Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Dorim să menținem sus ștacheta și să nu facem rabat de la calitate!”

La C.E. „Partenie Cosma” din Oradea

„Dorim să menținem sus ștacheta și să nu facem rabat de la calitate!”

Marți (7 septembrie 2010), la noul sediu al Colegiului Economic „Partenie Cosma”(de pe strada Clujului nr. 66), se muncea pe toate planurile, fiecare pe sectorul său, de la mic la mare (elevi și foști elevi, personal didactic și nedidactic).

Directorii (prof. dr. Ioan Corba – director și prof. dr. Răzvan Vonea – director adjunct) puneau la cale orarul și programul primei zile de școală...
Pe sectoare, în sălile de clasă, pe coridoare, în sala de sport și în curte, se lucra cu spor. Am găsit la treabă elevi și foști elevi care au venit să dea o mână de ajutor la pregătirea sălilor de clasă, a cabinetelor și laboratoarelor.
„10-15 meșteri pe zi, de două săptămâni, muncesc pentru a putea deschide cursurile în condiții normale. Singurul inconvenient va fi funcționarea în condiții de indice 2, în două schimburi, dimineața și după-masă, în trei clădiri dispersate pe raza municipiului (la noul sediu, pe str. Clujului nr. 66 și 106, precum și la vechiul sediu, de pe str. Partenie Cosma –n.n.), pentru că, de la 35 de săli, am venit la 18. Așa încât, vom rota clasele, în primul semestru, în schimbul de dimineață, vor veni a XII-a și a IX-a, iar în schimbul al II-lea, restul. În cealaltă clădirea de pe Clujului nr. 106, sunt doar nouă clase, dar în schimbul de dimineață, acolo funcționează Școala cu clasele I-VIII „Alexandru Roman”, iar de la ora 14.00, intrăm noi cu șapte clase. Patru clase, de la secția maghiară, au rămas la vechiul sediu. Unii profesori vor naveta între două clădiri”, ne-a declarat domnul director Ioan Corba.
Umblă zvon prin oraș că mulți economiști s-au retras, și nu atât pentru schimbarea locului, cât pentru programul în două schimburi. Pur și simplu unii nu vor să vină la școală în schimbul de după-masă. Într-adevăr, zvonul se confirmă: Au venit cinci și au plecat 25 de elevi. Au venit 16 cadre didactice noi, în urma pensionării și plecării a cinci cadre în concediu de maternitate. Din cele patru cabinete de informatică, la nou sediu vor funcționa doar două, iar unul a rămas la vechiul sediu. În legătură cu moderna și spațioasa sală de sport „abandonată” la vechiul sediu, conducerea colegiului a solicitat să rămână în administrația colegiului, dar să fie folosită împreună cu liceul gazdă (St. Laszlo).
Trecând peste toată supărarea, domnul director Ioan Corba dorește să ne asigure că va menține sus ștacheta și nu va face rabat de la calitate. E vorba atât de conducerea colegiului, cât și de întreg personalul unității, didactic și nedidactic.
„Suntem supărați pentru investiția făcută!”
În sala celor din a XII-a E, am găsit fete la lucru, alături de dirigintele clasei, dna prof. Marioara Vașadi. Larisa Todorici, Bianca Radu, Mădălina Moga, Andreea Chinde și Cristina Zbîrce (Missa clasei) au venit să dea o mână de ajutor la vopsitul ușii, soclului și caloriferelor... „Ieri (luni – n.n.), au venit și ați colegi (Adrian Bora, Vlad Moghioroși și Cristina Birta)”, ține să ne precizeze Larisa.
Doamna profesor era supărată, după cum ne-a declarat. „Suntem supărați pentru investiția făcută în cei trei ani în fosta noastră sală de clasă, peste 50 de milioane de lei. Acum nu ne-am mai propus să investim, dar punem umărul și vopsim. Nu putem să o lăsăm așa cum am găsit-o. Și cum asta nu ne-ar fi de ajuns, mai avem un of. Șapte profesori din școală ne-am depus anul trecut dosarele pentru distincția „Gheorghe Lazăr”. Dosarele au fost analizate și notate la Inspectoratul Școlar și urma să primim diploma și banii, dar nu s-a întâmplat așa pentru că nu a apărut ordinul ministrului. Acum iar se depun dosare (până în 8 septembrie), sperăm că nu mai este cazul să le depunem, pentru că depunerile se fac din cinci în cinci ani. Se zvonește că poate nu primim nici anul acesta, dacă nu sunt fonduri la nivel de școală. Sperăm să nu avem ghinion și de data aceasta! Mâine (miercuri – n.n.), urmează să răspundem la examenul psihologic”...
Așadar, muncă și iar muncă, dar și probleme, fel de fel, peste tot. Stres și nervi, chiar dacă nu a început încă școala! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:„Dorim să menținem sus ștacheta și să nu facem rabat de la calitate!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 4 august 2020