Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Repartizarea computerizată a candidaților

După concursul național unic

Repartizarea computerizată a candidaților

27.07.2007
Potrivit Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului național unic de ocupare a posturilor vacante din învățământul preuniversitar, joi, 26 iulie, a avut loc repartizarea computerizată pe posturi/catedre titularizabile a candidaților care au obținut cel puțin nota/media 7 la concursul din 16 iulie. Rapoartele aferente acestei repartizări au fost publicate pe site-ul http://titularizare.edu.ro/. La această etapă au participat 8.869 de candidați (76,63% din totalul de 11.573 persoane care au obținut note între 7 și 10) și au fost repartizați 4.998 candidați (56,35%). Procentul cadrelor didactice rămase nerepartizate pe unul din locurile vacante este de 43,21%. (3.871).

Din totalul de 11.157 de posturi didactice/catedre vacante titularizabile (dintre care 5.811 în mediul urban și 5.346 în mediul rural) au fost ocupate 4.998 posturi (44,80%), dintre care 3.038 în mediul urban și 1.960 în mediul rural. Au rămas nerepartizate 6.159 posturi (55,20 %).
Cel mai mare procent de candidați repartizați s-a înregistrat în județul Giurgiu - 96,77% (60 din 62 cadre didactice cu opțiuni), iar cel mai scăzut în județul Argeș - 38,94% (155 din 398). În schimb, în acest județ există cele mai multe posturi repartizate (155 din 219 libere / 70,78%) la polul opus situându-se Ilfovul (59 din 335 libere/17,61%).
Precizăm faptul că la concursul din 16 iulie 2007, desfășurat în 33 de județe, s-au prezentat 31.073 cadre didactice din cele 41.126 înscrise. Întrucât 1.529 candidați s-au retras, au fost evaluate 29.544 lucrări, rezultând un număr de 11.573 profesori cu note între 7 -10.
Posturile didactice/catedrele rămase neocupate în urma titularizării (la nivel județean/al municipiului București) devin netitularizabile și sunt afișate pentru următoarele etape ale mișcării personalului didactic: detașare la cerere și suplinire.  (BIROUL DE PRESĂ)

Trimite email

joi, 6 mai 2021