Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

E.C.O.G.A.I.A

La Liceul de Artă, un nou proiect Comenius

E.C.O.G.A.I.A

Începând cu acest an școlar, Liceul de Artă din Oradea are deosebita onoare de a fi beneficiara unui nou proiect de tip Comenius multilateral al cărui acronym e E.C.O.G.A.I.A.(Education pour construire et optimiser la gestion active et interculturelle a l’environnement, în traducere „Educația pentru construirea și optimizarea gestionării active a mediului înconjurător).

Școala coordonatoare este College Via Domitia - Poussan, Franța, la proiect participând și școli partenere din Italia și Spania. Liceul nostru are o colaborare bătătorită timp de șapte ani cu acești parteneri.
În sinergie cu partenerii pe parcursul celor doi ani, vor fi aplicate practici didactice centrate pe inovație și creativitate.
Tema proiectului o reprezintă protecția mediului.
Proiectul își propune să dezvolte la elevi o cultură a calității vieții și are ca obiectiv să-i facă să înțeleagă ce înseamnă a exista prin mediu și să acționeze adecvat în favoarea mediului.
Vom realizare cu partenerii proiectului activități comune, practici ecologice (site web internațional al proiectului, comunicarea cu elevii UE prin intermediul poștei electronice, crearea Ghidului european al tânărului ecologist).
Ne-am propus activități practice în fiecare lună, cum ar fi: realizarea din materiale reciclabile a obiectelor necesare împodobirii bradului, a mărțișoarelor, obiectelor de artă, creații vestimentare. Acestea se vor finaliza prin expoziții și parada modei.
Vom crea două spații verzi, câte unul în fiecare curte a liceului și vom colecta selectiv deșeurile, vom igieniza, vom planta puieți, vom realiza broșuri și un calendar pentru anul 2013 cu realizările acestui proiect în imagini.
Miercuri – lansarea proiectului
Miercuri, 13 octombrie 2010, a avut loc lansarea oficială a proiectului în curtea școlii. La manifestare au participat elevii, profesorii și părinții acestora. Câte un elev din fiecare clasă avea un balon verde pe care era inscripționat un obiectiv, iar pe spatele fiecăruia era câte o literă din acronimul proiectului. Prin această lansare de baloane, am dorit ca aceste obiective să fie răspândite, citite și urmate de cât mai mulți cetățeni ai UE. Lansarea a fost acompaniată de orchestra de cameră a liceului (dirijată de dna prof. Nagy Viola), care a interpretat piesa „Dansuri”, de Frantz Schubert. Cu toții eram îmbrăcați în verde - culoarea mediului, a naturii, a vieții. La școală a fost constituită o echipă de lucru, formată din profesori și elevi, intitulată „Pronatura” din care fac parte și doamna director, prof. Doina Marcu, directorul adjunct, doamna profesor Iurea Irina, iar responsabilul de proiect este doamna profesor Sorina Tivadar. (S. T.)

Trimite email

joi, 12 decembrie 2019