Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ședință festivă de Ziua Oradiei

Ieri, la Primăria Oradea

Ședință festivă de Ziua Oradiei

Municipalitatea a sărbătorit marți, 12 octombrie 2010, Ziua municipiului Oradea. Cu această ocazie, în sala „Traian Moșoiu” a primăriei a avut loc o ședință festivă a Consiliului local, la care au participat consilierii locali, conducerea primăriei, precum și numeroși invitați.

În deschiderea evenimentului, primarul Ilie Bolojan a vorbit despre semnificația Zilei Oradiei: „Ziua de 12 octombrie este o zi în care ne gândim cu recunoștință la cei care au făcut ceva pentru acest oraș, de la care învățăm și azi lecții de istorie. Ne gândim cu recunoștință la faptele regelui Ferdinand sau ale prim-ministrului Ionel Brătianu. Oamenii care au realizat proiecte importante vor rămâne mereu în istoria comunității, prin curajul lor de a lua decizii corecte pentru comunitatea lor și prin responsabilitatea pe care și-au asumat-o”.
Despre însemnătatea zilei de 12 octombrie au mai vorbit dna Cornelia Românașu, muzeograf la Casa Memorială Aurel Lazăr și conf. univ. dr. Gabriel Moisa, de la Universitatea Oradea.
În finalul evenimentului, conducerea Primăriei a premiat 49 de elevi orădeni, pentru rezultatele bune la olimpiadele naționale. „Am decis să acordăm în fiecare an de Ziua orașului premii pentru elevii olimpici, ca un semn de recunoaștere față de munca lor. Aș vrea să le mulțumesc părinților acestora pentru efortul depus și profesorilor care i-au îndrumat”, a subliniat primarul Ilie Bolojan. Toți olimpicii au primit diplome și cărți, urmând să plece într-o excursie în țară.
În finalul ședinței festive, cei prezenți au putut admira expoziția de fotografii „Oradea la început de secol XX – Inedit”, organizată de Consiliul Județean Bihor, prin Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”.
Cei 49 de olimpici premiați
Andrei Ligia, Pop Denisa, Lorincz Filip, Șușman Robert, Þărău Cristian, Bucurean Cristina și Frențiu Ioana (de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”), Cuc Valeriu, Baciu Marilena Ioana și Crețiu Diana Petronela (Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”), Hora Codrin și Indrieș Denisa (Liceul Teologic Baptist „Emanuel”), Chișe Ioana, Albuț Cosmin, Marian Antonela și Comșa Andreea Clara (Liceul Teologic Greco-Catolic), Moga Ioana, Mercea Dan, Lazăr Vlad, Roșu Cristian, Mance Felix, Rotaru Răzvan, Lala Marius Ionuț, Costa Diana, Panea Răzvan, Anton Andreea și Dărăban Andreea (Colegiul Național „Emanuil Gojdu”), Trifa Sebastian, Cora Radu, Cosma Tudor și Haita Alexandra (Școala cu clasele I-VIII „Dacia”), Reștea Patricia, Lepădatu Andrei și Duma Alexandra (Colegiul Național „Mihai Eminescu”), Tobias Laszlo Sisak Norbert și Kussy Norbert (Liceul Romano-Catolic „Szent Laszlo”), Popa Maria, Mihăilă Nicolae, Urs Roxana Mădălina și Sferle Anca Denisa (Liceul de Artă), Corb Andreea (Liceul Teologic Penticostal „Betel”), Herbil Diana (Școala cu clasele I-VIII „Ion Bogdan”), Dudas Adam și Jerovszky Timea (Liceul Teoretic „Ady Endre”), Jozsa Lidia (Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna”), Florian Larisa, Petraș Patricia și Podelenczki Lorena (Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”).
Excursie de trei zile
Ei au obținut o excursie de trei zile pe circuitul cultural: Oradea, Sighișoara, Sinaia, București, Sibiu, Oradea, propusă în perioada 29-31 octombrie 2010. Prima zi (vineri, 29 oct.): Oradea, Cluj-Napoca, Sighișoara (Cetatea medievală),  Sinaia (Castelul Peleș); a doua zi (sâmbătă): Sinaia, București (un tur al centrului Capitalei, Muzeul Național de Artă, Palatul Parlamentului, Opera de Stat (piesa lui Ceaikovski – „Evgheni Oneghin”); ziua a treia (duminică): București, pe Transfăgărășan, Sibiu (un tur al orașului cultural european, cu vizitarea Muzeului Brukenthal), Alba Iulia, Oradea.
Voiniceii –la primărie
„Am venit să ne pozăm în fața Primăriei Oradea, azi de Ziua orașului Oradea, noi fiind cei mai mici cetățeni ai săi (voinicei și vrednici de toată lauda – adăugăm noi). Mâine (13 octombrie) vom merge în vizită la pompieri. De Ziua internațională pentru reducerea riscului dezastrelor, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Crișana” organizează „Ziua porților deschise”, ne-a spus dna educatoare Mariana Pașcalău, de la Grădinița nr. 27 - “Voinicelul”.
De Ziua Oradiei, în fața primăriei au ieșit să se pozeze preșcolarii grupei mijlocii (ed. Mariana Pașcalău și Georgeta Druță) și copiii din grupa mare (ed. Nicoleta Trifan și Livia Petruț).
Tot de la dna Mariana Pașcalău aveam să aflăm că Grădinița nr. 27 din Oradea a primit, sâmbătă (9 octombrie), la București, pentru a doua oară steagul verde în cadrul proiectului “Eco-școala”, fiind singura unitate de învățământ preprimar din județul Bihor care deține steagul verde.
P.S. Penttu mai multe poze, accesați Galeria foto: Ședință festivă de Ziua Oradiei.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 01:17:29 Ora de vară a Europei de Est