Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Relansarea pe piață a firmelor de exercițiu (ediția a V-a)

Joi, la C.E. „Partenie Cosma” din Oradea

Relansarea pe piață a firmelor de exercițiu (ediția a V-a)

Evenimentul numărul unu al acestei toamne pentru elevii claselor a XII-a de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea s-a consumat ieri (joi, 28 octombrie 2010), la „Târgul” firmelor de exercițiu organizat în sala de sport a colegiului.

La cea de-a V-a ediție a relansării firmelor de exercițiu au participat 12 firme de exercițiu aparținând elevilor din clasele a XII-a (F.E. Balparaisso, Bonny, Dice Travel, Di Lusso, Don Gusto, Electrolines, Fantasy Bloom, Happy Pool, Nutrition for Life, Paper House, Smile Studio și Toyota Revolution).
„Noutatea ediției constă în modul diferit de evaluare (jurizare) și premiere. La fiecare din cele trei secțiuni (stand, catalog și prezentare), vom premia câte trei firme (clasate pe locul I, II și III), iar juriu va fi format, de această dată, din doi profesori de la alte catedre și un elev (premiant, olimpic)”, ne-a declarat doamna profesor Marioara Vașadi, coordonator principal în cadrul echipei organizatorilor, alături de prof. Mihaela Petrița și Monica Faur. Pentru prezentarea evenimentului au fost desemnați Georgiana Cristea din a XII-a F (fostă Miss boboc) și Vlad Cohuț din a XII-a E. Ajunși la microfon, reprezentanții firmelor au încercat să atragă atenția publicului printr-o modalitate originală și provocatoare de prezentare, prin efecte sonore și o prezentare power point cât mai incitantă. Dar cel mai mare impact l-a avut, totuși, standul, unde echipa de manageri și-a pus în valoare toată imaginația, spiritul de rafinat întreprinzător și versat comerciant, pregătit să atragă și să fascineze vizitatorii, prilej de a stabili relații de parteneriat în vederea tranzacționării...
„Târgul” place elevilor, fiind un eveniment așteptat și gustat atât de membrii firmelor de exercițiu care își etalează măiestria în pregătirea profesională pentru o viitoare carieră de succes în domeniul economic, cât și pentru publicul larg care are posibilitatea să-și vadă și să-și admire colegii într-o postură inedită, având parte și de nenumărate surprize... dulci!
Tradiție, competență... și succes național
Din cele 58 de firme înființate în liceele și colegiile orădene, 27 au fost înregistrate de-a lungul anilor la Colegiul Economic „Partenie Cosma”. Mai mult, unele au ajuns să se impună și pe plan național, participând cu succes la târguri și concursuri naționale. Spre exemplu, la Târgul firmelor de exercițiu „Rivulus Dominarum”, organizat la Baia Mare (în 11-13 decembrie 2009), F.E. European Food Sweet Pleasure (coordonată de prof. Marcela Pașcalău), Electrolines (coordonată de prof. Viorel Timar), Dice Travel (coordonată de prof. Monica Faur), Lider Consulting (coordonată de prof. Simona Man) și Di Lusso (coordonată de prof. Ileana Popa) au cucerit nu mai puțin de două premii I, două premii II, un premiu III și nouă mențiuni. În cadrul etapei regionale a concursului național „Business Plan”, desfășurate la Oradea (în 22-23 aprilie 2010), la care au participat 16 firme de exercițiu (din Oradea, Baia Mare, Beiuș, Bistrița, Cluj-Napoca, Marghita, Salonta, Zalău, Sângeoz Băi și Beclean), firma coordonată de doamna profesor Alice Scarlat (Fantasy Bloom) s-a clasat pe locul I, iar la etapa națională (desfășurată la București, în 18-20 iunie) s-a situat pe cea de-a II-a treaptă a podiumului național. Tot în semestrul al II-lea al anului școlar trecut, trei firme de exercițiu: F.E. Bonny (coordonată de prof. Laura Dan), Di Lusso (coordonată de Ileana Popa) și Paper House s-au întors de la Târgul de primăvară al firmelor de exercițiu (desfășurat la Timișoara, în 23-24 aprilie 2010) cu un premiu III și o mențiune, câștigate de primele două firme (Bonny și Di Lusso).
„Þin să felicit coordonatorii firmelor și organizatorii evenimentului, dar și pe elevii care reprezintă aceste firme pentru seriozitate și responsabilitate, dar și pentru profesionalismul și ingeniozitatea de care au dat dovadă, atât în prezentarea firmelor, cât și în organizarea propriilor standuri”, ne-a declarat directorul colegiului, prof. dr. Ioan Corba, care a fost însoțit la târg de dl Florin Pop – președintele Comitetului reprezentativ al părinților.
Cea de-a VI-a ediție este programată în 11 noiembrie, când vor fi lansate pe piață firmele de exercițiu înființate de elevii claselor a XI-a. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (108 poze), accesați Galeria foto: Relansarea pe piață a firmelor de exercițiu (ediția a V-a).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 10 august 2020