Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

E.C.O.G.A.I.A

La Liceul de Artă, un nou proiect Comenius

E.C.O.G.A.I.A

Începând cu acest an școlar, Liceul de Artă din Oradea are deosebita onoare de a fi beneficiara unui nou proiect de tip Comenius multilateral al cărui acronym e E.C.O.G.A.I.A.(Education pour construire et optimiser la gestion active et interculturelle a l’environnement, în traducere „Educația pentru construirea și optimizarea gestionării active a mediului înconjurător).

Școala coordonatoare este College Via Domitia - Poussan, Franța, la proiect participând și școli partenere din Italia și Spania. Liceul nostru are o colaborare bătătorită timp de șapte ani cu acești parteneri.
În sinergie cu partenerii pe parcursul celor doi ani, vor fi aplicate practici didactice centrate pe inovație și creativitate.
Tema proiectului o reprezintă protecția mediului.
Proiectul își propune să dezvolte la elevi o cultură a calității vieții și are ca obiectiv să-i facă să înțeleagă ce înseamnă a exista prin mediu și să acționeze adecvat în favoarea mediului.
Vom realizare cu partenerii proiectului activități comune, practici ecologice (site web internațional al proiectului, comunicarea cu elevii UE prin intermediul poștei electronice, crearea Ghidului european al tânărului ecologist).
Ne-am propus activități practice în fiecare lună, cum ar fi: realizarea din materiale reciclabile a obiectelor necesare împodobirii bradului, a mărțișoarelor, obiectelor de artă, creații vestimentare. Acestea se vor finaliza prin expoziții și parada modei.
Vom crea două spații verzi, câte unul în fiecare curte a liceului și vom colecta selectiv deșeurile, vom igieniza, vom planta puieți, vom realiza broșuri și un calendar pentru anul 2013 cu realizările acestui proiect în imagini.
Miercuri – lansarea proiectului
Miercuri, 13 octombrie 2010, a avut loc lansarea oficială a proiectului în curtea școlii. La manifestare au participat elevii, profesorii și părinții acestora. Câte un elev din fiecare clasă avea un balon verde pe care era inscripționat un obiectiv, iar pe spatele fiecăruia era câte o literă din acronimul proiectului. Prin această lansare de baloane, am dorit ca aceste obiective să fie răspândite, citite și urmate de cât mai mulți cetățeni ai UE. Lansarea a fost acompaniată de orchestra de cameră a liceului (dirijată de dna prof. Nagy Viola), care a interpretat piesa „Dansuri”, de Frantz Schubert. Cu toții eram îmbrăcați în verde - culoarea mediului, a naturii, a vieții. La școală a fost constituită o echipă de lucru, formată din profesori și elevi, intitulată „Pronatura” din care fac parte și doamna director, prof. Doina Marcu, directorul adjunct, doamna profesor Iurea Irina, iar responsabilul de proiect este doamna profesor Sorina Tivadar. (S. T.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:23:52 Ora de vară a Europei de Est