de aderare la EURO cu tot efortul depus de BNR. Mai cred că instituțiile financiare internaționale ne fac într-un fel să ne „trezim la realitate”, a menționat manager de proiect Gabriela Bologa. (Alina Angela Manolescu)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021