Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Știri de la școala din Leș

Inițiative și realizări notabile

Știri de la școala din Leș

Elevii și dascălii Școlii cu clasele I-VIII din Leș ne surprind din nou. Plăcut!
După acel Festival al toamnei, un eveniment de pomină, căruia i-am acordat o pagină de revistă, Camelia Rusu și mugurașii de aur ai Leșului ne furnizează și alte știri...

Răul pe care-l poate face o floare!
La 1 octombrie 2010, cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, elevii claselor I-IV și cei ai claselor a VI-a și a VII-a de la Școala cu clasele I-VIII Leș, însoțiți de doamnele învățătoare Bisorca Floare, Popovici Anamaria, Rusu Camelia, Bonchiș Eugenia și profesorii Jurcuțiu Oana și Roșu Marinel, au dăruit persoanelor de vârsta a treia din localitatea Leș câte o floare și o felicitare, urându-le multă sănătate și La mulți ani! Oamenii au primit gestul cu bucurie, răsplătindu-i pe copii cu mulțumiri și dulciuri.
Primul număr al revistei școlii „Mugurașii Leșului”
Tot în luna octombrie, managerul școlii, prof. Melinda Tănase, a ținut să bucure mlădițele de care se ocupă vrednicii dascăli ai școlii, dăruindu-le o revistă, intitulată simplu și sugestiv „Mugurașii Leșului”.
Ideea a încolțit, mugurașii au prins a înflori..., iar de-acum se așteaptă roadele. Un prim rod este chiar acest număr al revistei, care îi îndeamnă la angajare și responsabilitate.
„Succesul, în mare parte, stă în voința de a învinge. Să ne străduim deci și să stăruim” (Seneca) a devenit motto-ul școlii noastre”,  scrie doamna director, prof. Melinda Tănase (în cuvântul de deschidere, inserat chiar pe copertă, sub pozele celor două corpuri de clădire).
Din evenimentele și calendarul lunilor septembrie – octombrie, aflăm că și la Leș a fost sărbătorită Ziua limbilor europene (în 26 septembrie), iar în luna octombrie au fost marcate: Ziua internațională a persoanelor vârstnice (1 oct.), Ziua internațională a muzicii (tot la 1 oct.), Ziua mondială a animalelor (4 oct.), lansarea primului număr al revistei școlii, lansarea proiectului educativ (județean) „Anotimpurile bucuriei”. Din celelalte pagini ale revistei, facem cunoștință cu sărbătoriții lunii octombrie (și nu sunt puțini – 14), cu mugurașii de aur (cei mai buni elevi la învățătură, primul din fiecare clasă); înv. Camelia Rusu versifică un „top” – Rușinică, iar înv. Anamaria Popovici dă frâu liber unei povestiri... Numărul mai cuprinde: curiozități, desene pentru „dezlegat” diferențele și ascuțirea spiritului de observație, un tangram (Oare ce o fi fiind??? Mugurașii au aflat.), un carusel magic, versuri și glume... bune!
Cu siguranță, numărul înseamnă pentru beneficiarii săi un câștig și un început promițător!
Felicitări pentru inițiativă și reușită! (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Știri de la școala din Leș.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:57:39 Ora de vară a Europei de Est