Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O excursie la Casa bucătarului din Bălnaca

Albinuțele au părăsit stupul două zile

O excursie la Casa bucătarului din Bălnaca

Deși, toamna se instalase pe întreg cuprinsul țării, albinuțele clasei a II-a C, de la Eco-Școala „Avram Iancu” din Oradea și-au planificat o excursie de două zile, la Casa bucătarului din Bălnaca.

Astfel, sâmbătă, 23 octombrie 2010, „curajoșii” și-au dat întâlnire pe peronul gării, dis-de-dimineață.
Ajutați de părinți, au urcat în tren și au pornit la drum cu mare emoție. Cei mai mulți călătoreau pentru prima oară cu trenul, dar mai cu seamă, toți se aflau în situația de a pleca două zile singuri, departe de familie.
Doamna învățătoare, ajutată de trei bunici și o mămică (care și-au dorit să petreacă un weekend alături de noi)  a  făcut ca această excursie să fie una de neuitat.
Elevii au admirat natura într-o paletă bogată de culori, au inspirat aer curat de munte, luând parte la drumeții (10 km în total!) în locurile din apropierea pensiunii unde s-au cazat.
Jocurile educative (concurs de ghicitori și glume) desfășurate au avut la bază relaxarea, distracția și voia bună.
Odată cu lăsarea întunericului, cu toții ne-am adunat în spațiul special al pensiunii unde am jucat biliard, tenis de masă și unde am încercat diverse aparate de sport.
 Surpriza excursiei a constituit-o „petrecerea în pijamale” pregătită de doamna învățătoare Monica, împreună cu gazdele ospitaliere, Dana și Florin, unde s-a jucat „scaunele muzicale”, s-a dansat și a fost sărbătorită invitata specială Ana, verișoara Patriciei.
Din bogatul program, nu a lipsit înviorarea de dimineață, condusă de „mâna dreaptă” a doamnei învățătoare, mămica Alina.
 A doua zi ,după micul dejun, fiind duminică, am făcut o drumeție mai aparte, participând pentru câteva minute la slujba Liturghiei ținută la biserica satului.
La întoarcere, drumul până la gara Șuncuiuș (pe jos - în pas de soldați, cu cântec înainte), de circa 2 km, a fost parcurs foarte repede.
La finalul excursiei, am premiat (cu mici recompense) câștigătoarea concursului de ghicitori, Luana, câștigătoarea concursului „scaunele muzicale”, Maria și câștigătorii concursului „camera cea mai ordonată și curată”, Adi, Alin, Ionuț și Răzvan. Cu toții am ajuns cu bine acasă. Pe chipurile lor se putea citi fericirea, mulțumirea zilelor petrecute împreună, când au învățat să relaționeze, să socializeze în grup unii cu alții, iar Dumnezeu a ținut cu ei, dându-ne timp frumos!
(Monica Toader)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O excursie la Casa bucătarului din Bălnaca.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019