Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La școala de vară de la „Avram Iancu”

O vacanță specială

La școala de vară de la „Avram Iancu”

De ani de zile, constatăm cum într-o școală de cartier din Oradea, cum ar spune unii provincili de la centru, se întâmplă minuni. Niște copii și dascăli minunați, precum sunt cei de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, în frunte cu doi directori la fel de minunați (Gheorghina Bîrlădeanu și Cosmin Velimirovici), fac ce fac și sunt mereu în centrul atenției cu tot felul de proiecte educaționale.

În premieră absolută în Oradea, au demarat în această vacanță un proiect, intitulat Școala de vară „Re-creația de vară”, un proiect finanțat de Primăria municipiului Oradea.
Timp de o lună, școala este deschisă tuturor elevilor dornici să-și petreacă timpul liber într-un mod folositor și distractiv, participând la diferite ateliere și jocuri organizate de profesorii îndrumători.
La atelierele de teatru și la „aruncat OZN-uri”
După ce s-au delectat, alături de prof. Monica Toader, Mihaela Vidican și  Elena Bejușca, în cadrul atelierelor de pictură și muzică, acum joacă teatru (și se distrează de mama focului), ca niște „loaze” ce sunt în piesele lui I.L. Caragiale. Însoțiți de directorul școlii (prof. Gheorghina Bîrlădeanu), am trecut și noi, miercuri (30 iunie 2010), pe la școala de vară, și zău că ne-a plăcut ceea ce am văzut. Într-o sală de clasă niște „loaze” de-ale lui Caragiale se dădeau de ceasul morții, râzând din tot sufletul, într-un pedagog de școală nouă, modernă și contemporană (îndrumați de prof. Claudia Șpan și Aurelia Bora). În pauze, când se opreau din râs, treceau pe la atelierul Iuliei Gavriș, pentru a lua o porție de mișcare în sala de jocuri și construcție ori pe terenul de sport, jocuri cu mingea, fotbal, baschet, badminton, la plimbat cu bicicleta ori la „aruncat cu OZN-uri”, vorba doamnei director. Și aici imaginația și veselia sunt suverane și omniprezente. Raul cel mic poartă nr. 7 pe tricou, precum fotbalistul internațional, Daria Șpan e cântăreața fără seamăn de frumoasă și talentată, Norbi se și vede taximetrist... de cursă lungă, Carmen a venit la aceste cursuri de vară deși e elevă la școala „Dimitrie Cantemir” și se simte excelent. Maria „Carina” Șuster – vedeta de la Hollywood - a venit tocmai din Italia, pentru că își petrece vacanțele de vară în România. Denisa Mădălina, Oana, Alex, Alex Ștefan, Bianca, Bogdan (de la „Pedagogic”), Șerban și George, Diana, Paula sunt toți pe aceeași minte, actori neîntrecuți și buni prieteni. Joacă teatru și învață cântece cu plăcere fără să le pese că o fac la școală, într-o sală de clasă, deși sunt în vacanță. (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La școala de vară de la „Avram Iancu”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 23:28:11 Ora de vară a Europei de Est