Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectele vorbesc...

ELSA Oradea se prezintă

Proiectele vorbesc...

ELSA este organizația studenților de la Facultatea de Științe Juridice, iar Sergiu Morar, președintele studenților de la Facultatea de Științe Juridice și vicepreședinte al departamentului “Relații cu publicul” din cadrul ELSA Oradea, cel mai în măsură să ne prezinte organizația, atât prin intermediul proiectelor derulate, cât și prin cele ce vor urma.

Un prim proiect a fost Școala de vară, cu tema “Efectele adoptării noilor coduri asupra sistemului juridic românesc”, ediția I, 05-09 iulie 2010”, proiect întocmit de către Facultatea de Științe Juridice – “Centrul de cercetare în științe juridice și administrative”, ELSA Oradea și Colegiul Consilierilor Juridici Bihor. Fiind un real success, dorim să-l continuăm și în vara anului 2011.
ELSA Oradea organizează în acest an universitar cel mai important eveniment ce se desfășoară în fiecare an în cadrul ELSA România, și anume Conferința națională. Acest eveniment va avea loc în perioada 5-9 mai 2011 la Băile 1 Mai.
Tot din partea ELSA Oradea vine “Clubul de dezbateri” și “Concursul de procese simulate”, proiecte ce se bucură de atenția tuturor studenților de la Facultatea de Științe Juridice, chiar dacă nu toți sunt membri ELSA. Aceste două proiecte (profesionale) vin în ajutorul studenților deoarece le face o deschidere către procesul de judecată chiar înainte de a ajunge în stagiul de practică.
Departamentul  A.A. (activități academice) din cadrul ELSA Oradea va desfășura programul “Îți cunoști președintele?” Această campanie are rolul de a informa publicul asupra adevăratelor atribuții constituționale ale instituției președintelui, privit din punctul de vedere avizat al unor studenți în drept (sau la Drept).
Se apropie unul din evenimentele cele mai importante ale departamentului STEP (Student Trainee Exchange Programme) și anume Postuniversitaria. Prin intermediul acestui program sunt găsite locuri de practică pentru studenți: la primărie, prefectură, avocați, notari sau chiar și la executori judecătorești.
Pe departamentul S&C (seminarii & conferințe), ne propunem să organizăm o conferință cu o temă din cadrul Health Law, temele propuse fiind Malpraxis-ul, Traficul de organe și Legalizarea drogurilor ușoare. De asemenea, am stabilit deja cu ELSA Cluj să facem un SV (Study Visit): ei vin la noi, vizitează instituțiile și asistă la ședințele ELSA Oradea. Le vom asigura și un program social (turul orașului Oradea, vizitarea Universității din Oradea, în special campusul universității și petreceri tematice organizate de ELSA Oradea). 
Totodată vom organiza și un SVI (Study Visit International), împreună cu studenți la Facultatea de Drept din Viena.
Departamentul R.U. (resurse umane) va recruta noi membri dornici să activeze și să se implice în activitățile desfășurate de ELSA, orientarea recruților spre departamentele din care doresc să facă parte, motivarea și instruirea atât a membrilor existenți, precum și a celor noi înscriși.
Recrutarea este programată pentru data de 27 octombrie 2010, de la ora 18.00, în sala festivă a Facultății de Științe Juridice.
  Un alt proiect este Seminarul local de motivare și instruire (SLMI) în cadrul căruia se vor desfășura traininguri: teambuilding (cu scopul de a consolida grupul), precum și traininguri pe ROI (Regulament de ordine interioară) și pe CD (Cartea deciziilor) pentru a-i pune în temă pe cei ce nu cunosc ceea ce implică ELSA.
Pe parcursul semestrului vom mai organiza traininguri în funcție de cerințele apărute în cadrul grupului, cu traineri atât de la nivel local, cât și de la nivel național.
Cei de la departamentul Marketing doresc uniformizeze imaginea ELSA Oradea la nivel național, să promoveze imaginea ELSA la nivel local și dezvoltarea noului site ELSA Oradea.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectele vorbesc...

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:08:21 Ora de vară a Europei de Est