Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Deciziile de titularizare se vor ridica în perioada 6-10 august 2007

Nu vă mai pierdeți vremea pe la ușile Inspectoratului Școlar!

Deciziile de titularizare se vor ridica în perioada 6-10 august 2007

Bucuroși de reușita la Concursul național unic de titularizare în învățământ, candidații (dar nu numai ei) s-au și prezentat vineri, 27 iulie, la Inspectoratul Școlar al județului Bihor să-și ridice deciziile de titularizare. De parcă deciziile lor ar fi venit pe fax sau prin internet odată cu lista posturilor ocupate în urma concursului național unic. Cică așa au auzit ei la televizor… „că se emit”. O fi așa, dar nu se și eliberează celor în drept, adică titularilor, decât în perioada 6-10 august 2007, cel puțin așa se va întâmpla în județul Bihor.

"Deciziile de titularizare se vor ridica de la secretariatul ISJ Bihor în perioada 6-10 august 2007."
Am citat Nota apărută la subsolul unei liste cu posturile ocupate în urma concursului național unic de titularizare, listă afișată sub poarta Inspectoratului Școlar Bihor. Dar, Nota cu pricina e scrisă atât de minuscul, încât să nu sară în ochi. Noroc că s-a găsit o dnă inspectoare (de la biroul personal) să o marcheze cu culoare ca să fie băgată în seamă!
Doar 243 de posturi au fost ocupate!
„La nivelul județului Bihor, s-au înscris la ediția din 16 iulie 2007 a Concursului național unic de titularizare în învățământ 1.614 candidați, din care s-au retras 31 (doi din motiv de boală). Din cei 1583 de candidați care au susținut examenul, doar 632 au luat note peste 7.00 (notă care le dă dreptul de a se titulariza pe un post declarat vacant). Iar în urma repartizării naționale computerizate, au fost ocupate 243 de posturi, după cum aveam să aflăm de la dna Lucia Curta, inspector școlar management resurse umane. Ceilalți candidați vor putea obține post de suplinitori calificați la ședința publică din 27 august – 3 septembrie.”
Următoarele cinci etape
„Literă de lege (vorba dnei inspector Lucia Curta): ca să obții un post, trebuie să participi la concurs!”
1. Un nou examen în 16 august
Cei care și-au depus dosarul în perioada 18-28 mai, pentru Concursul național unic, din 16 iulie, au participat la concurs și au luat notă sub 5.00, dar și cei 31 care nu s-au prezentat la concurs din diferite motive, pot participa la acest examen (din 16 august), precum și toți cei care vor să obțină un post. Teoretic, la acest examen pot participa toți cei 2196 care și-au depus dosarul între 18 și 28 mai, din care 467 sunt absolvenți din 2007 (mai puțin cei care au obținut deja post la repartizarea computerizată).
Concursul va consta într-o probă scrisă (urmată de un interviu), fiind găzduit de diferite școli din municipiu. Înainte vreme, acest concurs se dădea în perioada 28 august – 2 septembrie.
2.a Repartizarea în ședința publică (din 27 august -3 septembrie) a candidaților care au solicitat detașare la cerere, și care și-au depus dosarul în perioada 18-28 mai.
Repartizarea se va face potrivit punctajului obținut, conform Anexei 2 din Metodologia de mișcare a personalului didactic (se acordă puncte la absolvire, la obținerea unui grad didactic, potrivit rezultatelor obținute cu elevii, și calificativelor de la sfârșitul anului școlar, pentru activitatea metodică desfășurată în cadrul programului de reformă - participare la proiecte școlare, vechime etc).
  b. Repartizarea candidaților care au obținut cel puțin nota 5.00 la concursurile naționale unice din 2005  sau 2006.
E vorba despre suplinitorii calificați care au obținut calificativul FB și avizul consiliului de administrație al unității de învățământ, și au cel puțin jumătate de normă în specialitate. Doar aceștia pot solicita continuitate pe post (pe principiul continuității, în interesul elevilor).
  c. Repartizarea candidaților care au obținut cel puțin nota 5.00 la concursul național unic din 16 iulie 2007, și nu au ajuns să primească post la repartizarea națională computerizată.
  d. Repartizarea candidaților care au obținut cel puțin 5.00 la examenul din 16 august.
3. În 3 și 4 septembrie se depun (și se înregistrează) cererile pentru testarea din 5 - 6 septembrie (lucrare scrisă și interviu).
La această nouă testare (după examenul din 16 august) pot participa cei cu sau fără studii corespunzătoare postului.
4. Între 4 și 10 septembrie va avea loc repartizarea în cumul plata cu ora a personalului didactic titular pe orele rămase nerepartizate.
5. Ședința publică din 11 – 12 septembrie
La această ultimă ședință (și etapă) vor fi repartizați:
a. personalul didactic calificat care a participat la concursuri 
b. cadrele didactice pensionate (repartizate prin cumul plata cu ora 
c. suplinitorii fără studii corespunzătoare.
    Prin urmare, lucrurile sunt clare, și nu mai e nevoie să vă pierdeți vremea pe la ușile Inspectoratului Școlar, enervându-vă, și stresându-i pe cei care trebuie să se conformeze acestor etape.
Ovidiu DAN

Trimite email

miercuri, 26 iunie 2019