Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Universitatea Spiru Haret oferă cinci taxe anuale de școlarizare prietenilor săi de pe Facebook

O ofertă tentantă

Universitatea Spiru Haret oferă cinci taxe anuale de școlarizare prietenilor săi de pe Facebook

București, vineri, 13 august 2010. Prietenii Universității Spiru Haret pe Facebook (viitorii sau actualii studenți) au șansa să câștige una din cele cinci taxe anuale de școlarizare oferite de universitate în cadrul unui concurs organizat în această lună.

Înscrierile în anul universitar 2010-2011 sunt în plină desfășurare, așa că Universitatea Spiru Haret le-a pregătit o surpriză viitorilor sau actualilor studenți.
Regulile sunt foarte simple!
Caută “Spiru Haret Universitate” pe Facebook și adaugă Universitatea în lista ta de prieteni până la 22 august 2010.  Urmărește postările Universității Spiru Haret pentru a afla noutăți despre concurs și, bineînțeles, pentru a ști dacă ești fericitul câștigător al uneia dintre cele cinci taxe anuale de școlarizare.
“Facebook este o platformă socială în care tinerii sunt foarte activi, și ne-am dorit să fim cât mai aproape de studenții sau de viitorii noștri studenți și în mediul online, nu doar în activitatea de zi cu zi din cadrul Universității Spiru Haret. Prin acest concurs dorim să venim în întâmpinarea celor care sunt sau vor să devină haretiști, comunicarea foarte activă în mediul online făcând parte din strategia noastră viitoare”, a declarat Aurelian A. Bondrea, rectorul Universității Spiru Haret.
La concurs se pot înscrie toți cei care doresc să studieze în una dintre cele 25 de facultăți ale Universității Spiru Haret, prezente în șapte orașe din țară: București, Blaj, Brașov, Câmpulung-Muscel, Constanța, Craiova și Râmnicu-Vâlcea. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 26 august 2010 pe pagina de Facebook a Universității și prin intermediul unui comunicat de presă. 
Înscrieri în anul universitar 2010-2011 la Universitatea Spiru Haret
Toți cei care doresc să se înscrie în anul universitar 2010-2011 la Universitatea Spiru Haret sunt  așteptați, în perioada 20 august – 30 septembrie 2010, la sediile din București, Blaj, Brașov, Câmpulung-Muscel, Constanța, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, precum și la centrele tehnologice de e-learning.
Taxa de înscriere este de 60 de lei, atât pentru studiile de licență, cât și pentru masterat.
Taxele de școlarizare  sunt modice, începând de la 1,380 lei - pentru studiile de licență, și 600 de lei/semestru pentru programele de masterat. Pentru a veni în sprijinul studenților și masteranzilor, taxele de școlarizare pot fi achitate în trei rate.
Despre Universitatea Spiru Haret
Înființată în anul 1991, Universitatea Spiru Haret, cea mai mare instituție privată de învățământ superior din România, oferă în fiecare an studenților săi oportunitatea formării academice prin studii de licență și masterat, precum și resurse academice și extra-academice la un nivel european.
Pentru mai multe informații despre Universitatea Spiru Haret vă rugăm contactați:
Lowe Public Relations – Silvia Panțuru
e-mail: silvia.panturu@loweworldwide.com, 0726.684.757 (Silvia P.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:26:42 Ora de vară a Europei de Est