Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Universitatea Spiru Haret oferă cinci taxe anuale de școlarizare prietenilor săi de pe Facebook

O ofertă tentantă

Universitatea Spiru Haret oferă cinci taxe anuale de școlarizare prietenilor săi de pe Facebook

București, vineri, 13 august 2010. Prietenii Universității Spiru Haret pe Facebook (viitorii sau actualii studenți) au șansa să câștige una din cele cinci taxe anuale de școlarizare oferite de universitate în cadrul unui concurs organizat în această lună.

Înscrierile în anul universitar 2010-2011 sunt în plină desfășurare, așa că Universitatea Spiru Haret le-a pregătit o surpriză viitorilor sau actualilor studenți.
Regulile sunt foarte simple!
Caută “Spiru Haret Universitate” pe Facebook și adaugă Universitatea în lista ta de prieteni până la 22 august 2010.  Urmărește postările Universității Spiru Haret pentru a afla noutăți despre concurs și, bineînțeles, pentru a ști dacă ești fericitul câștigător al uneia dintre cele cinci taxe anuale de școlarizare.
“Facebook este o platformă socială în care tinerii sunt foarte activi, și ne-am dorit să fim cât mai aproape de studenții sau de viitorii noștri studenți și în mediul online, nu doar în activitatea de zi cu zi din cadrul Universității Spiru Haret. Prin acest concurs dorim să venim în întâmpinarea celor care sunt sau vor să devină haretiști, comunicarea foarte activă în mediul online făcând parte din strategia noastră viitoare”, a declarat Aurelian A. Bondrea, rectorul Universității Spiru Haret.
La concurs se pot înscrie toți cei care doresc să studieze în una dintre cele 25 de facultăți ale Universității Spiru Haret, prezente în șapte orașe din țară: București, Blaj, Brașov, Câmpulung-Muscel, Constanța, Craiova și Râmnicu-Vâlcea. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 26 august 2010 pe pagina de Facebook a Universității și prin intermediul unui comunicat de presă. 
Înscrieri în anul universitar 2010-2011 la Universitatea Spiru Haret
Toți cei care doresc să se înscrie în anul universitar 2010-2011 la Universitatea Spiru Haret sunt  așteptați, în perioada 20 august – 30 septembrie 2010, la sediile din București, Blaj, Brașov, Câmpulung-Muscel, Constanța, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, precum și la centrele tehnologice de e-learning.
Taxa de înscriere este de 60 de lei, atât pentru studiile de licență, cât și pentru masterat.
Taxele de școlarizare  sunt modice, începând de la 1,380 lei - pentru studiile de licență, și 600 de lei/semestru pentru programele de masterat. Pentru a veni în sprijinul studenților și masteranzilor, taxele de școlarizare pot fi achitate în trei rate.
Despre Universitatea Spiru Haret
Înființată în anul 1991, Universitatea Spiru Haret, cea mai mare instituție privată de învățământ superior din România, oferă în fiecare an studenților săi oportunitatea formării academice prin studii de licență și masterat, precum și resurse academice și extra-academice la un nivel european.
Pentru mai multe informații despre Universitatea Spiru Haret vă rugăm contactați:
Lowe Public Relations – Silvia Panțuru
e-mail: silvia.panturu@loweworldwide.com, 0726.684.757 (Silvia P.)

Trimite email

vineri, 27 noiembrie 2020